Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický příběh vznikl podle stejnojmenného autobiografického bestselleru Lorenza Carcaterry a představuje kontroverzní vyprávění o událostech, které nemilosrdně ukončily dětství čtyř chlapců a uvrhly je do světa nejhrubšího násilí. Ani po mnoha letech bolestivé vzpomínky nelze vymazat: svět Pekelné kuchyně jim nabídne možnost vyrovnat staré účty... (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (598)

Madison 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica filmu úžasná, ironicky vtipná, svižná a zároveň zvláštne smutná. Tá druhá sa úplne odpojila a išla cestou zbytočne komplikovaného súdneho prípadu spred mnohých rokov, ktorý, keby celkom bezdôvodne neapeloval na prekombinovanosť, mohol vo mne vyvolať omnoho celistvejší a jasnejší dojem. Herci hrajú super, námet si zaslúži poklonu a len vďaka jeho závažnosti mu udeľujem 4*, inak subjektívne pocity sú o dosť slabšie. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově tradičně silný film, opírající se nejen o naprosto jistou režii, ale především o hvězdné herecké obsazení, ve kterém se nedá ukázat na nejlepšího. Nejlepší scéna tu však je a není ani tak výrazná, jak by se čekalo. Je to ta kde De Niro popisuje váhové deficity. Jeho typická momentka, které máme tak rádi ze slavných mafiánských fresek. Pokud se podíváme na film jako celek, tak tématicky je samozřejmě nesmírně atraktivní a divácky přitažlivý. Už tyto fakta ho v podstatě pasují do role favorita, který se jednoduše bude líbit. A taky že ano. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Detski hrdinovia a ich sarapatky, az kym sa nestala tragedia ma bavila a bola velmi zaujimavo natocena. Avsak od chvile, ked su styria hrdinovia dospeli sa reziser Barry Levinson rozhodol natocit dramu, kde sa ich cesty rozdelili a kde dvaja z nich budu pripravovat neprehladny plan na pomstu a nielenze je neprehladny, ale je trosku i nudne natoceny a preco? Pretoze ja ako divak som mal jednoducho problem zapamätat si mena roznych postav a tym padom som rafinovany plan na pomstu pochopil az na uplnom konci filmu, co bol mozno aj zamer rezisera, ale mozno je to aj moj problem a nie chyba rezisera, tak preto davam 4*, lebo ten zaver nemal chybu. Takze strucne povedane, je to kvalitna drama s hviezdnym obsadenim, len tie posledne dve tretiny filmu su trosku natiahnute, je tam vely dlhych dialogov, ktore ma az tak nezaujali, ja by som to na Levinsonovom mieste trosku zostrihal a natocil zrozumitelnejsie, vtedy by som dal 5 *... 06.10.2010 _______ Brad Renfro - (Mladý Michael Sullivan) +++ Brad Pitt - (Michael Sullivan) +++ Joseph Perrino - (Mladý Lorenzo Carcaterra) +++ Jason Patric - (Lorenzo Carcaterra) +++ Kevin Bacon - (Sean Nokes) +++ Robert De Niro - (Otec Bobby) +++ Minnie Driver - (Carol Martinez) +++ Dustin Hoffman - (Advokát Danny Snyder) +++ Vittorio Gassman - (Král Benny) +++ Jonathan Tucker - (Mladý Tommy Marcano) +++ Billy Crudup - (Tommy Marcano) +++ Geoffrey Wigdor - (Mladý John Reilly) +++ Ron Eldard - (John Reilly) +++ Produkcia: Barry Levinson +++ Hudba: John Williams +++ Nemecka Cinema - 100% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného, ale zklamaný vůbec nejsem. Čekal jsem, že půjde o pomstu dozorci, který je jako děti týral. O plánování pomsty, o tom, jak ho dostanou atd. Ale nebylo. Líbil se mi správňácký kněz Robert De Niro a menší, ale perfektně zahraná role "opilého" právníka od Dustina Hoffmana (u mě má symbolického Oscara za vedlejší roli). Nejvíc "bodů" si u mě získal soudní proces. Katarze se konala. # příběh 9 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 5 | pustil bych si znovu 7 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Decentní, vkusný, emocionálně laděný film, který ač je vystavěn na utrpení, se v něm přehnaně nevyžívá. Příběh je poměrně komplexní, je v něm nerozlučné přátelství á la Stůj při mě, jsou v něm etická dilemata v čele s morálním vzorem Robertem De Nirem a slušná porce chytlavého soudního dramatu. Jediné, co filmu můžeme vytknout je, že v žádném svém aspektu není úplně dokonalý... 8/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (7)

  • V nápravném zařízení pro mladistvé je v kině promítán film Harper (1966). (PlayEasy)
  • Během natáčení museli Brad Renfro (mladý Michael) a Joe Perrino (mladý Shakes) nosit barevné kontaktní čočky, aby měli stejnou barvu očí jako Brad Pitt (Michael) a Jason Patric (Shakes), kteří hráli jejich postavy jako dospělí. (Listeroman)

Reklama

Reklama