Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdysi byla manželkou významného muže, žila v krásném domě na Hradčanech a přátelila se se slavnou automobilovou závodnicí Eliškou Junkovou. Dnes ale žije kdesi na periferii Prahy v přízemním bytě s výhledem do dvora a na ulici, sama a opuštěná prakticky všemi. Manžel zemřel už kdysi dávno a náplní jejího života tak zůstávají jen pravidelná setkání s pošťačkou (A. Elsnerová), která jí nosí důchod a její oblíbené motoristické časopisy, a také pravidelná výpomoc na faře a v místním kostele. Pro otce Jana (V. Preiss) občas uvaří a něco upeče, s ochotou sobě vlastní mu i pere a žehlí. Jedna z posledních jistot jejího života se ale zhroutí nečekaně rychle – otec Jan je přeložen kamsi do Hradce Králové a místo něj přichází mladý pan farář (D. Švehlík), který je zvyklý všechno si dělat sám. Právě v tu chvíli vstupuje do života Květy Galové (J. Bohdalová) usměvavý mladík (K. Hádek) s tmavými brýlemi na očích a květinou v ruce. Říká, že pochází ze Zučic, že se jmenuje Jeník Sekora a že je jejím prapravnukem přes koleno. Květa Galová zažívá po dlouhé době opravdu příjemné odpoledne. Debata o společných známých i mladíkova pozornost a gentlemanství jí na chvíli rozjasní život. Jenže potom paní Galová pozná, že tu něco nehraje. Jenže co a proč? Začíná hra kočky s myší, u níž si nemůžete být jistí, kdo je vlastně kočka a kdo myš. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších psychologických dramat v koprodukci České televize za poslední roky! Jsem rád, že vznikají v našich končinách stále filmy, které mají co nabídnout! Film staví zejména na dva aspekty: herecké výkony Bohdalové a Hádka. Oba dva zúčastnění se zde předhánějí v tom, kdo zahraje lépe. Musím tedy vyseknout poklonu před paní Bohdalovou, protože v !88! letech zahrát takto náročnou roli je až neuvěřitelné. První půlka si připravuje půdu pro druhou polovinu, kde se toho Jiří Strach vůbec nebojí a přichystá skoro až nepříjemný thriller se vším všudy. Ono mít v bytě takto nestabilního a agresivního podvodníka s tím, že nemůže utéct...už jen ta myšlenka nahání hrůzu. Hádek mi zde svým perfektním výkonem připomněl roli v Kobrách a užovkách. Pořád jsem si říkal, jaké vyústění bude tato zápletka mít, ale ani v koutku duše jsem nečekal to, co nakonec přišlo. Skoro až poetická závěrečná scéna s cvrčkem, to fakt nemohlo mít podařenější konec. Za mě 8/10 ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Všichni mluvíme o Kryštofu Hádkovi jako o tom "mladém Hádkovi", on už ale dávno není ten vyjukaný mladíček z "Tmavomodrého světa". Herecky podle mého názoru dávno předčil svého staršího bratra, což dokázal jak v bezvadných "Kobrách a užovkách", tak i teď v novém televizním filmu Jiřího Stracha. Stracha si většina lidí spojuje hlavně s pohádkami, ale v non-fikčních žánrech je možná ještě lepší. Spolu se svým dvorním scenáristou naservíroval divákům velmi zajímavé podání notoricky známé zápletky - mladík se vydává za vzdáleného příbuzného, vloudí se do přízně bezmocné stařenky a má v plánu ji okrást. Tahle stařenka (Bohdalová na svůj věk pořád válí) ale není tak úplně bezmocná, a tak do poslední chvíle čekáte, jak se napínavé drama vyvine. Bylo mi z toho až špatně, zvlášť když jsem si představovala svou babičku... ()

Reklama

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Tak tancuj, kurva! Těžce sbírám slova i sebe samotnou po tomto skvostném snímku. Šedý byt skrývající poklad jménem Květa Galová, Jenda ze Zučic, který Jendou není a o Zučičích slyšel možná jen jednou v životě, a jeden rodokmen, který odstartuje děsivou bouři tam kdesi na periferii Prahy. Klec, ze které opravdu není cesty ven ani nazpět. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Kryštof Hádek se tady teda celkem vybarvil, nicméně mi to k němu moc nesedělo. Jak celá postava, tak ty nadávky a podobně. Ovšem Bohdalka se v jejím věku předvedla. Neřekla bych, že bude schopna ještě podávat takové výkony a zahraje to tak dobře. Jinak příběh zajímavý a provedení víceméně realistické. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

4* Televizní tvorba občas přinese i něco zajímavého a v tomto případě se to povedlo v Kleci. Není divu když se kvalitního scénáře ujal kvalitní režisér a vezmou to do ruky kvalitní herci. Příběh je nám přinášen po malých kouscích a ještě časově rozházených. Ale když se ta mozaika poskládá tak nemám problém mu uvěřit, že by se to mohlo někdy stát. Jen tak na okraj se chci vyjádřit k výkonu Jiřiny Bohdalové, kterou tu často vychvalují. Mě osobně nepřišel tak vyjímečný jako u jiných herců a věřím, že by tuhle roli podobně zvládla každá z našich stárnoucích hereček. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

Reklama

Reklama