Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Makky 

všechny recenze uživatele

Je! A je vidno, že si to uvedomuje aj Leo, ktorý vo väčšine prípadov len počúva špičky vo svojich odboroch, ako vysvetľujú jednotlivé aspekty. Oceňujem ho, pretože vďaka nemu do tejto problematiky nazrie omnoho viac ľudí. Škoda, že dokument nešiel ešte ďalej, ale naopak sa snaží vzbudiť iskierku nádeje. A tá nie je. Napadá mi verš z jednej piesne od Guns N´Roses, "ain't it fun when you know that you gonna die young". ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pamatujete na ten Leův teaser na oscarech? Já zpočátku nevěděl, o čem mluví, respektive proč a až později jsem se dozvěděl, že byl zvolen poslem míru Spojených národů a tímto tématem se zabývá přes 20 let. Je to National Geographic, takže čemu více věřit, než dokumentu z této dílny, který navíc šíří po světě zcela zdarma nezávisle na dostupnosti této stanice a zjevně prostě chtějí předat jasné poselství. Chvílemi jsem se neubránil pocitu, že Leo dokument natáčel kvůli zviditelnění a často jen přikyvoval na věci, kterým úplně tolik nerozumí a občas řekl něco vtipného. Faktem ale zůstává, že koho jiného by lidé měli vyslyšet než jednoho z nejlepších a nejznámějších herců, kterého znají a mají rádi, ne-li vůbec nejznámějšího, než je právě Dicaprio, ačkoliv není zárukou odbornosti co se týče toho hojně propíraného tématu, ovšem berme to tak, že je nositelem poselství od kompetentnějších lidí a sám se o problematiku zajímá, takže jistá neuměle cítěná snaha v tom jistě bude. A ta objemnost a záběr jakým dokument podává co nejširšímu publiku prostřednictvím vlivných či jinak angažovaných osobností je rozhodně ku prospěchu věci. Zda-li něco změní v masovém měřítku nyní jen těžko soudit, ale roky snah s omezenými zdroji se snad přetaví v globálně plnohodnotnou snahu jak rešit problémy spojené s globálním oteplováním...8/10 ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Český překlad názvu je vlastně mnohem blíže celkovému vyznění filmu. Je to klasická věc od National Geografic - hodně působivých obrázků a informací málo - alespoň pokud máte v dané problematice nějaký elementární přehled. Tomu, kdo viděl třeba Goreovu Nepříjemnou pravdu (jakkoli lehce manipulativní), bude Before the Flood připadat jako vlažnej čaj. DiCapriovi věřím jeho zápal, ale ve své roli působí jako školáček, který se pořád ptá, jestli červená je opravdu červená. Což působí trochu hloupě, ale filmu to slouží k dobru, protože - jak se domnívám - jeho smyslem není ani tak do hloubky informovat, jako spíš alarmovat většinovou veřejnost, která na tématu dosud neměla žádný zájem. Poslat zkrátka emotivní zprávu, že (slovy Dylana Morana) "jsme jediný živočišný druh, který planeta posílá soustavně (a oprávněně) do hajzlu". ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

DiCaprio väčšinu času vyzerá ako ja keď mi niekto rozpráva o tom ako funguje turbínový motor - prikyvuje, tvári sa angažovane, ale mám pocit, že hovno rozumie o čom sa točí a premáha sa, aby si náhodou na kamere nezívol. Týpek mu v helikoptére oblietajúcej územie kde sa frakuje vysvetľuje niečo k téme a DiCapriov duchaplný komentár je "vyzerá to ako Mordor z Pána Prsteňov". Evidentne žije v komfortnej bubline a dokument je do veľkej miery aj jeho vlastný egotrip, inak mi nie je úplne jasné prečo sa napríklad prechádza s Obamom po záhrade a vymieňajú si vágne komentáre k téme. Každopádne mu neberiem, že použiť svoj hviezdny status na osvetu hlúpeho plebsu je jeho rozumné využitie, nakoniec ja by som o dokument inak tiež nezavadil. Problém je, že obsahovo je to plytké a tendenčné a keď má niekto na problematiku neujasnený názor (ako napríklad ja), tak z filmu múdrejší nebude. Pravda ak sa nespoľahne, že tých niekoľko cifier čo sa odprezentujú je naozaj legitímnych a dá na lacno emocionálne podfarbené zábery. Podobne ako v prípade Gorea, je vtipné, že o nevyhnutnosti utiahnuť si opasok našej bezbrehej spotreby káže človek, ktorý žije v okázalom nadbytku a luxuse a ktorý svojím putovaním po planéte súkromnými tryskáčmi zrejme zamoril našu planétku viac ako ja aj keby som nechal zasvietené v kúpeľni bez prerušenia až do smrti. Fakt, že na konci sa napíše, že emisie vyprodukované pri príprave filmu si tvorcovia "započítali" tak, že dobrovoľne zaplatili vyššiu daň z emisií (resp. niečo v tom zmysle) je úplne retardovaný, ale holt nejak si to PR asi ošetriť museli. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezký dokument o globálním oteplování. I když musím říci, že nevěřím tomu na 100%, v tomhle jsem tak 50 na 50, protože je i dost lidí, kteří říkají, že žádné globální oteplování není. Ale většina těch faktů, které je zde uvedeno, je pravdivých a něco by se opravdu mělo změnit. Ale co mě opravdu dostalo, jak Obama s Kerrym tam kecají, že chtějí lepší planetu a přitom vyvolávají války... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2016 na Torontském IFF. (Varan)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama