Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně silné, depresivní, pravdivé, syrové a lidské - bez přetvářky. Za mě top film, který jsem tento rok viděla. Dostalo mě mnoho momentů, kdy jsem byla úplně v šoku a očekávala jsem, zdali budou odhaleny ty chvilky, o kterých se mluví, ale člověk nevěděl přesně o čem. Dvakrát u mě přišly slzy a chvíle, kdy jsem jen zcepeněle seděla. Všechno to zapadlo do sebe a tleskám. ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall... posera a lůzr. Tak velký, že děvče jako Elle Fanning musí obléci kalhoty. Tři linie příběhu, z nichž za snesitelnou a jakž takž funkční se dá považovat jen ta adolescentní a to především díky spontánnosti Melody. Zbylé dvě, založené na osobních tragédiích (hlavních postav) se díky nedostatečné propracovanosti zcela minou s divákem a ona tragédie působí jen uměle vykonstruovaným dojmem a díky tomu je posledních 15-20 minut nesnesitelných a snad i na kýbl. Banálnost dialogů (monologů) je v některých momentech až vražedná - "Připadalo mi, když jsem se díval na všechna ta světla velkoměsta, že jsem jedno z těch milionů světel, jen malinkatý pixel, pohřbený v bílém šumu života, co bliká jen malou chviličku." - ovšem toto je zřejmě moderní umění :) Dvě smířlivé hvězdy, jinak odpadovému filmu, uděluji za přirozenou Elle a vcelku příjemnou hudbu. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Logan má u nás doma veľkú fanúšičku, takže jeho filmy pozorne sledujem aj ja. Šikovný chalan. Hrá síce stále rovnako, ale ja mu to žeriem. Príbeh ma zaujal, aj keď mohol ísť ešte viac do hĺbky. Na jeho spracovaní mi nič extra nevadilo, hudba skvelá, atmosféra slušná. Počula som tu šuškať niečo o Manchester by the Sea? ... ale prosím vás, neporovnateľné! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Už pekných pár dní nad tým filmom rozmýšlam. Páčilo sa mi to, ale dosť ma mrzí premárnený potenciál. Ja napríklad mám rád filmy s Lermanom. Tiež mám rád Večierku. Ale že dokážete byť sympatický v roli chlapca od vedľa, vás ešte nekvalifikuje hrať vážne a emočne silné, dospelé dielo. Rovnako ako oscar za roztomilý kraťas ešte z nikoho nespravil veľkého režiséra. A ja sa proste nemôžem zbaviť dojmu, že so skutočným režisérom, skutočným scenáristom, strihačom a so skutočnými hercami, mali tieto postavy a tento námet šancu byť naozajstnou udalosťou, filmom roku. Ta výťahová scéna. Ten samovražedný román. Vzájomný obdiv medzi dvoma géniami. To dievča, ktoré sa ukrýva za záclonou a posiela psaníčka ... Primetime v sobotu na Markíze, s šiestimi reklamami a reprízou budúci rok, skrátka nie sú osudom, ktorý by si zaslúžila takto nádejná látká plná nápadov. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Sidney Hall je velice silným, zároveň ale i mimořádně náročným, filmovým zážitkem, který mě skutečně dokázal emočně strhnout a vážně si ho užít. Celý film každopádně není určitě jednoduchý na sledování, jelikož děj, odehrávající se ve třech časových rovinách, je natolik rozkouskovaný a na první pohled nepřehledný, že nepozorný divák bude po pár minutách úplně mimo, ovšem ten pozorný bude úžasným a strhujícím způsobem postupně rozmotávat jednotlivé motivy postav a vývoje děje, který následně vygraduje v opravdu působivé finále, kde tvůrci vyloží veškeré karty na stůl a je to vážně síla, jenž asi jen málokoho nechá chladným. Navíc je to potřeba ocenit o to víc, že zde tvůrci nepotřebují k vyvolání oněch působivých a silných emocí ani jednou po celou dobu jakkoliv tlačit na pilu, vše vyznívá velice přirozeně a přesvědčivě jen tak samo od sebe, což je také úžasné. Celé je to pak navíc zabaleno do takové zvláštní, podmanivé atmosféry, která mě též velmi oslovila a samozřejmě velkou zásluhu na působivosti snímku mají i vážně hodně výrazné postavy a jejich herečtí představitelé, v čele s obrovským hereckým talentem a sympaťákem v jedné osobě, Loganem Lermanem. Já osobně zkrátka považuji Sidney Hall za úžasný filmový klenot, bez jediné vady na kráse, prostě poctivá, upřímná, emočně silná, perfektní filmařina, jenž mě naprosto uchvátila. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama