Reklama

Reklama

VOD (1)

Poté, co vydá úspěšný bestseller inspirovaný úmrtím jednoho z jeho spolužáků ze střední školy, je kontroverzní spisovatel Sidney Hall (Logan Lerman) nečekaně katapultován ke slávě a věhlasu. Vztah s jeho přítelkyní (Elle Fanningová) se začne rozpadat, neboť temné důsledky vydání této knihy naruší jejich společný život a Sidney náhle beze stopy zmizí. Bezmála o deset let později začne tajemný detektiv (Kyle Chandler) pátrat po zmizelém spisovateli, jehož knihy jsou propojeny s řadou záhadných případů žhářství. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Spisovatelský zázrak, film začal dost dobře a nenudil ani moc, celý film sice skáče z bodu A do bodu B a naopak a příběh je celkem super tak tahle kniha zůstane dočtena a zapomenuta. Logan je prostě zvláštně nadaný a zajímavý kluk a nakonec muž. Skvěly hudební doprovod a hlavně trochu stopu zkrátit. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Mám záchvaty paniky, Harolde“. - „To je dobře. To mají všichni moji klienti.“ - „Jo, ale žádný z tvých klientů není pod takovým tlakem.“ - „Žádný z mých klientů nemá takový talent. Kdybys tyhle záchvaty neměl, dělalo by mi to starost.“ - „Tentokrát je to jiné. Vidím věci. Věci, které nejsou skutečné. Třeba teď to vypadá, že nemáš kalhoty.“ - „Já je taky nemám...“ Před zhlédnutím jsem měl trošku obavy, aby to nebyla jen předělávka filmu Ten, kdo stojí v koutě, přece jen, stejný herec, „outsiderovská“, introvertní postava, která píše a je zároveň sama sebe hledající …některé motivy byly podobné, film však šel svou vlastní cestou. Už způsobem vyprávění, kdy si divák názor na některé situace a v konečném důsledku i postavy postupně upravuje, tudíž musí být neustále ve střehu, protože i zdánlivě nepodstatný moment může být jedním z důležitých střípků do skládačky života hlavní postavy. Příjemně melancholické nálady se tu ovšem člověk nakonec přece jen také dočká, jen v o něco posmutnělejší verzi. S hodnocením končím též na solidních 4*. ()

Reklama

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Nedajte sa zmýliť názvom filmu. Toto je čistokrvná dráma opierajúca sa takmer výhradne o depresívnu atmosféru a herecké výkony. Žiadnej akcie, či nečakaného zvratu sa tu (bohužiaľ) nedočkáte. Sledujeme pomerne zaujímavý život jedného mladého, mimoriadne úspešného spisovateľa, ktorý ale totálne podľahne svojim depresiám a nepriazni osudu. Všetko je to podfarbené nádhernou hudbou, ktorá na seba strháva až nebadane veľkú pozornosť. Napriek všetkým pozitívam však musím priznať, že práve takýto štýl filmu nie je moja šálka kávy. Dej plynie len veľmi pomaly, naviac je rozdelení do troch časových rovín, čím sa stráca akákoľvek možnosť pútavého, lineárneho rozprávania príbehu. Naviac je to film miestami aj dosť nudný a nevýrazný. Tunajšie hodnotenie (momentálne 85 %) je silne prestrelené. 55 %!! ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Hodně silné, depresivní, pravdivé, syrové a lidské - bez přetvářky. Za mě top film, který jsem tento rok viděla. Dostalo mě mnoho momentů, kdy jsem byla úplně v šoku a očekávala jsem, zdali budou odhaleny ty chvilky, o kterých se mluví, ale člověk nevěděl přesně o čem. Dvakrát u mě přišly slzy a chvíle, kdy jsem jen zcepeněle seděla. Všechno to zapadlo do sebe a tleskám. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

The Vanishing of Sidney Hall má pútavý príbeh, hýri mnohými spektrami emócií, ale čo mu celý čas neuveriteľne chýba, je akýkoľvek náznak autentickosti. Počas sledovania som sa nemohol zbaviť pocitu, že životná línia mladého Sidneyho je len dojímavou fikciou, ktorej po pravde neverím ani nos medzi očami. Chovanie postáv (najmä spisovateľa Halla) bolo občas na hranici únosnosti. Oscaroý režisér Shawn Christensen v tomto prípade mieril dobre, ale nakoniec strelil dosť vedľa. Jeho snímka je do seba zahľadenou, väčšinu času zbytočne silenou drámou, kde od odchodu Sidneyho z domu absentuje akýkoľvek významný moment vnútorného šťastia. Óda na utrpenie síce vyšla na jednotku, no od reality sa dej filmu vzdialil behom niekoľkých desiatok minút tak ďaleko, že to moje mozgové bunky nemohli jednoducho pobrať. Nejde o nekvalitnú snímku, ktorá by nestála za reč, ale násilné tlačenie na pílu umelých emócií mi nedovolí ísť s hodnotením vyššie. Navyše Logan Lerman je neuveriteľné drevo a jeho budúce ja (depresívny autor s tvárou tínedžera/bezdomovec s dôkladne zastrihávanou bradou) pôsobilo viac komicky než seriózne __ P. S. vzťah syna a rodičov plus dospelá verzia partnerstva Melody a Sidneyho bola nedostatočne vykreslená. Jej vývoj následne nedával príliš zmysel a divák musel chtiac či nechtiac len prijať to, čo sleduje. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama