Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

Flego 

všechny recenze uživatele

Vidieť tento film len ako komédiu by bolo nepochopením, hoci táto stránka filmu je mnohokrát až odzbrojujúca. Za tým všetkým je však silná, provokatívna, až absurdná dráma jednotlivca, ktorý už nemôže a ani nechce byť atakovaný aroganciou a mocou. Isté chybičky sa vo filme nájdu, ale mne sa tento boj Davida s Goliášom aj tak páčil. Aj vďaka vhodnému obsadeniu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po pozitívnej odozve na film som bol zvedavý, čo sa pod filmom "Teroristka" reálne ukrýva. Trailer celkom navnadil a Iva Janžurová je proste pani herečka, takže rozhodne mal film čím zaujať. Celkovo poviem, že som s filmom spokojný. Myslím si, že ak je účel komédie nás pobaviť a ja som sa na tom smial, tak je to dobrý signál. Prvá polka filmu, kde dostávame info je pre mňa trošku pomalá. Keď sme videli trailer, tak viac chceme vidieť tie časti, kedy sa to všetko začne dávať do pohybu. Je to pochopiteľné. Ale na druhú stranu potrebujeme informácie ako to celé začalo. Len pravda je taká, že sú tu 2 skvelé scénky. Meranie hluku a vypnutie hluku. Tie časti ma pobavili. Potom však nastane zlomový moment. A naša hlavná hrdinka je rozhodnutá, že musí to celé vyriešiť, lebo nikto iný to neurobí. A inak to nepôjde. A od toho momentu to ide celé veľmi rýchlo hore. A postupne to dospeje až k záverečným momentom, ktoré nemajú chybu. Padne tu pár dobrých hlášok a najmä keď zistíme, že to musela byť robota absolútneho profesionála. To ma fakt dostalo. Čo sa hercov týka, tak Janžurová s Liškom sú absolútne vynikajúci. Martin Hofmann je v role, ktorá mu asi sedí najlepšie, takže tradične dobrý. Tatiana Vilhelmová mi však miestami príde až moc tupá na to, v akom postavení je. A miestami spôsob akým podáva svoje vety má istú dávku trápnosti. Záver je ale uspokojivý, má to vtipné momentky a rozhodne to ukazuje, že niekedy nie je treba dlho chodiť s džbánom po vodu. Lebo keď sa to ucho utrhne, tak sa pri tom môže aj strieľať. Hodnotenie: B ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

O podivném spolčení obyvatel jisté chatové osady kdesi za Prahou.. proti "nezničitelnému" podnikateli, který chce celou osadu proměnit v bytovou zástavbu. Janžurová velmi vtipná hlavně v druhé půli příběhu, tím to ale končí, jedná se jinak o těžce uchopitelnou "moralitu-mortalitu", která asi ani nezná hranic!! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Teroristka v sobě nese potenciál velmi dobré a provokativní tragikomedie. Jenomže jej zabíjí dramaturgickými přehmaty, nezvládnutými změnami tónu a myšlenkově pokřiveným vyzněním. Přestože jsem v kinematografii zvyklý na všelijaké extrémy, dlouho jsem neviděl film, který by mě úplně rozhodil tím, čím (a jak) se diváky snaží pobavit. Bezelstnost, s jakou Teroristka tvrdí, že je v pořádku prosazovat své zájmy brokovnicí, mi přijde mnohem víc znepokojující než všichni Machové světa. Podrobně tady. 50% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Teroristka zaujme zejména černohumornou atmosférou a nepředvídatelným scénářem. Celému filmu vévodí (v nejednom slova smyslu) ostřílená Iva Janžurová, paní Herečka, jejíž postava se na stará kolena rozhodne vzít spravedlnost do svých (lehce se třesoucích) rukou, ať to stojí, co to stojí. Nicméně i ostatní členové hereckého ánsámblu předvedli přesvědčivé výkony, od arcišmejda Hofmanna, přes rajdu Vilhelmovou, až po na smrt nemocnou a děsivě vypadající Holubovou. Vrchol filmu byla rozhodně konfrontace mezi Marií s Machem, následovaná nevyhnutelným koncem. V závěrečné třetině jsem si nemohl nevšimnout nepřehlédnutelné podobnosti s Univerzální uklízečkou - Janžurka alias česká Maggie Smith. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 2 miliony korun. (SONY_)
  • Mach (Martin Hofmann) jezdí ve voze Porsche 911 generace 964, vyráběné mezi roky 1989–1994. (Miacci)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama