Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi byla manželkou významného muže, žila v krásném domě na Hradčanech a přátelila se se slavnou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou. Dnes ale žije kdesi na periferii Prahy v přízemním bytě s výhledem do dvora a na ulici, sama a opuštěná prakticky všemi. Manžel zemřel už kdysi dávno a náplní jejího života tak zůstávají jen pravidelná setkání s pošťačkou (A. Elsnerová), která jí nosí důchod a její oblíbené motoristické časopisy, a také pravidelná výpomoc na faře a v místním kostele. Pro otce Jana (V. Preiss) občas uvaří a něco upeče, s ochotou sobě vlastní mu i pere a žehlí. Jedna z posledních jistot jejího života se ale zhroutí nečekaně rychle – otec Jan je přeložen kamsi do Hradce Králové a místo něj přichází mladý pan farář (D. Švehlík), který je zvyklý všechno si dělat sám. Právě v tu chvíli vstupuje do života Květy Galové (J. Bohdalová) usměvavý mladík (K. Hádek) s tmavými brýlemi na očích a květinou v ruce. Říká, že pochází ze Zučic, že se jmenuje Jeník Sekora a že je jejím prapravnukem přes koleno. Květa Galová zažívá po dlouhé době opravdu příjemné odpoledne. Debata o společných známých i mladíkova pozornost a gentlemanství jí na chvíli rozjasní život. Jenže potom paní Galová pozná, že tu něco nehraje. Jenže co a proč? Začíná hra kočky s myší, u níž si nemůžete být jistí, kdo je vlastně kočka a kdo myš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Smutně prohýřený potenciál, který je patrný už na tom, že do titulní klece se dostaneme až téměř po hodině filmu. Kdybychom nevěděli nic o pozadí postav, což celý úvod natahuje, pro drama v bytě by to nemělo žádný dopad, naopak by třeba tvůrci více energie a píle věnovali tomu, aby střet Hádka a Bohdalové nepůsobil tak strojeně. Přitom právě Bohdalová je na tom asi to nejlepší. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jirka Strach zvolil skvělé psychologické téma a i ta kvalitní filmařina ve všech ohledech přebyla skutečnost, že Jiřinu Bohdalovou po politických eskapádách, během kterých by si podala ruku snad i s Gustavem Husákem, kdyby ještě žil, moc nemusím. Zde předvedla skvělý herecký výkon a zdatně jí sekundoval Kryštof Hádek, u kterého jsem to očekávání z dobrého hereckého výkonu měl přeci jenom vyšší. Ťuťánek Kryštof tady totiž ukázal, jak skvělý herec je a musím říct, že místy z něj šel opravdu strach. Trošku jsem měl problém s tím, a pozor spoiler, jak se v jedné scéně změnil najednou v toho dobrého a uvědomělého. Nicméně i tak na mě celkový dojem dokázal zanechat. Solidní psychologická jednohubka a opětovný důkaz, že režisér dokáže i z televizního filmu udělat bravurní zážitek. ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Napětí dostatek, herecké výkony vynikající, Jiřina Bohdalová civilní, ani stopy po její celoživotní komediálnosti, nepřehrávala jako kdysi kdesi, prostě SKVĚLÁ! Možná trvalo trochu déle, než se příběh rozběhl, vedlejší dějové linie byly až moc nabádající a vysvětlující, ale celkovému dojmu to příliš neuškodilo. Za mne to byl v české produkci opravdový "sukces", jak říkají cirkusáci. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby Strach jako tradičně nepodělal konec, mohlo to být opravdu hodně dobré a mé čtyři hvězdy by byly mnohem jistější než teď, kdy znamenají spíš zaokrouhlené 3,5*. Je mi úplně jedno, že je to jen home invasion po Česku, tenhle subžánr tu skoro nikdo nikdy nenatočil a hlavně už ho těžko někdo natočí tak, aby působil originálně. Mě šlo hlavně o to, jestli funguje atmosféra, příběh a psychologie postav a dlouhou dobu bylo u mě skoro všechno na jedničku, jen na té psychologii postav se dalo ještě zapracovat, ale i tak byla a to je hlavní. Horší ale je, že v závěru, aby se vše řečené propojilo dohromady, přijde pár naprosto nahodilých a nelogických zvratů, Květa i Dan se začnou chovat úplně jinak než doposud a celé to ztratí veškerou sílu a uvěřitelnost, kterou to jinak mělo. Obrovská škoda, ale i tak ty čtyři hvězdy dám, protože na současnou českou kinematografii to stále je menší klenot (což je zároveň trochu smutné), atmosféru to mělo neskutečně hutnou (a musím přiznat, že už mě dlouho žádný film takhle nepohltil), většinu času i ten scénář solidně fungoval a Strach skvěle obsadil hlavní role, protože Bohdalová hraje excelentně a Hádek kupodivu taky, až si říkám, že by do konce života měl hrát jenom hajzly, protože tohle je podle mě jeho druhá nejlepší role hned po Kobrách a užovkách. Slabé 4* ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Tak tancuj, kurva! Těžce sbírám slova i sebe samotnou po tomto skvostném snímku. Šedý byt skrývající poklad jménem Květa Galová, Jenda ze Zučic, který Jendou není a o Zučičích slyšel možná jen jednou v životě, a jeden rodokmen, který odstartuje děsivou bouři tam kdesi na periferii Prahy. Klec, ze které opravdu není cesty ven ani nazpět. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

Reklama

Reklama