Reklama

Reklama

Dětská hra

  • USA Child's Play (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Andy dostane k narozeninám úžasnou hračku, která překračuje všechny představy a fantazie. Nejnovější výkřik technologií, funkcemi a možnostmi nabušená panenka, která umí cokoliv. Už to není jenom hračka, je to ten nejlepší kamarád. Je roztomilá jako obrázek a dětem přináší jenom nadšení a štěstí. Andymu a jeho mamince ale přinese jeho nová panenka ještě něco navíc... hrůzu, děs a strach o život. Nikdo totiž netuší, že tahle panenka je zlá jako všechna pekla světa, že dokáže zabíjet, že vraždí moc ráda a navíc s vynalézavostí těch největších psychopatů. Andy i jeho máma Chuckyho opravdovou podstatu brzy poznají, pomoci se ale nedočkají. Takovéhle pravdě totiž nikdo nevěří. A pokud uvěří, tak nepřežije, aby ji mohl potvrdit. Jako třeba soused, jehož záhadně přejela vlastní sekačka na trávu... Dobrou noc, Andy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (231)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Za mě slashery, kde hrajou hlavní roli 12 leté děti, prostě nefungujou. Chucky je solidní, sice žádná velká sláva, ale obstojně se drží - jeho moderní "příslušenství" je celkem inovativní, dobře to vypadá a sedí do dnešní doby, při pár scénách se povedlo i gore, ale příběhově film nemá moc co nabídnout a pozornost si nijak dobře neudrží. Když nemáte do čeho píchnout, tak se to dá, ale jinak to mohlo být daleko lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nemal nič proti remakom. Na originálnej Detskej hre som vyrastal, je to jeden z „tých“ nostalgických filmov, ktoré sme ako decká pozerali na videu a hlboko v nás zostali už navždy zakorenené. Remake mi prišiel úplne v pohode. Nič výnimočné, o žánrovej udalosti sezóny nemôže byť ani reč. Ale remeselne a technicky zručne natočený, dobre obsadený, s radou solídnych scén, ktoré sú atmosférické a prekvapivo drastické. Dokonca snímka obsahuje humor, čo nemám v hororoch rád, ale je to typ humoru, ktorý nesabotuje vážnu atmosféru (čo je vždy veľmi ťažké docieliť/urobiť). ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Nová Dětská hra se vrací ke kořenům celé ságy, žádný Charles Lee Ray nepřevádí před smrtí ve velkém hračkářství svou temnou duši do nejbližší panenky, ale celé je to uzpůsobené nové generaci. Odlišnosti (Chucky je darebák proto, že se v něm pohrabal kdesi ve vietnamské továrně na svého šéfa naštvaný dělník) mi nevadily, odklon od nadpřirozena je vlastně ku prospěchu věci. Naopak spíš cílí proti moderním technologiím a všemu až příliš „chytrému“. Rozvedená matka Aubrey Plaza synkovi obstará (horkotěžko si hledá reálné kamarády) panenku, která si přeje jediné: aby byl chlapec Andy šťastný. Chucky přitom není úplně zlý – jen vnímá své okolí, mnohé si špatně vyloží, a když se mladí smějí u sledování brutálního hororu, bere násilí jako normu. První velkým problémem je každopádně dějová nesoudržnost i nenávaznost jednotlivých scén. Něco se stane, ale chybí následky. Nikdo se neptá, proč je rozbité sklo skříňky, nikdo neřeší, kam zmizel hezky zabalený dárek pro černošskou sousedku. Závěr je v téhle otázce značně nedopečený (a kompatibilnost Chuckyho, který dokáže leccos ovládat, mě neoslovila, spíš iritovala). Druhá potíž tkví v tom, že tenhle příspěvek není zábavným hororem. Je to takové dobrodružství bez černého humoru, násilné momenty nestrhnou. Nostalgie je krásná věc, ale nezařídí úplně všechno. Za mě nijak zvlášť kreativní jednohubka. 55% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

On by to nebyl špatný film, kdyby se nepokoušel parazitovat na klasice, se kterou nemá krom panenky se zrzavými vlasy vůbec nic společného. Když chcete točit remaky točte je, mám je osobně moc rád, ale držte se originálu, my chcem vidět původní myšlenku s dnešním velkým rozpočtem a dnešní moderní kamerou a ne takový zprzněný kastrát. Původní Chucky je legenda. Šílený vrah Charles Lee Ray v plastikové nádobě brutálně vraždí komparsisty a hláškuje, dokonce se mu v jedničce a šestce daří hororová atmosféra. V remaku bohužel není mysteriózní stránka a Chucky je rozbitá hračka, která neví co dělá, takže atmosféru okamžitě vynechte. Matka Andyho je nesympatická píča a kdyby jí Chucky vykuchal jak rybu, byl by film aspoň něčím zajímavý. Tvůrcům se musí nechat dobré vraždy, slušné gore, perfektní hlášky a vizuální stránka. Jenže film se rozjíždí strašně dlouho a vraždy jsou moc časově od sebe a finální masakr skončí dřív než vůbec začne. Šlo to, ale čekal jsem mnohem víc a ne nahláškovanou komedii. Kdyby tvůrci ctili originál, mohlo to být opravdu skvělé, takhle to je jen průměrný béčko, který dojíždí na vynechání původního námětu. Těším se na film Charles a na Manciniho seriál, pokud nebude opět laděný komediálně. Chucky je psychopatický vrah, tak se podle toho kurva chovejte! 50%. ()

Psychor odpad!

všechny recenze uživatele

Jakožto zdejší hororový expert se domnívám, že Lars Klevberg neměl sebemenší ponětí o tom, co vlastně točí. Režisér očividně tvoří bez jasného autorského záměru, kdy pouze zmatečně přeskakuje mezi jednotlivými filmovými žánry, abychom ve výsledku dostali zcela nefunkční slepenec. Obdobným způsobem bylo patrně naloženo i se scénářem, který je spíše skládankou různých kousků vzájemně k sobě sešitých bez jakékoliv vnitřní koherence. Každý opravdový fanoušek hororu bude u Child's Play pouze ztrácet čas a já tak snímku uděluji naprosto zasloužený odpad. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Titulnú skladbu k filmu "The Buddi Song" zložil skladateľ soundtracku Bear McCreary a naspieval ju sám Mark Hamill, ktorý Chuckyho nadaboval. (tXtX)

Reklama

Reklama