Reklama

Reklama

Hotel Mumbai

  • Austrálie Hotel Mumbai (více)
Trailer 2

Hotel Mumbai, poutavý příběh o lidskosti a hrdinství, živě líčí události v ikonickém luxusním hotelu Tádž Mahal v indické Bombaji, na který v roce 2008 zaútočila skupina pákistánských teroristů. Mezi oddanými zaměstnanci hotelu jsou proslulý šéfkuchař Hemant Oberoi (Anupam Kher) a číšník (Dev Patel, "Milionář z chatrče"), kteří se v zájmu ochrany hostů rozhodnou nasadit své životy. Před zraky celého světa je zoufalá dvojice (Armie Hammer, "Dej mi své jméno" a Nazanin Boniadiová, "Ve jménu vlasti") nucena učinit nepředstavitelné oběti, aby zachránila své novorozené dítě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (240)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost drsný film na motivy skutečných událostí. Popisuje, co se stalo v tomto indickém hotelu na konci listopadu 2008. Sledujeme útok na hotel jak ze strany teroristů, tak hostů a personálu. Film je docela drsný a nebere si servítky. Vše působí autenticky. V hotelu začíná boj o holý život a nikdo neví, jestli se mu podaří vyváznout. Je to vážně kruté, co se tam tehdy stalo a divím se, že jsem o tom nikdy neslyšel. I volba herců je celkem dobrá. "Jaký si přejete burger? Hovězí." :D ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Milionár z chatrče nám trochu vyrástol a zarástol. Film je skutočným príbehom teroristického útoku v Bombaji z roku 2008, o ktorom sa v našich končinách nedozviete, pretože nás nezaujíma ani čo sa deje na Ukrajine, nie to ešte pravidelný terorizmus v Ázii. Na film sa nepozerá dobre, najmä keď tam teroristickí psychopati (napodiv zase moslimovia) chodia s automatickými zbraňami a klátia všetko hlava nehlava, horšie než nacisti kedysi v lesoch. Zvuk streľby za plaču malého dieťaťa, nemilosrdné popravy ľudí, s ohľadom na skutočnosť udalostí to vzbudzuje nepríjemne pocity. Zomrelo skoro 200 ľudí, čo síce Indii určite nespôsobí populačný kolaps, ale je treba si ich uctiť. Na môj vkus sa vo filme ale strieľalo až príliš. Ja chápem, že to je asi podstata útoku, ale polovicu času počúvať len hrozný rachot, to na kvalite diela nepridalo. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Jedné je z toho ouzko, sledovat hotelové hosty a personál mi málem přivodilo zástavu hercny, po vpádu těch fanatických zvířat se dokonale naplnila moje představa hrůzy, bezmoci a zoufalství. Houstnoucí napětí a atmosféra plná strachu mi nedala vydechnout, scény jako ta ve výtahu, ve skříni/šatníku, hromadný útěk po schodech považuji za jedny z nejvíce působivých. Smutná realita. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Velice věrohodné zmapování skutečné události teroristického útoku muslimských fanatiků na indický Taj Mahal Palace hotel. A zmapování věru dost husté a mrazivé. Na celovečerní režisérský debut je to fakt slušná práce, film si drží po většinu doby nesmírně fungující napětí, okořeněné drsnou realitou, díky které si nehty kousající divák přeje, aby každou vteřinou do onoho pekla vletěl třeba Bruce Willis a pěkně ty vražedné psychopaty pokropil. Ale to se nestane. Záchrana ve formě nějakého nadupaného akčního hrdiny je jen zbožným přáním. Divák je tak skoro po dvě hodiny terorizován naprosto beznadějnou situací, ze které se pak už jen člověk začne modlit, aby ji po zbytek filmu přežilo co nejvíce nešťastníků. Rozhodně stojí za zhlédnutí, jen se na to asi koukejte se správnými lidmi. Mnoho diváků by nemuselo přijmout fakt, že ne každý muslim je jeblý vraždící maniak. Lepší 4* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nedá sa nič robiť, tento film musím ohodnotiť najmä podľa toho, čoho rekonštrukciou v skutočnosti je. Hotel Mumbai sa doslova s ničím a nikým neserie. Vraždí sa od začiatku do konca, kamera neuhýba, vidíme množstvo mŕtvych ľudí, vrátane mladých krásnych žien a tak ďalej. A to doslova, opakujem, od začiatku do konca. Celé je to napriek tomu nakrútené príliš konvenčne, stále som mal pocit, že som vo fikcii, ale s vedomím, že sa toto nejako podobne skutočne odohralo. Film nemal dostatočnú reklamu ani ohlas, a to aj napriek hviezdnemu obsadeniu a téme. Popravde to bude zrejme práve tou konvenčnosťou a po celý čas som premýšľal, ako autenticky a takmer dokumentárne mohla táto hraná rekonštrukcia dopadnúť, ak by ju nakrútil Greengrass a možno by padali Oscary. Každopádne tu máme film od Anthonyho Marasa, ktorý šľape po celý čas, ponúka nesmierne dôležité svedectvo, ale umenie to bohužiaľ stále nie je. Vysoké hodnotenie si ale za tú snahu zaslúži. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (13)

  • Film byl zčásti natáčen v ateliéru Adelaide Studios, který byl přeměněn, aby se stal interiérem hotelu Taj Mahal v Mumbai, který je exkluzivním hotelem vysoké třídy v Bombaji. Po monzunovém období se natáčení přesunulo do Indie. (ČSFD)
  • Vo filme si mala zahrať aj herečka Teresa Palmer, no kvôli tehotenstvu sa nakoniec vo filme neobjavila. (MikaelSVK)
  • Když v hotelu teroristé střílí po lidech, postřelená žena se schová na záchodě v jednom z pokojů. Sklopí prkénko od záchodu a sedne si na něj. Když ji teroristé najdou, prkénko je opět nahoře.
    (Seffi)

Reklama

Reklama