Reklama

Reklama

The Sisters Brothers

(festivalový název)
  • Francie Les Frères Sisters (více)
Trailer 2

VOD (1)

Oregon, 1851. Bratia Charlie (Joaquin Phoenix) a Eli (John C. Reilly) žijú v divokom a nehostinnom svete vrcholiacej zlatej horúčky. Na živobytie si zarábajú ako nájomní vrahovia. Na rukách majú krv zločincov aj nevinných ľudí. Ak ide o zabíjanie, nemajú žiadne zábrany. Je to ich práca. Mladší brat Charlie je doslova rodený zabijak a prirodzený talent. Eli však sníva o normálnom živote. Keď ich najme zločinecký boss Komodor (Rutger Hauer), aby našli a zabili zlatokopa Hermanna Warma, ktorý ho okradol, začína sa neúnavná naháňačka z Oregonu do Kalifornie. Na ceste plnej nečakaných prekážok začne zádumčivý Eli prvýkrát v živote uvažovať o tom, či sa peniaze dajú zarobiť aj inak než zabíjaním ľudí. Náročná cesta vystaví oboch súrodencov nejednej skúške a preverí ich vzájomné putá. Alebo to bude cesta plná pochybností, ktorá všetko zmení a povedie k ich poľudšteniu? (TV JOJ)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (109)

nonick1 

všechny recenze uživatele

Rozvleklý, upovídaný a bezdějový „western“, navíc celý natočený v Evropě (což je tedy na krajině "Divokého západu" jako dost poznat). Ústřední dvojice ve službách tajemného Komodora je nezastavitelná a neporazitelná, zlato se tu získává tajnou moderní metodou jakéhosi kyanidového loužení - za cenu zničení všeho živého, no a bratři zabijáci po perném dni nakonec končí do pěti u maminky v doupěti. Ten, kdo snímku dal mj. označení „komedie“, by měl být touhle dobou už bez práce. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Westerny nejsou, tak mrtvím žánrem jak se říká. A tento film je dalším důkazem toho. Film mě zaujal svým trailerem, a taky obsazením, které je prvotřídní. Od režiséra Jacques Audiarda jsem zatím nic neviděl, nic méně jde o velmi schopného tvůrce, který umí natáčet a pracovat s filmem jako médiem. Audiard ve vyprávění nikám nespěchá a první půlka je pomalejší, ale o to lépe poznáme hlavní hrdiny, a jejich motivace a smysl života. Druhá půlka je zábavnější a taky zajímavější. A taky posouvá příběh zajímavým způsobem. Režisér měl velmi dobrou ruku na obsazení hlavní čtveřice, jelikož jde o velmi kvalitní herce. Joaquin Phoenix si to hrozně užívá a mě bavilo sledovat jeho kreace a nezodpovědnost. John C. Reilly má dost zajímavou roli a v hlavně druhé půli si krade scény pro sebe. Jake Gyllenhaal je zde dobrý, ale přišel mě takový unavený a utahaný, věřím že to byl účel, přesto jsem od něho čekal trochu více. Riz Ahmed je dobrý a má několik velmi dobrý scén. Sedla mě pomalost filmu, a krásné zobrazení přírody a typického westernového násilí. Film je místy dost špinavý a krutý, a přitom dokáže být i hodně emocionální. The Sisters Brothers je příjemný westernový snímek, od kterého čím méně čekáte, tím více dostanete. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kam se hrabe HOSTILES a BUSTER SCRUGGS, za mě letos šéfuje tady ten hezky zvláštní alternativní western. Poutal mě jak herecky (z Phoenixe přímo mrazí), tak po stránce humoru, kombinací špíňáků hrdlořezů, násilí a intelektuálních řečí, temnoty a nadějí, tak tím, jak je v ději nevyzpytatelný a jak pěkný nádech/ přesah to v sobě má. Teď jen si to nějak přebrat. ()

