Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V polovině 20. století Amerika přemýšlela o své budoucnosti – a vzhlížela k nebi. Správná posádka natočená podle knihy Toma Wolfa je příběh o tom, jak začala budoucnost. Vypráví o neohroženém testovacím pilotu Chuckovi Yeagerovi a sedmi průkopnických astronautech vesmírného programu Projekt Merkur. Philip Kaufman napsal scénář a režíroval svou filmařskou bravurou výcvik, hrdinství... a náhlou slávu, pro níž žádný výcvik neexistuje. Ed Harris, Barbara Hershey, Sam Shepard, Dennis Quaid a Fred Ward tvoří obsazení filmu, který získal 4 ceny Akademie. Vzhůru k nebesům, chlapci! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

zette 

všechny recenze uživatele

Dobre uceleny film, ktery mapuje pocatky americkeho dobyvani vesmiru. Pro fanousky zanru povinnost, ja se misty trosku nudil. Je sympaticke, ze se tvurci v dobe studene valky odprostili od zbytecneho vlastenectvi a patosu. Zvlast lety ve vesmiru jsou pusobive natocene. Sympaticke postavy v cele s vynikajicim Edem Harrisem. Celkem se divim, ze je tento film temer neznamy, coz je skoda... ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Philip Kaufman dokázal natočit velkolepý, skvělý, úžasný, výpravý, vtipný, jiskřivý film, ale zároveň i seriózní a informativní, ale přesto neskutečně zábavný a přetékající charismatem. Jestli si myslíte, že to není možné, tak se pletete. The Right Stuff je zřejmě jedním z posledních hollywoodských velkofilmů, které se nesnaží podbízet nejpřízemnějšímu vkusu a místo hraní na první signální soustavu sází na vtipný, inteligentní scénář a nenápadnou, ale chytrou a lehkorukou režii. Dnes už se málokterý drahý velkofilm odváží jako Chuck Yeager vzlétnout až k nebesům, i za rizika, že se může zřítit z nadoblačné výšky. Všechny blockbustery se těžkopádně motají u země, aby zpohodlnělí diváci nemuselí příliš zaklánět hlavy. Doufejme, že ta doba se zase vrátí, stejně jako že dojde ke znovuzrození troufalého a velkolepého kosmického programu, kdy hrdinové jako Alan Shepard, John Glenn nebo Gordon Cooper posouvali hranice lidského důvtipu výš a dál, až ke hvězdám. ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazená (ač mnoho z pánů mělo svoje bohaté kariéry teprve před sebou) osmdesátková "Gravity", popis amerických počátků dobývání vesmíru, velké dobrodružství a zároveň oslava chlapáctví ve všech jeho podobách. Mimořádně povedené vyprávění - co jiného může důkazem, než fakt, že se divák ani jednou za ty více než tři hodiny nenudí? P.S.: V postavě Dennise Quaida se dá celkem snadno rozeznat základ pro Cruisova "Mavericka" z Top Gunu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film: Vynikající tříhodinová sága o milnících amerického letectví – od prolomení zvukové bariéry po Mercury 7 podle románu Toma Wolfa. DVD: První disk nabízí jen seznam cen, až druhý disk je plně vyhrazen bonusům: vybrané scény s komentáři herců a s komentáři tvůrců, 3 dokumenty o natáčení, vystřižené scény, interaktivní časová osa (od roku 1961 do 2012!) s původními dokumenty, dokument o Johnu Glennovi, trailer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nezávidím žádnému z dobrodruhů, který v historii opustil pevný podklad matičky Země a začal se flákat ve vesmíru zavřený v kovové nádobě. Hodlám si totiž na domovské planetě užít ještě hodně srandy, než se rozhodnu uhořet v atmosféře. Přesto neberu žádnému z astronautů jejich touhy zdrhnout před gravitací, jen mne nijak zvlášť nebavilo sdílet je s nimi. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (38)

  • Ve scéně, kdy prezident John F. Kennedy předává Alanu Shepardovi (Scott Glenn) vyznamenání, jdou v pozadí vidět skuteční astronauti projektu Mercury. (Whyyess)
  • Film se inspiroval skutečnými událostmi programu Mercury 7. (ČSFD)
  • Sam Shepard, který hraje legendárního pilota Chucka Yeagera, se ve skutečnosti bojí létání. (HellFire)

Související novinky

Zemřel herec Fred Ward

Zemřel herec Fred Ward

13.05.2022

Dnešní květnový pátek třináctého bohužel přináší jednu smutnou zprávu pro svět filmu, ve věku devětasedmdesáti let totiž odešel americký herec Fred Ward, známý z filmů jako Chvění, Sedm neohrožených… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno