Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (208)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Pokračuju ve štaci ekoaktivistických dokumentů se silně vypovídající hodnotou a zrovna ten profláklý, který zprogaovala účast Lea DiCapria, je dalším příspěvkem do šuplíku ekofilmů, kterým by neměla ujít naše pozornost. Většinu zde zobrazených témat (pěstování palmy olejné v Indonésii, úhyn korálů, nadměrná spotřeba fosilních paliv v Číně) jsme už stačili za má čtyři léta vysoké školy probrat, i tak jsem si ale skrze Leovu cestu napříč kontinenty dokázal osvětlit jisté souvislosti a prohloubit si uvědomění, co nás čeká, když nepřestaneme ignorovat. [viděno na Disney+ 2.6.2024] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tým vysoko pozitívnym ohlasom ohľadom tohto dokumentu, som očakával niečo vysoko nadpriemerné. Ale v podstate to bola skôr taká esej prostredníctvom putovania a angažovania sa Leonarda DiCapria. Jeho reprezentatívny prínos v tejto globálnej ekologickej kríze mu nikto určite neberie, ale dokument sám o sebe je len výklad obrovskej spleti činiteľov a faktorov vplývajúcich na životné prostredie. Ja mám radšej dokumenty, ktoré nemusia mať taký mohutný záber, ale zato idú viac do hĺbky. Z tohto som sa prakticky až tak veľa nového nedozvedel. Aj keď niektoré postrehy a zábery stáli naozaj zato. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velmi mě zajímalo, kvůli čemu si Leo odskočil od filmů. Stal se z něj bojovník za ochranu naší planety a tím pádem i ochranu všech jejích obyvatel. Tato role mu celkem slušela. Vzhledem k tomu, že se jedná o problém celosvětový, tak Leo navštíví takřka celý svět. Zajímalo by mě, nakolik upřímní jsou lidé, kteří Leovi poskytli rozhovor. Či to nebyla jen taková maska pro zachování dobré imidže před diváky. Každou snahu o zlepšení životního prostředí musí snad každý divák hodnotit maximálně kladně. Dokument strádá vyloženě jen po filmové stránce. Trošku mi vadilo, že Leo celý problém divákům zjednodušuje. K vyléčení planety rozhodně nestačí pouze přestat žrát hambáče. Nicméně, jako taková základní osvěta je snímek více než fajn. Je fajn pozorovat, že celebrita dokáže zužitkovat svůj status a zasvětit svůj život dobré věci. V mých očích už neuznávám Lea pouze jako vynikajícího herce, nýbrž i jako charakterní osobnost, které není osud lidstva lhostejný a činí vše, kam až sahají jeho možnosti. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Budu k tomuto populárně vědeckému dokumentu přistupovat trochu jinak. Těm erudovanějším je jasné, že téma změn klimatu je mnohem složitější a komplexnější, než tvrdí DiCaprio. Jenže on cílí jinam a já myslím, že svůj cíl bez výhrad splňuje. Oslovuje poutavým a nepříliš náročným způsobem co největší publikum, aby dokázal způsobit co největší změnu. Jednoduše a jasně divákům sdělí, o co jde, ukáže na jádro problému a navrhne řešení, co víc dodat? DiCaprio není vědec, je celebrita a svůj status celebrity vytěžil jak jen to šlo. Myslím, že člověk jeho postavení udělal pro "dobro světa" v tomto ohledu maximum, takže za mě úspěch. Výtýkám jen načasování do předvolebního období a "nenápadnou" agitku proti Trumpovi, to je trapné... 7/10 ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Leova hluboce osobní esej o jeho letitém boji s větrnými mlýny, rozhodně ne dokument v pravém slova smyslu. Veškerá působivost vychází z jeho naléhavé bezprostřednosti a viditelné snaze na něco upozornit i něco změnit. Umí být naléhavý i přesvědčivý, aniž by sklouzával do polohy jehovisty na vašem prahu "co si s vámi pro vaše osobní dobro přišel promluvit o globálním oteplování". Jenom působí poněkud směšně (ne-li přímo pokrytecky), že letadlem a vrtulníky tu zcestuje celý svět a přitom mluví o tom, o čem mluví. Ovšem předpokládám, že to uhraje na malé zlo pro vyšší dobro a bez toho by tu absentovali nejlepší pasáže, jako je například disputace s Indkou. Potěší také, že byť nejde o investigativní dokument, tak je tu snaha o pohled z více stran (pasáž kolem hovězího apod.). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • „Změna klimatu je největší hrozbou pro budoucnost naší společnosti a v nastávajících volbách to pro voliče musí být hlavní téma. Dali jsme si s Fisherem Stevensem za cíl vyrobit tento film, abychom vzdělávali lidi po celém světě o aktuálních problémech týkajících se změn klimat a abychom je inspirovali k tomu, aby se stali součástí řešení těchto problémů,“ prohlásil Leonardo DiCaprio. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama