Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pobuřující komedie od spisovatele a režiséra filmů Sixteen Candles a Snídaňový klub o tom, jak hodně se může zvrtnout legenda o Frankensteinovi. Kritiky uznávaný filmař John Hughes dal dvěma neoblíbeným troubům, počítačovému mágovi Ilanu Mitchell-Smithovi a jeho nejlepšímu příteli Anthonymu Michaelu Hallovi, moc stvořit „dokonalou ženu“ (Kelly LeBrock). Pomocí počítače si vyrobí živou Lisu, krásnou a chytrou, přesně podle jejich představ. Ta dokáže dělat kouzla a pomocí nich dělá chlapcům problémy, které jim ale zároveň pomáhají zapadnout mezi ostatní a nadělat si přátele. Sci-fi Podivná věda oživuje oblíbené fantazie teenagerů za doprovodu rockových rytmů mnoha hudebních hvězd, včetně Oingo Boingo. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Celou dobu ti u toho tekla voda. Víš, jakou jsme měli spotřebu?" Ups, ztělesněný a oživlý pubertální mokrý sen se snaží ojet patnáctiletého kluka. To se dneska remaku asi nedočká. Zábavné zpracování kruté pravdy - když najednou tváří v tvář stanete svým velkohubým kecům, jste marní. Máte-li kurva slabost pro osmdesátky jako já, tohle je doslova balzám na duši. LeBrock překvapivě i něco odehraje. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto přehlédnutelný středoškolský snímek, ale o to víc mě překvapil. Tohle je snad sen každého 15-ti letého kluka, naprogramovat si holku snů, která udělá všechno, co jí řekne. Přesně tohle se povede dvojici neoblíbených středoškoláků. Tato dívka jim dodá sebevědomí, pomůže jim stát se oblíbenými a najít si holku. Celé je to propletené mnoha vtipnými a ujetými situacemi. Prostě 80ky ve vrcholné formě. Objeví se tu mladý Bill Paxton a Robert Downey Jr. "Máme dům plný mutantů!" ()

Reklama

Bobik9 

všechny recenze uživatele

Solidní bláznovina. Musím říct, že kam se na tuhle osmdesátkovou slátaninu hrabou dnešní Prcičky a podobné. Tohle opravdu nemělo ani hlavu ani patu a přesto to bylo dosti zábavné. Kelly LeBrock je skutečně dokonalá do role. Moc mě bavil mladý Downey a ještě mnohem více mě zabavil Paxton, ten byl dokonalý! Učitel Berryman byl taky dobrý vtip. Příjemná věc. ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Weird Science byla moje další zastávka ve filmografii Billa Paxtona. Tahle bláznivá teenagerovská komedie doslova přežraná osmdesátými léty si podle mě zaslouží větší pozornost. A.M.Hall hraje skvostně, Kelly LeBrock je okouzlující (ocení hlavně pánové), a Bill Paxton má neuvěřitělně sexy zadek (lol). Efekty jsou na svou dobu propracované. O titulní píseň se nám postarala skupina Oingo Boingo v čele s Danny Elfmanem (ano, opravdu tím slavným Danny Elfmanem). John Hughes dokázal, že umí dělat skvělé filmy (ať už je točí a nebo jen píše scénář). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

John Hughes vždy vedel, ako baviť publikum. Hlavne to mladé. A v tomto prípade namiešal takmer dokonalý koktejl prešpikovaný humorom, od toho infantilného až po ten takmer mládeži neprístupný, skvelými hereckými výkonmi ( Paxton, Hall a áno aj slečna nebezpečná LeBrock ) a perfektnou technickou stránkou. Nostalgická parádička. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • John Hughes napsal scénář k filmu za pouhé dva dny. Je tak zaznamenán v Guinessově knize rekordů. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno