Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 1

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (109)

emma53 

všechny recenze uživatele

Asi tak první třetinu filmu jsem se musela přinutit, abych vytrvala a nevzdala to, jak se to pomalu vleklo. Ovšem od návštěvy paní Mayfieldové to nabralo rychlejší obrátky a já se konečně z té letargie probrala. Ono to mělo také asi něco do sebe, nakonec proč by se konečně nemohlo občas upustit ve westernu od nekonečných stříleček. Tak jsem sledovala brášky a hlavně jak se to mlelo v duši Eliho. Úsměvná byla chvilka v hotelu se splachovacím záchodem, přemýšlela jsem jestli ten moment s broukem byl jako fakt a nebo trik a Charliemu mám za zlé, že si nečistil zuby jako jeho bráška. Ano, místy to bylo úsměvné, místy jsem byla smutná z různých ztrát. Nebyla to úplná klasika a proto možná i tu jednu hvězdičku přihodím i když na tom konci jsi Jacquesi malinko změknul. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem mrknul na western, těch bývá poměrně málo, takže nějaká ta povedená podívaná potěší. I když je potřeba říct, že tady jde hlavně o bratrskej vztah v kulisách divokýho západu. Svou roli si zejména J. Phoenix nesmírně užívá, jakožto brácha "divočák a ochlasta" je neskutečnej. Ale abych jeho bráchu J. C. Reillyho nějak nesnižoval, role obou se postupem času zajímavě otáčí. Autoři se nebojí ani nějakých tvrďáren, takže před sebou máme poměrně syrovej western o cestě (doslova i přeneseně) dvou bratrů, kteří postupně uzavřou pomyslnej kruh života. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkrásnějších filmových zážitků 2018. Vidět tohle na plátně, teču blahem ze všech otvorů. Geniální C. Reilly i Phoenix pod taktovkou geniálního Audiarda. Pozvolné, skvělejma dialogama prošpikované, jako každá osoba co si na Sisters brother dovolí. Scény ze kterých se vám na tváři vyloudí úsměv (nalitej a zvracející Phoenix před přestřelkou, scéna s pavoukem) a scény, ze kterých vás mrazí (noční můra po scéně s pavoukem, chemická sloučenina ve vodě) a prostě scény, které už nikdy nevymažu z hlavy. A k tomu si připočtu finále, které jsem ani v nejmenším nečekal a které mi opět vytvarovalo na ksichtě velmi, ale opravdu velmi spokojenej úsměv a hřejivej pocit, jakej jsem u filmu neměl sakra dlouho. 100% jak vyšitejch a další zářez na pažbě filmů v roce 2018, které patří do kolonky "perly sviním". ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Na westerny fakt moc nekoukám, ale s takovou hereckou sestavou, jakou se honosí tenhle, jsem nemohl odolat. A určitě nelituji, že jsem se na Bratry Sestrovy podíval, nejenže již zmínění herci jsou vskutku úžasní, příběh je celkem zajímavý a postavy dobře napsané, navíc padlo i pár docela vtipných hlášek, hlavně teda od Joaquina. Nic, co bych musel vidět znova, ale přesto jde o kvalitní kousek. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jediným väčším negatívom tohto filmu je jeho pomerne veľká vláčnosť a uťahanosť. Je tu pomerne veľa dialógov, ktoré sa síce dobre počúvali, ale aj tak nikam neviedli - takže zbytočnosť. Podľa môjho by preto filmu prospela kratšia stopáž a menej zahľadených pohľadov. No ale po hereckej a technickej stránke - bez chybičky. Z ústrednej dvojice nešlo spustiť oči, hlavne Phoenix bol zaujímavý. Tiež sa mi pozdávala tá povahová rozdielnosť oboch bratov, a kam to potom všetko viedlo. Veľká spokojnosť. Nadpriemer. 75/100 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)
  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)

Související novinky

Reklama

Reklama