Reklama

Reklama

Dabing Street

(seriál)
  • angličtina Dubbing Street (festivalový název)
TV spot

Epizody(12)

Obsahy(1)

Komediální seriál Petra Zelenky vychází ze stejnojmenné divadelní hry, kterou režisér a scenárista napsal pro Dejvické divadlo. V komediálním seriálu začíná příběh o malém dabingovém studiu ZERO smrtí jeho majitele, režiséra Archa, Evina manžela. Zneuznaná herečka Eva (Klára Melíšková) studio po svém muži zdědí. Její ambicí je přetvořit jej v úspěšný a respektovaný podnik, což je pro ni zároveň způsob, jak si tak trochu vyrovnat účty s osudem. Studioví technici Pavel (Václav Neužil) i Karel (Hynek Čermák) jí v tom nezištně pomáhají, motivováni tajnou láskou jak k ní, tak k profesi samotné. Aby dostali bankovní úvěr na modernizaci studia, rozhodne se Eva přijmout syna bankovního ředitele Davida (Marek Adamczyk) a také Karlovu promiskuitní sestru Ladu (Tereza Voříšková). Studio ZERO ale především potřebuje sehnat nového kmenového režiséra. Angažují sice schopného, ale neurotického a agresivního Jandu (Miroslav Krobot). Herci začínají díky Jandovým metodám práci ve studiu odmítat a dabování se z nouze ujmou samotní technici. Firma jde ke dnu. Eva se cpe koktejlem „fejkových“ prášků, které jí dodává její přítelkyně Lenka (Pavla Beretová), a vrhá se do ponižujících vztahů. Nakonec, když mají být studio a pozemek, na kterém stojí, prodány developerům, se Pavel s Karlem rozhodnou, že se nevzdají jen tak snadno… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot

Recenze (212)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pětihvězdičkovou potenci tvůrci postupně rozmělnili do výsledných rozpaků. 1) Co je lepší? Vynikající hodina či dvě nebo průměrných šest hodin s hezkými okamžiky? 2) Divadelní hru jsem neviděl. 3) Až bude Bartoška v krematoriu mít smuteční řeč za kapitána Filcku a budou k tomu hrát Pichny, pak opustím svůj oblíbený obchůdek Dušní 3 a přidám se k partě ze Studia Zero. Uspokojí mě tam 39letý Václav Neužil a 31letý Marek Adamczyk. A s ostatními zůstanu (rád) jen u toho dabovaného hekání. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po vyslechnutém rozhovoru s Klárou Melíškovou o tom, jaká velká zábava bylo natáčení Dabing Street, jsem se s chutí podíval na několik úvodních dílů. Bohužel jsem byl hodně zklamaný. Povrchní scénář, podivně nesympatické postavy a humoru jen pomálu. Ten byl navíc jen v podání hostujících herců, bez kterých by to bylo ještě horší. Seriál jsem nedokoukal a ani nedokoukám. Petr Zelenka je výborný režisér, tohle je ale jeho nejslabší věc, tak snad zase příště. ()

Reklama

Cimr 

všechny recenze uživatele

„My normální jsme, že jo? My to jenom dabujeme!“  Seriál o lůzrech, kterým se v životě nedaří, v kulisách béčkového dabingového studia (název studia Zero je ostatně výmluvný), mě velmi potěšil. Dlouho jsem neviděl českou komedii, co by mě tak pobavila. Prakticky v každém dílu se našlo něco, co mě rozesmálo nahlas (proslov Bartošky na pohřbu, výstup cholerického Krobota, Preiss a vulgarismy, otázky na Trojana v rádiu). Herci samozřejmě senzační; i ti, u kterých jsme měli pocit, že známe všechny jejich „polohy“, tu překvapí - jmenovitě Krobot či Voříšková. Potěší pozornost, kterou tvůrci věnovali zadním plánům (když se tu děje něco vtipného, třeba se řeší zapomenuté šprcky na mixáku, zároveň se děje něco vtipného i vzadu, třeba se zrovna dabuje nevkusný seriál). A potěší i zábavné narážky pro zasvěcené, kterými si tvůrci zřejmě dělali drobné radosti. Např. když Bartoškovi velmi nevyjde řeč na pohřbu, praví jedna z postav: "jsem ti říkal, že jsme měli oslovit Rodena". Jaký to vtip pro lidi, co vědí, že Roden v posledních letech hraje se sluchátkem v uchu, do kterého mu napovídají text. Nebo enormně tlustý předseda Herecké asociace jako narážka na Jiřího Hromadu. Nebo když preparují hlas Ivana Trojana, aby ho zneužili pro Disneyovku, a činí tak na základě scénáře Samotářů, co napsal Petr Zelenka. Jen je škoda, že přesně v půlce přijde změna a začíná jakoby nový seriál. Prvních šest dílů je čistá komedie, pak náhle nastává drama. Skoro to působí, že formát Čtvrté hvězdy se osvědčil natolik, že si i tentokrát televize objednala 12 dílů po půl hodině, a tvůrcům došly nápady, čím je naplnit. Divadelní hru jsem viděl, funguje skvěle, ale do seriálu bylo nad její rámec hodně připsáno a ne vždy k dobru věci. Mít to tak o tři slabší díly míň, byla z toho seriálová legenda. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Občas humor, občas sexuální vývar, občas nic, občas něco. Začátek sám o sobě zajímavý, ale dětinský. Poté rozjezdy, které byly dost vtipné, ale dětinské. Poté spád, který naplňuje lehká nenávist k některým protagonistům a určité neuvěření z jejich irelevantního chování. Samozřejmě spojené s další dětinskostí. To vše se dává dohromady hned poté, co Zelenka natočil Ztraceni v Mnichově. V celku společenský a v celku i převratný snímek. Přichází toto. Občas humor, občas sebevražda. Další dílo pro děti, které disponuje sexem a zvrhlostmi nedětského kalibru. Jediný, kdo zde vládne je prostě pan Krobot. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo tak nadějně, i vesměs všichni herci mi byli sympatičtí a když se na chvíli objevil Krobot a pak zas utekl, tak jsem ocenil návrat v posledním díle "Čekali jste, že budu nasranej?" Zasmál jsem se jak naposledy snad u 6. dílu, pak šla úroven hodně dolů. Samozřejmě se mi hodně líbila Voříšková, z Čermáka možná zbytečně udělali hnupa a to závěrečné dejme tomu dojemné vysvětlení proč to vlastně všechno dělal příliš neospravedlnilo, to jak moc velkého hnupa. Naopak mi tam vůbec neseděla paní Melíšková a přestože je to jinak docela hezká ženská, tak tady bud strašně přehrávala, nebo neumí hrát, vůbec mi neseděla její postava nebo to jak vystupovala. Také různé dějové vsuvky byli strašně zvláštní... dabování filcek nebo těch prdů, to byly i na mě tak nechutné díla, že vůbec nechápu co to tam dělalo. Nebo v závěru útok na dvojčata v Americe? Z jakého důvodu to tam bylo? Bud to kvůli sledovanosti strašně rychle ucvakli a tvůrci nemohli dotáhnout své myšlenky do konce, nebo fakt dohromady lepili neuvěřitelné ptákoviny. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (38)

  • Název Dabing Street je odvozen od pracovního pojmenování chodby v budově České televize, kde jsou dabingová studia. (SONY_)
  • V závěrečných titulcích zazní skladba „Celebrity Skin“ od Hole. (danielsaf2)
  • Celý seriál se natáčel v Praze. Studio Zero bylo postaveno v areálu staré Pragovky. Pohřeb se natáčel v krematoriu ve Strašnicích. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Související novinky

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama