Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 4

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (106)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Já se hluboce omlouvám, že se nepřidám k zástupu adorantů úchyla, který má nutkání své zvrácené choutky předat světu div ne jako poselství pod pláštěm prosazování práv žen... jo a pro všechny znechucený tou ošklivou prudérní pokryteckou Amerikou své doby (posloucháte se někdy?) mám povzbuzující postřeh - už je to i tady úplně noumální Uďo, žijeme takhle pomalu každý druhý a ženský - ženský jsou konečné všude svobodný!! Za těchto souvislostí je myslím zřejmé, že mně na hodnocení uměleckého dojmu oslavného medailónku už nezbyly síly. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem otevřená mít s Vámi sex. Stejně jako můj manžel." Špetku prudérnosti v sobě asi najdu, ale stejně jsem panu profesorovi nepokrytě fandil. A jelikož nejsem závistivý, tak jsem mu jen trošku záviděl obě jeho dvě zajímavé ženy. Hlavně tedy manželku, ta byla jedinečná. Zkrátka mě jejich vztah hodně bavil, stejně jako tvoření Wonder Woman, i když má láska ke comicsům končí někde u Čtyřlístku a Rychlých šípů. Bylo to prostě zajímavé, ale trošku mi to pokazila dramatická dvacetiminutovka v závěru. Bez té bych se obešel a profesor Marston ve svém životě pravděpodobně taky, ale když už je to životopisné, tak to tam asi muselo být. ()

Reklama

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Poutavý film, který nic nenaznačuje a vše rovnou divákovi naservíruje. Pro naznačování tu byl komix celou dobu a pokud jste se nad ním nezamysleli tento film vám vše zodpoví. ...podřízenost může být příjemná, pravda je osvobozující, láska s sebou nese (příjemnou) bolest... To jsou pravdy, ke kterým dojde snad každý člověk aniž by to rozpitvával, a nebo za to očekával diplom. Herecké obsazení bylo skvělé. Obě dámy se k hezky doplňovaly. Dost mě zaujala i erotická scénka, kdy je hezky vidět, že ani v sexu není prvenství muže 100 %. Ze závěrečné scény, kdy má dominantní Elizabeth odprosit Olive mám rozporuplné pocity. Plně souhlasím s výrokem, že ať je člověk sebevíc dominantnější musí se druhému podřídit, obětovat svou pýchu a důstojnost, přesto mi pan Marston v určitém momentu připomínal člena nějaké sekty. Rozhodně doporučuji komixovým fanouškům pro rozšíření obzoru i milovníkům životopisných filmů. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Životopisné, bohémské, ženské, mužské, submisivní, nadřazené, novátorské x mohlo to být kratší. Příběh dle skutečných postav a osudech, o autorech Wonder Woman. Je pravda, že v době vzniku této legendární postavy, bylo téma této bohyně dost odvážné a pro většinu odpuzující. Filmově zpracováno zajímavě, poutavě. Přesto mi vadilo, jak od sebe odcházeli, pak přicházeli, věčné rozchody a odpouštění. A také to mohlo být kratší, občas zbytečně natahované. Každopádně zajímavé. Ale jen na jedno promítání. ..člověk by jim tu rodinou pohodu chvílema skoro záviděl.. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Životopisný film o psychologovi, který vynalezl detektor lži a vymyslel komiksovou hrdinku Wonder Woman, mě opravdu překvapil. Jeho život rozhodně nebyl pro Ameriku 30. a 40. let nejen typický, ale ani přijatelný. Pokud chcete vědět, proč za jeho časů byla Wonder Woman plná bondáže, podívejte se na příběh muže, který žil v dost neobvyklém svazku se dvěma ženami. Herecky mi přišlo, že celému tomuto trojúhelníku dominuje Rebecca Hall v roli profesorovy manželky. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve městě Lowell (Massachusetts, USA). (BMW12)
  • Marston žil v polyamorickom vzťahu s Elizabeth Holloway Marstonovou a Olive Byrneovou. Po Marstonovej smrti, obe ženy zostali vo vzťahu a vychovávali svoje štyri deti spoločne. (SpoilerAlert)

Reklama

Reklama