classic 

všechny recenze uživatele

» Vidieť v spoločnej scéne, t. j. v jednom filme súčasných „velikánov herectva, ” Jakea Gyllenhaala s Joaquinom Phoenixom, je samo o sebe určite prospešné, ale pod kolónkou - réžia, podľa mňa nie je najvhodnejší kandidát, i keď... « 『 Od francúzskeho režiséra Jacquesa Audiarda som doteraz videl iba čisto rýdze neanglicky hovoriace veci, čiže Proroka s Dheepanom už dôverne poznám, obidva ma bavili i zaujali, a asi aj kvôli tomu, že sa v nich rozprávalo materinskou rečou 』Spomínané DUO dopĺňajú John C. Reilly, ktorý si zahral jedného z bratov, staršieho Elia Sistera, čo tvorí nerozlučnú dvojicu so svojim mladším súrodencom Charliem a Riz Ahmed, z ktorého je štvaná zver, a máme tu hotové k-v-a-r-t-e-t-o. _ Na neho sa zamerajú bratia Sisterovci, a tí sú profesionálni lovci odmien s koltami, ktoré tasia veľmi ľahko a rýchlo, a tak ich protivníci väčšinou skončia na psí tridsiatok. Akýmsi prostredníkom je istý John Morris ( Gyllenhaal ), ktorý má za úlohu najprv vystopovať Hermanna Kermita Warma ( Riz Ahmed ), a hodiť ho do náruče týmto dvom lotrom, ktorí ho budú mučiť, pokiaľ nepovie, ako sa to má s tým „receptom, ” aby sme boli v obraze, o čo de-facto vlastne ide, tak načrtnem, že máme rok 1851, keď kopačov zlata bolo všade neúrekom... Morris si to rozmyslí, skamaráti sa s Warmom, utečú, budú stopovaní nielen sisterovcami... Toľko skrátka k hlavnému dejstvu. _ Film je to dosť aj surový, sú tu naozaj brutálne sekvencie, ktoré sa perfektne hodia do tohto časového obdobia. Títo štyria herci sú nadštandardní. Pochválim to, že nikdy poriadne neodhadnete, čo sa dopredu stane ? Je to skrátka - nepredvídateľné ! Ale film sa občas vlečie, ba ani strih nie je tým, čo by som chcel vychváliť, kedy sa väčšinou zameriavam na to, ako sú pospájané všetky scény, ktoré sú nekonzistentné, čiže nedržia pohromade, čo dávam za chybu i režisérovi, ktorý sa očividne zľakol pracovať na takom veľkom projekte, s väčším rozpočtom a hereckými hviezdami na čele ! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V souvislosti s westernem The Sisters Brothers jsem se nejčastěji setkával s výrazy jako nestandardní, netradiční, výjimečný, ovšem já jsem v tom případě viděl asi jiné The Sisters Brothers, jelikož western, který jsem viděl já, na mě působil jako klasická žánrovka se vším, co k ní patří. Pravdou tedy určitě je, že působí oproti ostatním filmům z divokého západu vážně pomaleji, ale jinak musím jen zopakovat, že nic dalšího nevšedního jsem zde nezaznamenal. Naopak, hned třeba zápletka je takový běžný westernový příběh, nabízející drsné kovboje, pronášející drsné věty a konající ještě drsnější věci, téma zlaté horečky mi též nepřipadá jakkoliv zvlášť ojedinělá, a i postavy působí jak vystřižené z westernové příručky, tudíž obsahově pro mě The Sisters Brothers představují ryzí žánrovou podívanou, kde je důležité jen to, jak se to tvůrcům ty tradiční ingredience podařilo nakonec zpracovat a jak to celé vlastně funguje, no a zde mi je potěšením konstatovat, že to nedopadlo vůbec zle. Ten opravdu pomalejší styl vyprávění mi vůbec nevadil, jelikož pořád se něco děje, film nabízí dramatické okamžiky, emoce, napětí, akci, dokonce se tu vyskytne i pár povedených humorných vsuvek, vizuálně pak působí takovým jemně potemnělým stylem, což mi též velmi vyhovovalo, atmosféře též nemám co vytknout a samozřejmě třešničkou na dortu je zatraceně hvězdný casting, který udělal sakra své, takže zkrátka za mě se ve výsledku jedná o silný a působivý western, který sice mezi klasiky žánru určitě nepatří, ale jinak se jedná o opravdu kvalitní a ve většině ohledech poutavou podívanou. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (5)

  • Western je typický americký filmový žánr, odehrávající se zpravidla na severoamerickém kontinentě. Ani u The Sisters Brothers tomu ostatně není jinak, akorát ani jedna lokace, kde se snímek natáčel, neleží na americkém kontinentu – točilo se ve Španělsku, Francii a Rumunsku. (Nine)
  • Napriek tomu, že sa dej filmu odohrával na divokom západe, tak celé jeho natáčanie prebiehalo v Európe, konkrétne v Rumunsku, Španielsku a Francúzsku. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2018 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (BMW12)

Související novinky

Reklama

Reklama