Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi byla manželkou významného muže, žila v krásném domě na Hradčanech a přátelila se se slavnou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou. Dnes ale žije kdesi na periferii Prahy v přízemním bytě s výhledem do dvora a na ulici, sama a opuštěná prakticky všemi. Manžel zemřel už kdysi dávno a náplní jejího života tak zůstávají jen pravidelná setkání s pošťačkou (A. Elsnerová), která jí nosí důchod a její oblíbené motoristické časopisy, a také pravidelná výpomoc na faře a v místním kostele. Pro otce Jana (V. Preiss) občas uvaří a něco upeče, s ochotou sobě vlastní mu i pere a žehlí. Jedna z posledních jistot jejího života se ale zhroutí nečekaně rychle – otec Jan je přeložen kamsi do Hradce Králové a místo něj přichází mladý pan farář (D. Švehlík), který je zvyklý všechno si dělat sám. Právě v tu chvíli vstupuje do života Květy Galové (J. Bohdalová) usměvavý mladík (K. Hádek) s tmavými brýlemi na očích a květinou v ruce. Říká, že pochází ze Zučic, že se jmenuje Jeník Sekora a že je jejím prapravnukem přes koleno. Květa Galová zažívá po dlouhé době opravdu příjemné odpoledne. Debata o společných známých i mladíkova pozornost a gentlemanství jí na chvíli rozjasní život. Jenže potom paní Galová pozná, že tu něco nehraje. Jenže co a proč? Začíná hra kočky s myší, u níž si nemůžete být jistí, kdo je vlastně kočka a kdo myš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (262)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Presvedcive herecke vykony Bohdalovej a Hadka, normalne som sa bala viac ako pri horore! Celkom podareny film a mozno by som dala aj 4 hviezdicky, ale koniec sa mi nepacil. Nemam rada take tie otvorene konce, ked divak moze len hadat, ako presne to bolo myslene...Silna tema a aj dost aktualna. Hmmmh takych 65% by som dala. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Hádek ako dvorný preskakovač plotov u Vondráčkovej ukázal, že je aj dobrý herec. A to nie prvýkrát. Na celom filme ma zaujala najviac myšlienka vyslovená Bohdalovou: "Nikdy nedělejte to, co v živote nechcete." Aká krásna rada, ku ktorej sa len vrelo pripájam. Ale inak ma ten psychologický rádoby thriller až tak nedostal. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Všichni mluvíme o Kryštofu Hádkovi jako o tom "mladém Hádkovi", on už ale dávno není ten vyjukaný mladíček z "Tmavomodrého světa". Herecky podle mého názoru dávno předčil svého staršího bratra, což dokázal jak v bezvadných "Kobrách a užovkách", tak i teď v novém televizním filmu Jiřího Stracha. Stracha si většina lidí spojuje hlavně s pohádkami, ale v non-fikčních žánrech je možná ještě lepší. Spolu se svým dvorním scenáristou naservíroval divákům velmi zajímavé podání notoricky známé zápletky - mladík se vydává za vzdáleného příbuzného, vloudí se do přízně bezmocné stařenky a má v plánu ji okrást. Tahle stařenka (Bohdalová na svůj věk pořád válí) ale není tak úplně bezmocná, a tak do poslední chvíle čekáte, jak se napínavé drama vyvine. Bylo mi z toho až špatně, zvlášť když jsem si představovala svou babičku... ()

LenkaAK 

všechny recenze uživatele

Strhující drama, kdy jsem neustále napjatě čekala, co bude dál. Bohdalová je žena velkých rolí a v charakterních nekomediálních postavách nechává o to víc rozehrát svůj talent. Hádkovy přechody mezi milým chlapcem a grázlem jsou strhující, musela jsem tajit dech a chvílemi jsem se ho i bála. Aktuální téma reflektuje současnou dobu a problém dnešní společnosti. Víc takových českých filmů! Byl to opravdu zážitek. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdyby Strach jako tradičně nepodělal konec, mohlo to být opravdu hodně dobré a mé čtyři hvězdy by byly mnohem jistější než teď, kdy znamenají spíš zaokrouhlené 3,5*. Je mi úplně jedno, že je to jen home invasion po Česku, tenhle subžánr tu skoro nikdo nikdy nenatočil a hlavně už ho těžko někdo natočí tak, aby působil originálně. Mě šlo hlavně o to, jestli funguje atmosféra, příběh a psychologie postav a dlouhou dobu bylo u mě skoro všechno na jedničku, jen na té psychologii postav se dalo ještě zapracovat, ale i tak byla a to je hlavní. Horší ale je, že v závěru, aby se vše řečené propojilo dohromady, přijde pár naprosto nahodilých a nelogických zvratů, Květa i Dan se začnou chovat úplně jinak než doposud a celé to ztratí veškerou sílu a uvěřitelnost, kterou to jinak mělo. Obrovská škoda, ale i tak ty čtyři hvězdy dám, protože na současnou českou kinematografii to stále je menší klenot (což je zároveň trochu smutné), atmosféru to mělo neskutečně hutnou (a musím přiznat, že už mě dlouho žádný film takhle nepohltil), většinu času i ten scénář solidně fungoval a Strach skvěle obsadil hlavní role, protože Bohdalová hraje excelentně a Hádek kupodivu taky, až si říkám, že by do konce života měl hrát jenom hajzly, protože tohle je podle mě jeho druhá nejlepší role hned po Kobrách a užovkách. Slabé 4* ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • Natáčení trvalo 20 dní. (Duoscop)

Reklama

Reklama