Reklama

Reklama

Zraněná srdce

  • Velká Británie The Aftermath (více)
Trailer 6

Poválečné Německo v roce 1946. Rachael Morgan (Keira Knightley) přijíždí do ruin rozbombardovaného Hamburku, aby se setkala se svým manželem Lewisem (Jason Clarke), britským plukovníkem, který je pověřen obnovou zničeného města, v němž stále vládne chaos a beznaděj. Ve chvíli kdy se vydají do svého nového domova, Rachael je nepříjemně překvapena nečekaným rozhodnutím, které Lewis udělal – dům budou sdílet s jeho předchozím německým vlastníkem Stefanem Lubertem (Alexander Skarsgård) a jeho dospívající dcerou Fredou (Flora Thiemann). Rachael ztratila během války syna při německých náletech na Londýn, a tak vnímá soužití s nedávným nepřítelem jako nemyslitelné. Mezi ní a Stefanem vzniká silné napětí. Když zjistí, že i on utrpěl během války velkou osobní ztrátu, začíná se její postoj měnit. A povinnostmi zaneprázdněný Lewis až příliš pozdě zjistí, že její původní odmítání a zármutek vystřídaly vášeň a zrada. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 6

Recenze (142)

vesper001 

všechny recenze uživatele

Válka a láska – příčina a následek. Do posledního záhybu pečlivě nažehlená válečná romance, kde válku vnímáte jen periferně a lásku sledujete přes sklo vitríny, za níž se všechno leskne, až oči přecházejí, ale pohyb je jen iluzí. Mně se to líbilo a rozuzlení potěšilo. Navíc námět společné ztráty a jejího samostatného prožívání zdaleka není tak plochý, jak si zdejší mozková elita myslí. Naopak, vlastní prožívání smutku každé z postav představovalo způsob, jak se člověk smiřuje se smrtí, se kterou – jak známo – smířiti nejde se. A o lásce a o zradě je tenhle příběh taky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Scénář filmu se mi nezdál být nikterak úžasný, přestože jsem si před sledováním nepřečetl obsah ani komentáře uživatelů, bylo mi po několika minutách jasné, o čem to celé bude, cenu za originalitu by si snímek určitě neodnesl. Nebyl to pro mě ale zase takový problém, protože mě zaujalo, jak se tvůrci postavili k dění v poválečném Německu, a že se na celou problematiku nebáli podívat z obou stran barikády. Ta méně zajímavá (romantická) část příběhu se překvapivě vyvíjela stejným způsobem jako právě ukončený válečný konflikt. I tady zpočátku německý blitzkrieg pronikl slabou britskou obranou, aby mu v závěru došel dech a Británie tak mohla slavit draze zaplacené vítězství. ()

Reklama

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Děsivý český překlad a všude stejně hrající Keira... A přesto jsem filmem nadšená. Kvůli českým kulisám (mami, já říkala, že je to pražský Hlavák), mrazivé zimní atmosféře, krásnému domu a kvůli Alexandru Skarsgardovi, kterého jsem po dlouhé době tak mohla vidět v nedbalkách. A taky kvůli tomu netypicky americkému konci. Jo, možná to je holčičí film, ale mně se moc líbil. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zápletka bola tak banálna, že už banálnejšia ani nemohla byť. Žena sa zamiluje do svojho "nepriateľa" a prehodnotí svoj postoj a názor.... bla... bla...bla... Keby to aspoň bolo rozvinuté do nejakého pútavejšieho deja, lenže ani to nehrozí. Jediné čo tento film drží nad vodou je luxusné herecké obsadenie a pekná kamera s výpravou. Podpriemer. 40/100 ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Príbehy zachytávajúce 2. svetovú vojnu a jej následky majú stále čo ponúknuť a ani The Aftermath nie je výnimkou. Oplýva predovšetkým znamenitou výpravou a vskutku svedomitým vyobrazením zdevastovaného Hamburgu. Príbeh ladený do tónov romantickej drámy ma však príliš neuchvátil; nemôžem ho síce označiť za nezáživný, no vzhľadom na spomínané obdobie na mňa dej pôsobil tuctovým dojmom. Ako celok to v tomto smere popri presvedčivej hereckej dvojici Keira Knightley - Jason Clarke (Skarsgård taktiež nie je márny, no skôr mi prišiel ako magnet na ženské publikum) dvíha čiastočne nahor záverečné rozuzlenie, ktoré napokon dalo celej zápletke dovtedy neočakávanú hĺbku. Vyzdvihnúť okrem toho musím vedľajšiu dejovú líniu s nacistickým odbojom, ktorá ma aj napriek obmedzenému priestoru dokázala zaujať a rozhodne by som nepohrdol samostatným filmom venujúcim sa práve tejto téme. (65%) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Před distribucí se změnil český název filmu, který byl původně „Následky války“. (hansel97)
  • Točilo se v lednových mrazivých dnech roku 2017. Mráz činil menší potíže herečce Keiře Knightley (Rachael Morgan), která byla oblečena v dobovém poválečném kostýmu. Aby se nenachladila, byl vždy v pohotovosti štáb s čerstvě nahřátou zahřívací lahví. (Eomer1)
  • Film se natáčel v České republice. Hlavní nádraží v Praze, nástupiště 1 představuje Gleis 6 Hamburg Hbf. Byly použity lokomotivy a vagony z ČD muzea v Lužné. Natáčelo se i v okolí trati 120 Rakovník - Praha. Točilo se také v Ústí nad Labem, na zámku ve Slapech a v areálu rozbouraného cukrovaru v Lenešicích u Loun. (Frontie)

Reklama

Reklama