Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cestou domů do Chicaga, kam letí strávit den Díkůvzdání se svou rodinou, se Neal Page (Steve Martin) ocitne na sedadle vedle hlučného, přesto sympatického obchodníka jménem Del Griffith (John Candy). Neal je zdvořilý reklamní agent, který měl původně cestovat první třídou. Del, který prodává kroužky ke sprchovým závěsům, se s Nealem touží podělit o své cestovatelské zkušenosti poté, co je jejich let následkem sněhové bouře přesměrován. Zatímco se Neal snaží najít způsob, jak se dostane domů, Delovy rady odstartují sled nepředvídatelných katastrof. A jelikož se zdá, že Neal a Del mají patent na to, jak ze špatné situace udělat ještě horší, vyvstává otázka, zda se Neal dokáže dostat ke své rodině včas. Nebo snad bude nucen oslavit Díkůvzdání s tímhle krocanem? (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Steve Martin se jen chtěl dostat na Den díkůvzdání domů. Letiště v Chicagu je ale kvůli sněhové bouři zavřené a jeho let je odkloněn do Wichity. John Candy se k němu nachomýtne a shodou okolností cestují spolu. Chudák Steve má před sebou 1000 kilometrů s tím nejotravnějším člověkem na světě. Poměrně zábavná buddy komedie, která má tři nepopiratelné přednosti - špičkové obsazení, dobrou režii a nápaditý scénář narvaný vtípky. Co na tom, že na shrnutí high-concept zápletky potřebujete méně než větu, spíš jen pár slov. Pokud máte rádi komedie 80. let, je tohle jasná volba. Podobné filmy jsou například Bláznivá dovolená a Vánoční prázdniny s Chevy Chasem. A v malé roličce se na začátku objevuje mladý Kevin Bacon. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je doslova narvanej vtipnejma scénama a hláškama a snad ani jediná minuta ve filmu nepůsobí nějak nudně nebo zbytečně navíc. Steve Martin i John Candy tady předvádějí asi úplný maximum, takže já filmu snad nemůžu nic vytknout. Docela mě překvapuje, že film má tak málo hodnocení (ke dni 18.11.06 jenom 101), protože pro mě to je rozhodně nejlepší film Steva Martina a jedna z nejlepších komedií vůbec. A kroužky na závěsy z československý slonoviny bych si koupil taky :-) update 28.11. 2014: Film jsem viděl po hodně dlouhý době a už mi to tak skvělý nepřišlo. Možná na tom měl podíl i jinej dabing. V tý starší verzi se nebáli použít nějaký trochu ostřejší výrazy a navíc Steva Martina nadaboval Pavel Soukup opravdu perfektně. Ten novější dabing neni moc povedenej. ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Where's your other hand? / Between two pillows... / Those aren't pillows! Steve Martin není špatný herec a jako člověk a tvůrce se projevuje v průběhu kariéry překvapivě inteligentně. Nemohu se ale zbavit dojmu, že se ambicemi v komediálním žánru trochu minul, o čemž mne naposledy přesvědčil skvělou rolí prvotřídní neocon-svině v nedoceněné Uličce slávy Anga Lee. Zde jeho ne úplně naplněné snahy být legrační zdařile a bohatě substituuje scénář, který ocení každý, kdo má alespoň skromné zkušenosti s trampotami na cestách, a John (eye-)Candy, jenž Martinovu neduživou komediální člověčinu bohatě substiuuje. Nestydím se přiznat, že především díky menšíkovské postavě spontánního Dela Griffitha jsem byl na konci skoro dojatý. Milé retro. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

John Hughes jeho styl a filmová atmosféra mi moc nesedí. Ale Letadla, vlaky, automobily jsou už jenom prapředkem spousty dnešních komedií s vynikajícím Johnem Candym - v 21. století krásná vzpomínka na osmdesátá léta kdy komediím vládli borci jako Dan Aykroyd, Bill Murray nebo Chevy Chase. 65 % ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Nevím, asi na mně ten osmdesátkovej humor nemá ten samý povzbuzující účinek jako pro většinu ostatních, alespoň soudě podle zdejšího hodnocení. A přitom to není hloupé nebo tak něco, jen mám pocit, že jsem podobných komedií viděla tolik, že už mi další taková nemá co nabídnout. Předvídatelná podívaná, na kterou přesně sedí ono zprofanované "nenadchne neurazí", ale jak podotýkám, jsem tu se svým názorem dost osamocena, takže to prostě asi nesedí jen mě. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Oblíbený film Stevea Martina. (D3VIL)
  • Noční scény na dálnici byly natáčeny ve střední Kalifornii. Po bocích silnice byl umístěn falešný sníh simulující opravdovou zimu na středozápadě. (D3VIL)

Reklama

Reklama