Reklama

Reklama

Tajemný mnich, legendární čínský mistr kung-fu, už šedesát let cestuje po světě s magickým svitkem, jenž dodává svému majiteli neomezenou sílu. Dnes musí najít svého nástupce, zodpovědného člověka, kterému by svitek mohl předat. Kar je mladý, do sebe zahleděný sanfranciský výrostek a pouliční spekulant. Když mnichovi jednoho dne zachrání život, zvolí si ho za svého následníka. To však ještě netuší, co je Kar zač a kolik práce ho bude stát naučit jej zodpovědnosti... Ve snímku plném svěžího humoru a rychlých karate mlátiček si hlavní zápornou roli kung-fu zloducha, usilujícího o magický svitek, zahrál Karel Roden, který kvůli této roli absolvoval tvrdé lekce kung-fu. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Bohužel asi jako jeden z mála, kterému se takovéhle filmy líbí. Scénář sice trochu místy pokulhává, ale herecké ambice Seanna W.Scotta se projevili i jinou cestou než v komediální sérii prciček, což mě docela mile překvapilo. A Jaime King se předvedla v celé své kráse, která filmu dodala šmrnc. Záporňáka si Karel Roden opět vychutnal dosytosti a myslím-vydařilo se. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Chow Yun Fat musí hledat svého nástupce, odpovědného člověka, kterému by svitek mohl přenechat. Kar je mladý, do sebe zahleděný výrostek, a když jednoho dne mnichovi zachrání život, mnich si ho zvolí za svého následníka. To však netuší, že s Karem budou jenom potíže. Tahle dobrodružná komedie má velmi triviální scénář a nechce se ani věřit, že se místy na ni dá dívat. Spousta momentů je zaobalena do rádoby dobrodružného hávu a herci v čele s náckem Karlem Rodenem pěkně přehrávají a nic se tady nedá moc pochválit. Je to nenáročný film s podprůměrným scénářem. Podle toho taky vypadá. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je typický film, pri ktorom si po dopozeraní poviete, o čo tu vlastne išlo. Veľká zlátanina s evidentne digitálnymi bojmi a okrem Seanna Williama Scotta s veľmi nesympatickými hercami, predovšetkým teda Jaime King. Najviac čo pokazilo film je strašne pocukrovaný koniec. Posledný klinec do rakvy už potom dávajú strašné dialógy - postavy konajú viac ako nelogicky. Nepriestrelný mních ma stál takmer 2 hodiny môjho života, ktoré nikdy nedostanem späť. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Škoda, že si to ten příjemný feeling neudrží až do konce a někde v půlce se z toho začne stávat klasický akčňák (ale s Karlem Rodenem v roli kung-fu nacisty! :D), ale jinak je to úplně v pohodě akční komedie. Má to dobré hlášky, moc mě to nenudilo, Yun-Fat Chow i Seann William Scott jsou hodně fajn, ani se to naštěstí nebere vážně... jen škoda, že režisér nešel víc do absurdna a nerozvinul tak to, co je na celém tom filmu nejlepší. Pak bych vůbec neměl problém dát Neprůstřelnému mnichovi čtvrtou hvězdičku, ale za nenaplněný potenciál a slabší závěr ji prostě dát nemůžu. I tak je to ale fajn záležitost a fakt je třeba ji nebrat vážně. Silné 3* ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu nejvíc chybí komiksová nadsázka. Všechny akční scény jsou natočeny, jakoby byly myšleny smrtelně vážně, přestože v nich prakticky všichni porušují minimálně gravitační zákony. Kdo neví, že předlohou byl komiks, z filmu to nemá šanci poznat. Nejvíc holt film pohřbil neschopný režisér. Že je to profesionální klipař z výsledku ovšem taky nepoznáte. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (12)

  • Jaime King si během natáčení zlomila prst. Ve filmu je mnoho akčních a bojových scén, jenže Jaime si prst zlomila při chůzi do schodů, když právě telefonovala. (Stocki)
  • Natáčeno od 9.března do června 2002 v Kanadě, převážně pak v Torontu a Hamiltonu. (Stocki)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama