Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1979 byl rokem, kdy se podle prastarých znamení zrodila dívka vyvolená pro Satanův návrat k moci. Dostala jméno Kristýna a doktor Abel ji hned po narození satanským rituálem zasvětil temnému pánovi. Papežovi poradci doporučí novorozeně zabít, papež však odmítne a pověří kněze Tomáše Akvinského, aby dítě našel a chránil před Satanem a jeho přisluhovači. O dvacet let později, přesně 28. prosince roku 1999, se v New Yorku po nevysvětlitelné havárii kanalizace objeví podivný neviditelný úkaz, který se vtělí do bohatého obchodníka. Je to Satan, který se musí spojit s Kristýnou a před počátkem nového roku s ní zplodit dítě, nového Antikrista. Nečekaný problém, na který přitom narazí, je bývalý policista Jericho Cane, který je se svým přítelem Bobbym součástí ochranky obchodníka, do kterého se Satan vtělil. Když se Tomáš Akvinský pokusí obchodníka zastřelit, pustí se Jericho do pátrání, aby našel vysvětlení podivných událostí, které pokus o atentát provázely. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (393)

Derek 

všechny recenze uživatele

tak dobre, tak si to zhrňme. najskôr pozitíva: a. hrá tam arnold, b. je tam pár slušných scén a po c. na konci titulkov hrá pieseň od gun´s n roses. a teraz tie negatíva: a. hrá tam arnold (a je strašne toporný a nepresvedčivý herec pokúšajúci sa o vyjadrenie nejakých emócií), b. má to totálne stupídny scenár (plný nezmyslov a nelogickostí) c. je to natočené strašne nudne a nezaujímavo (takže ak si počas filmu odskočíte na wc, tak vám nebude vôbec vadiť že ste o niečo prišli). jednoducho strašné sklamanie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok tisíc deväťsto deväťdesiat deväť. Blíži sa konec tisícročia. Magický dátum, kedy sa pekelné sily pokusia ovládnuť a zničiť náš svet. Končí sa milénium. Dovŕšil sa čas. Temný anjel opustil žalár a je pripravený splodiť Satana, ktorý sa ujme vlády nad celou Zemou. Do cesty sa mu však postaví Arnold Schwarzenegger. Jedine on ho môže zastaviť. No ak sa mu to nepodarí nastane "Konec sveta". "End of Days" - akčný, okultný horror. *** ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak tohle slušně minulo cíl, jen málo chybělo k tomu, aby se z toho stal propadák. Jedna věc mě po zhlédnutí udivuje, pořád tomu nemohu přijít na kloub. Jak tohle mohlo mít rozpočet 100 milionů dolarů? Komu ty peníze přistály do kapsy? Protože bych cenovku viděl možná tak na čtvrtině. No nic, jde se hodnotit...Filmy s tématikou ďábla mám rád, ale Konec světa mě nedokázal skoro ničím zaujmout. Jediný aspekt film držel nad vodami odpadu, a to Gabriel Byrne coby satan. Ten svým uhrančivým pohledem film nesl na svých bedrech, každou scénu, kdy byl na plátně, jsem si užíval. Na druhou stranu, Schwarzenegger vypadal, že ho to natáčení vůbec nebaví, strojově odříkával své hlášky a vypadal fakticky znudeně, což mě negativně překvapilo. Vizuál dost podprůměrný, praktické efekty ještě ušly, ale když došlo na triky, tak ve mně snímek vyvolával výbuchy smíchu, zejména ten CGI ďábel. Jinak závěr vyloženě tragický, tam jsem jasně viděl, že tvůrcům došly jakékoli tvůrčí nápady. Za Byrneho ještě ty 4/10 dám, ale... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Železný Arnold vs. Satan, tak tomu říkám opravdu zábavná kombinace, stejně jako let vrtulníku mezi baráky aniž by se z nich sypalo sklo z oken. Tenhle film je místy opravdu velice zajímavý, především díky slušným efektům a lehce humorného pojetí, ale v zápětí se z toho stává jen další duchovní sračka. Já sám jsem nevěřící a nemám rád když se do filmu cpou tyhle žvásty o h...u! Kdyby byl tenhle film tak o půl hoďky kratší, tak bych mu možná dal i víc %, ale takhle to vidím na obyčejný průměr díky těm Xnudným pasážím. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si na tenhle film, že jsem se na něj ve své době docela těšil. Arnold se měl utkat pro změnu tentokráte se samotným knížetem pekel. Neodolatelná představa takového souboje. V 80. letech kosil ostrovní státečky, poslal na onen svět s klidem návštěvníky z vesmíru a dokonce proti němu neuspěl ani tekutý Terminátor. Šance tedy že uspěje i proti Satanovi tedy rozhodně byla. Sice se pan Arnold vracel po složitější operaci srdce, ale i tak. Ve své době byl End of Days solidní zábava, která nabídla Mr. Universe trošku v jiné roli a to detektivní. Herecky na to stále rozhodně v tomhle filmu má a kondičně taky. Bohužel po letech jsem zjistil že film na to už trošku nestačí. Triky zestárly a čouhají. Příběhově spíše dlouhá slátanina. Satanskou tématiku podstatně zábavněji rozjel Ďáblův advokát. Holt Arnold v 90. letech už nebyl to co o dekádu dříve. 50% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (18)

  • I tentokrát se natáčení zúčastnil Arnoldův kamarád a častý spolupracovník Sven-Ole Thorsen. Tentokrát se objevil pouze v roli násilníka a jako herec není v titulcích filmu uveden. V závěrečných titulcích je zmíněn pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • Pôvodne mal tento film režírovať Sam Raimi. Odmietol kvôli inému rozpracovanému projektu. Okrem Raimiho, bol post režiséra ponúknutý aj Guillermovi del Torovi. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama