Reklama

Reklama

Je s námi konec?

  • Česko Před potopou aneb Je s námi konec? (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

National Geographic přináší strhující dokument v režii Fishera Stevense. Ústřední postavou snímku je herec a posel míru při OSN Leonardo DiCaprio, který odkrývá alarmující svědectví o současných problémech spojených s klimatickými změnami a hledá řešení, jak předejít fatálním dopadům na náš budoucí život. V pořadu jsou rozhovory s předními osobnostmi jakými jsou Barack Obama nebo Elon Musk a další. (National Geographic)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (207)

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Velký dík a respekt Leovi, takovéto lidi teď opravdu potřebujeme. Už je skutečně nejvyšší čas něco pro tu naši Zemi udělat. Nikdy nepochopím, proč velká část lidí věří raději mudrlantům typu Klaus nebo Trump, namísto opravdovým odborníkům, vědcům, kteří jsou 100x kompetentnější se k tomuto vyjadřovat. Faktických důkazů o globálním oteplování už "naštěstí" přibývá natolik, že již nebude možné to populisticky bez jakéhokoliv vysvětlení smést ze stolu s tím, že nic takového se neděje. Dokument doporučuji všem! ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

S posvátnou úctou vzhlížím k Leovi jako k někomu, kdo za svou kariéru dokázal nejenže vyrůst z průměrně talentovaného noname herce až k totálnímu stropu hollywoodské smetánky (za měherecký top5 rozhodně) a jeho filmy zaznamenávají stále vzestupnou tendenci co se hereckých kvalit týče, ale kdo vyrostl především osobnostně a eticky. Místo, aby si s děvkama úžíval na jachtě tuny koksu (i když ani to se nutně nevylučuje), zasvětil posledních pár let svůj zájem environmentální osvětě. Tak jak jsem před několika měsíci psal v jednom rozhovoru, že obrovský potenciál osvětové činnosti vidím právě v působení celebrit (protože ty mají daleko největší a globální dosah), tak neuběhlo mnoho času a už se to také děje. Málokterý dokument získal tolik pozornosti, jako právě Before The Flood, kterému Leo nejenže propůjčil tvář, čas a energii, stal se dokonce poslem míru při OSN a to je aktivismus na tak velkého herce téměř nevídaný. Dostatečná pozornost tedy byla dokumentu zaručena, je však otázkou, nakolik si lidé a společnost celkově veme k srdci informace, které zde zazněly, protože narovinu - ani jedna z nich není žádnou novinkou, vše jsou všeobecně známé a nás všechny obklopující fakta. Film je přináší poměrně nenásilnou, skoro až nenaléhavou formou - ta dikce skoro jako by k filmu ani nepatřila, jako bychom toho času měli více, než se v dokumentu snaží autoři sdělit. Pravda je však taková, že už výrazně přetahujem, takže feeling snímku by měl být rozhodně jiný. Odborník nebo jen člověk částečně znalý problematiky se zde nic nového nedozví - vše bylo zpracováno jinde, lépe či podrobněji. Musíme však vzít v potaz, že film budou sledovat i lidé problematikou nezasažení, šiká věřejnost, laici a to je také skupina, kterou by měl snímek oslovit nejvíce, protože edukovaní a zainteresovaní lidé na snížení dopadů svého konaní už dávno a systematicky pracují. Before The Flood je zdviženým prstem pro všechny, kdo ještě nepochopil závažnost situace nebo nijak nezodhledňuje ekologickou zátěž planety, kterou každým dnem své existence představují. Společnými silami bychym se měli snažit posunout se, změnit myšlení a přístup, protože pokud ještě nejaký čas máme, moc nám ho nezbývá. A týká se to nás všech... ()

Reklama

Castrator 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý dokument, povrchní. V dokumentu dostanou nejvíce času politici a DiCaprio, je to spíš film o tom, proč někdo nebere ekologii vážně než o ekologii nebo změnách klimatu samotných. Vysoké hodnocení mi je záhadou, vždyť u tohodle si nemůže přijít na své nikdo, ani fanatičtí ochránci Země a světa, ani fanatičtí popírači klimatických změn, ani umírněný střed. Informační hodnota nulová, slabota po všech stránkách. Svůj názor na pseudodokument a DiCapriovu "snahu" upozorňovat na problém se rozepisuji více v diskuzi, viz strana 4. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, proto mě dokument zaujal. Tady bude hodnocení vždy v rámci postoje k problematice. Ale já souhlasím. Lidé se neumějí chovat ke své matce, k Zemi. Popíráním se nic nevyřeší. Jsme ničitelé světů. Argumentace typu "Když něco nového vzniká, staré musí zaniknout.", tady není na místě. Nebudujeme totiž pro planetu, pro život. Budujeme pro svá ega, pro sebe, pro smrt. Člověk je sobectví samo. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Možná právě proto, že jsem byl v týhle oblasti vždycky totální buran a ignorant, ale určitě taky díky celebritě a povyku, jsem se rozhodl obětovat tomu chvilku. A je s námi konec? Ehmmm... Ani tenhle dokument mě nepřesvědčí přestat se klidnit tím, že klima planety se mění tak jako tak a schopnost lidstva se adaptovat v průběhu dějin je až neuvěřitelná, každopádně zajímavý to bylo a Leo, ač působil jako posh turista, si za dobrovolnou "spasitelskou" činnost zaslouží nějaký ten respekt. K dokonalosti mi tu ale nějaká ta přesvědčivost, naléhavost a propracování přeci ještě chybí. (říká č*rák co ani netřídí odpadky) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Unikátní dokument měl světovou premiéru na televizních a streamovacích kanálech National Geographic ve 171 zemích celého světa ve 45 různých jazycích. Film se bezplatně vysílal od 30. října až do 9. listopadu. (Duoscop)
  • Celosvětový rozsah premiéry dokumentu nemá ve filmovém průmyslu obdoby, vysílal se i na zhruba 250 univerzitách po celém světě, dostal se i do programu filmového festivalu v Torontu a v Londýně, k dispozici bude i pro církevní instituce a kostely. (Duoscop)
  • V roce 2014 jmenoval generální tajemník OSN Pan Ki-mun Leonarda DiCapria poslem míru Spojených národů s přednostním zaměřením na boj proti globálnímu oteplování. (Duoscop)

Související novinky

Probíhá festival budoucnosti AFO

Probíhá festival budoucnosti AFO

28.04.2017

V úterý 25. dubna 2017 započala již 52. kapitola příběhu vědy a filmu. Pro festival vědeckých snímků Academia Film Olomouc (AFO) bude srdce moravské metropole tepat až do neděle 25. dubna. Cenu za… (více)

Reklama

Reklama