Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kostýmní výtvarnice Eva (Eliška Balzerová) nečekaně ovdověla.  Ludvík se jí ani nestačil svěřit s tím, že kromě jejich dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), má ještě stejně starého nemanželského syna. To alespoň naznačuje pečlivě ukrytá a náhodně objevená dětská kresba. Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereza, které se vlastní život sype pod rukama, se k přízraku nevlastního bratra upne. Společně s matkou se vydávají Ludvíkovým veteránem volha GAZ 21 po stopách jeho bývalých milenek (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby o tajemství zjistily víc... (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi to nepřišlo jako komedie, vtipná tam byla akorát ta Holubová, a když se u toho člověk nemůže aspoň zasmát - což u Vejdělka zatím více či méně platilo - tak mi v podstatě odpadá důvod, proč to chtít vidět (kromě vyplnění prázdného večera), protože koukat v jeho podání na vážný film by se mi fakt nechtělo (kdybych to věděl předem) a celkově mi ten námět přijde silně nezajímavý, postavy nesympatické, a závěrečné rádoby šokující rozuzlení se mi nelíbilo, respektive ze mě nevykřesalo nějaké větší emoce, jako celý ten film, který mi přišel nejen tak nějak sterilně odtržený od reality, jak je u Vejdělka zvykem, ale též i dost nudný, a protivný svým soundtrackem. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Přesně tak to dopadne, když zastydlého puberťáka donutíte natočit vážnější film. Jakmile zjistí, že existují vážně nemocní a také staří lidé, kteří navíc podezřele často umírají, má vyhráno a scénář je z poloviny hotový. Naštěstí nejde o úplnou zbytečnost, protože přebytek záběrů na malebnou krajinu se v budoucnu ještě využije na reklamy pro tradiční české brambůrky nebo jeden německý obchoďák. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Je jaro lásky čas, vůkol krajina líbezná, tak kampak vyjet na vejlet, no nejlíp po tátových milenkách. Taky už jste takhle za květu šeříků obrazili milenky(ce) svých drahých poloviček? Umělecky slabé (až dementní), ale možná i takový pokus o film může v kinech udělat plusový vejdělek. Kdyby se i v tomto spektáklu neobjevila holubová polívka, tak by se ta Volha snad ani nerozjela. 10 % za naleštěného veterána. Produkce: Infinity Prague ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pouťové Zlomené květiny, ze špejlí a krepového papíru. Od Vejdělka další půvabná filmová kurvička, která nedá každému, protože si své zákazníky na té naší české ulici vždycky najde sama.. Sice to je jen bezvýznamný detail, ale nasnímání matky s dcerou v interiéru jedoucí volhy působí, že jsou v kokpitu nízko letícího letadla.. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Vejdělek se snaží o dráma. No, je to malinko iritující a výsledek se dá velmi snadno shodit (viz.nádherný komentář Pink.Panthera.) Na druhou stranu já nebudu za cynika. I přes kýčovitost mnoha situací, použití mnoha klišé a občas nelogického chovaní hlavních postav či šustení papíru v dialozích mě výlet v tátově Volze vcelku nevadil. Dokonce měl i nějaký příběh a neobjevoval se žádný primitivní vulgární humor. Což u podobných českých ženských filmů nebývá standard. A pasáž s Polívkou je opravdu vtipná. K tomu spolehlivě krásná kamera pana Smutného a pěkná hudba. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Automobil Volha (GAZ 21), kterým představitelky jezdí, má ve filmu SPZ 2S8 0919. Ve skutečnosti bylo na tuto SPZ registrované vozidlo značky Suzuki. Je velice nepravděpodobné, aby veterán z let 1956–1970 měl takovou SPZ. (randycz)
  • „Tátova volha je vlastně taková cesta po ženském osudu. Emotivní střídá komické, dramatické se často mění v úsměvné a naopak. Podobně jako kdysi ve Václavovi (2007), i tady rozhýbávají děj vypjaté rodinné vztahy a mně stejně jako tentokrát lákala možnost silným příběhem oslovit diváky a dát šanci velkým hereckým osobnostem, aby zazářili při ztvárnění skvěle napsaných charakterů,“ řekl režisér a scenárista filmu Jiří Vejdělek. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

Reklama

Reklama