Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krása třináctipatrového hotelu Artemis již dávno pominula. Ale jeho zdi ukrývají to nejmodernější zdravotnické zařízení, které financuje obávaný gangster Wolfking (Jeff Goldblum). Je určené výhradně pro bohatou klientelu podsvětí. Dobře utajené nemocnici vládne už 22 let tvrdou rukou manažerka Jean Thomas, přezdívaná Sestra (Jodie Foster). Vzhledem k tomu, že jejími „hosty" jsou zločinci nejtěžšího kalibru, její pravidla jsou jednoduchá: neurážet personál, žádné zbraně a zákaz zabíjet ostatní pacienty. Když se na urgentním příjmu objeví bankovní lupič Sherman se svým těžce zraněným bratrem, Sestra netuší, že právě ubytovala hodně velký problém. Bratři u sebe po nepovedené loupeži totiž mají zdánlivě nezajímavý předmět. Ten však má hodnotu 18 milionů dolarů, což je pro zločineckou elitu příliš mnoho důvodů, proč se vykašlat na pravidla. A navíc ta drobnost bohužel patří samotnému Wolfkingovi. Dnes v noci bude v Artemis pořádně rušno... (Bioscop)

(více)

Videa (10)

Trailer 2

Recenze (195)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Co se divíš, když jsi uzavřela smlouvu s Ďáblem?" Psychologické drama na pozadí postapo společnosti - Los Angeles dochází zásoby pitné vody - s přesahem do sci-fi. Ano, 3D tiskárna vám klidně udělá nová játra. Důraz není na akci, nýbrž na jednání postav, které se znají více, než by se na první pohled zdálo. Jodie Fosterová září, ostatní tak nějak přicmrndávají. Nevyužití charismatu Goldbluma a Quinta bylo trestuhodné. Na film se dobře dívá hlavně, když máte téměř celé kino jen pro sebe, ale o žádný velký zázrak se nejedná. Ke zdejšímu obsahu - zločinecká elita nemá ani páru, že by se něco mimořádně cenného v hotelu nacházelo. Důvod, proč začne být v hotelu větší horko než jindy, je zcela jiný... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Blbost s tolika nelogičnostmi (mimochodem v žánrech chybí sci-fi: když už jste k tomuto žánru na ČSFD přidali Útok na 13. okrsek), až se mi to nechce ani komentovat. Jednání postav je v rozporu s jejich potřebami i s cíli zlodějské komunity navzájem. Čirou náhodou v tom taky lítá propiska - trezor s obsahem za 18 milionů. Jeff Goldblum si moc nezahrál a Zachary Quinto taky moc prostoru nedostal, i když zas hraje záporáka. Ale tohle prostě nejsou Heroes. Žádné z postav se nedá ani fandit - natož té babičce doktorce, která na konci jde vehementně zachraňovat svět všemu navzdory jako správné sluníčko. Na tohle by se moc dobře točila parodie - roli Jodie Foster by hrála Bohdalová a Everesta třeba Jákl. A to by bohatě stačilo. Jo, a tu francouzskou super ninjovou Táňa Pauhofová. Fuj, to byla nedomyšlená blbost. Přitom nápad i to prostředí hotelu zajímavé, ale samo o sobě to nestačí. ()

Reklama

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za každý originální příběh, ale v tomto případě krom zajímavého nápadu nic dalšího pozitivního není. Nemusím mít každou chvíli akční adrenalinovou scénu, stačí mně atmosféra, nebo zajímavé dialogy. Jenže nic z toho se tentokrát nekonalo. Jen nudu časem vystřídal nezájem. Nezájem o to, jak to dopadne, nezájem o hlavní hrdiny. Občas tady napíšu, že ten či onen film se hodí do kina na velké plátno a že by mu domácí projekce uškodila, v případě Hotelu Artemis to bude naopak. Velké plátno a kvalitní zvuk mu nepomůžou, ale naopak v domácím prostředí s kamarády vedle sebe a nějakou tou flaškou po ruce, to může být ucházející zábava. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

(Ne)poriadnej akcie sa dočkáme až ku koncu filmu. Počas celého jeho trvania to vyzerá ako čakanie na poriadnu bitku či prestrelku, tá sa však udeje až na samom konci a aj vtedy pôsobí akosi kostrbato. A tak sa nemožno čudovať, že film prosto nudí. Záver možno niektorých poteší, je však očakávaný, dalo by sa povedať, že až strnulý a patetický. Cítiť z neho akúsi snahu filozoficky film uzavrieť, to by však čosi filozofické musel zaviať cez plátno aj počas filmu. Ako už tušíte, nestalo sa. Hotel Artemis mal potenciál, dobré herecké obsadenie aj slušný námet. Ani jedno z toho nevyužil. Veľká škoda. 44% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Podla nametu a trailerov by clovek cakal nejaku infantilnu sialenost ake toci Joe Carnahan plnu nasilia a blaznivych postav. Lenze uz ucast Jodie Foster naznacovala, ze tu predsalen bude nieco inak. K postavam pristupuje Drew Pearce citlivo. Prakticky vsetky maju svoju zaujimavu minulost a aj ked je podana skratkovito, tak to su plnohodnotne charaktery a nie nejake komicke figurky. S vynimkou megaotravneho Charlie Daya, ktory ale mal pôsobit megaotravne. Skoda ze film este viac nesiel u postav do hlbky a hlavne ze tak rychlo odbavil dôlezitu pointu s Goldblumovou postavou. Takisto akcne sceny mohli byt stylovejsie a krvavejsie. Miestami mi pripadalo jak keby sa Pearce zamerne vyhybal brutalnejsim scenam aj ked ho neobmedzoval rating a sceny to vyzadovali. Celkovo je to taka netradicna jednohubka, ktora pravdepodobne väcsinu divakov sklame prilis malou porciou akcnych scen. 6/10. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Hotel Artemis ponúka 4 izby: Honolulu, Nice, Acapulco a Niagara. Hostia nie sú oslovovaní ich skutočnými menami, ale menami ich izieb, čo zabezpečuje kriminálnikom úplnú diskrétnosť. (Astonko)
  • Hotel je pomenovaný podla gréckej bohyne Artemis, bohyne lovu. Artemis bola narodená potajme, aby sa uchránila pred Herou, podobne ako aj tento hotel vznikol potajme. (Astonko)

Reklama

Reklama