Reklama

Reklama

Epizody(9)

Obsahy(1)

John Dutton je už sedmou generací Duttonů – rodiny vlastnící a spravující největší dobytčí ranč ve Spojených státech, který se stále rozrůstá, a to i přes rozpory s obyvateli sousedních pozemků. Nemalý podíl na úspěchu ranče mají i Johnovy děti – nejstarší syn Lee se jednou má stát hlavou ranče, Beth je vysoce postavenou manažerkou v jedné z největších amerických bank a prostřední syn Jamie má v pozici generálního prokurátora našlápnuto na slibnou politickou kariéru. Pomyslnou černou ovcí rodiny je nejmladší syn Kayce, který se všemi silami brání návratu a vlivu rodného ranče a se svou manželkou Monicou a synem žije v místní indiánské rezervaci. Vše ale změní zběhlý dobytek, který se zatoulá právě na pozemky rezervace. Při snaze dostat ho zpět na ranč dojde k událostem, které budou mít fatální následky nejen pro Duttonovy… (Paramount Network)

(více)

Recenze (56)

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První a poslední epizody jsou spíš jakousi nesheridanovskou telenovelou z Montany o žabomyších svárech několika rodin, jinak je ale co díl, to ryzí dramatická perla. Tahle "řada nešťastnejch příhod z Duttonovic statku a okolí" prostě umí držet diváka v napětí. Plus je to v podstatě celý nahláškovaný ulítlejma životníma moudrama a kýčovitýma metaforama, který prostě nejde nemilovat. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Postav je hodně, práce s jejich představováním poměrně sterilní a utahaná. Tvůrci skáčou lehce zmateně od jednoho hrdiny k druhému. Vládne jim neústupný rančer John Dutton (charismatický Kevin Costner) s početnou rodinou, která odráží plány ambiciózního developera a stále drzejší původní indiánské obyvatele. Nicméně Taylor Sheridan, chlapík, který k nám opakovaně vysílá drsné chlapácké projekty, nezklame. Scénáristicky stojí za oběma díly Sicaria, může být pyšný na svou režijní prvotinu Wind River. Ovšem potenciál Yellowstoneu se mu daří naplňovat pozvolna. Udržet tuhle rodinu pohromadě je čím dál obtížnější, protože vztahy mezi Johnovou nekompromisní dcerou Beth a synem Jamiem, ukňouraným právníkem, jsou značně napjaté. A někde uprostřed stojí další syn Kayce, který žije mezi původními obyvateli území. Tahle sága se může pochlubit opravdu skvělou atmosférou. To platí takřka od začátku. A fajn herci. Costner vsadil na úsporná gesta, charisma z něj čiší, radost sledovat. Uťápnutý Wes Bentley je přesný (slizký i slabošský), k tomu smyslná a jízlivá mrcha Kelly Reilly či málomluvný bourák Cole Hauser, který po letech dostal pořádnou roli. Co se může rozpadnout, to se i rozpadne. Rodina, ideály, vztahy, zdraví. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U Sheridana je vidět, že má pozitivní vztah k tomu o čem točí a vypráví. Yellowstonu dává specifický touch, hlídá si detaily, různé kovbojské trademarky a rituály, má úctu k tomuto specifickému stylu života, ale zároveň je filmařsky rozmáchlý a komplexní. Jednička měla jednoduchý úkol. Načrtnout hlavní zápletku a představit nám specifické postavy, které jsou natolik složité a vnitřně rozervané, že těch 9 dílů stačí horko těžko. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Vtahující rozehra (rodinného) dramatu perfektně představuje výsadní, ovšem již dlouho a hluboce "poničenou" velkorančerskou famílii, které pevnou, zákony v případě nouze více než ohýbající rukou vládne nesmlouvavý Kevin Costner (opravdu "snová" role nejen pro něj, nýbrž i pro ostatní: Kelly Reilly, Wes Bentley, Cole Hauser, …), přesto se mu z vícero příčin drolí pod rukama. Nicméně 1. série nepřekračuje mantinely poznávacího úvodu, jenž po 9 epizod tvrdé, nekončící (kovbojské) práce + politikaření na hranici indiánské rezervace bobtná a nabaluje další a další linky a podzápletky. (Mistrně filmově zprostředkovaný) prolog tedy máme za sebou a já se nemůžu dočkat dalšího vývoje událostí. ()

Galerie (106)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Reklama

Reklama