Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická báchorka o nájemném vrahovi, který se musí postavit mateřské organizaci. Celkem logicky jsem čekal áčkově obsazený béčkový nářez, ale to byla zjevně chyba. Místo aby Ava krosila na cestě za přežitím jednoho zabijáka za druhým, řeší víc než cokoliv jiného spletité rodinné vztahy a to bylo protivné až běda. A přitom je to škoda, protože Jessica byla k sežrání, Farrell je jistotou a Malkovich byl v přesně v té roli, v jaké měl být. Těch pár akčních scén sice nebylo kdovíjak úžasných, ale dívat se na ně jakž takž dalo. Jenže bohužel víc se tu kecalo a slzelo, než střílelo a mlátilo. Průměr, ale s přivřenýma očima, protože zklamání je velké. 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je to divně obsazené (opuchlá Geena Davis, špatně hrající Common), ledabyle zrežírované a celkově strašně viditelně béčkové a ohrané. Akční scény sice po stránce choreografie a střihu nijak neohromí, ale mají kinetiku a Jessica se v nich pere slušně. Tyhle pomalejší zabijácké thrillery s důrazem na osobní dramata mě ale baví a v Avě tohle funguje obstojně, byť postavy si mé sympatie vlivem nepříliš vhodného castu získávaly jen horko těžko. Třetí hvězda za Bearův dubstep, kterej v kuchyni pode mnou párkrát málem odjebal kachličky. ()

Reklama

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Áno, Ava viac slzí nad svojim civilným životom, ako by sa zaujímala o ten pracovný... ale keď odsunie bokom sebaľútosť a divne vyzerajúcu rodinu, začnú sa diať zaujímavé veci. Farrellovi s Malkovichom by som dopriala väčší priestor a neviem, prečo niekto brble na Geenin monster vzhľad, presne pasuje k jej postave. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ta neuvěřitelná potřeba producentů, přivést na filmové plátno další hrdinku, jako byla Uma Thurman z Kill Billa, je ohromná a však stále to někde vázne. A je třeba uznat, že tenhle film se už od začátku jevil, jako takové nedochůdče, jelikož měl jisté problémy. Takže film už od začátku odsouzený, k špatnému hodnocení a mně to překvapivě sedlo a to až s podivem, nevím jestli je to tím že stárnu a nebo tím, že se mi rozšířil, můj filmový přehled a tak se dívám na něco víc než na filmy, kde se střílí od začátku až do konce, ale tohle mi sedlo. Je tedy pravda, že skoro každá postava tady hraje na rodinu, (Dominic Toretto tenhle film bude milovat) což může po čase působit jako otravné klišé, než tohle však nastane, tak místo toho nastane zvrat a film se dostane do druhé části. A ta druhá část, mi i podstatně sedla víc než ta první a to hlavně po akční stránce, po příběhové to tak nějak drží rovinu. Rodinná linka se mi líbila, každý člen rodiny, měl nějaký hřích za který se styděl a nebo nesl břemeno z minulosti, kterého tížilo a nedovolilo se mu posunout dál. Ta akčnější stránka filmu, začala být zábavná přesně v polovině, finální bitku a zúčtování s úhlavním Nemesis sem si tedy užil a naplno vychutnal, ta akce před tím sice nebyla špatná, ale jako by ji točil někdo jiný, než ty další dvě co následovali. Při prvních dvou akčních scénách, se děje jedna taková nepěkná věc, kamera rychle střídá úhly a hodně rychle mění vzdálenost, takže v jednu chvíli se na postavu dívám ze shora z dálky, abych se v další části té samé akce, díval na tu samou postavu ze předu a z blízka, to vše je ještě umocněno rychlým střihem, že vedlo toho má 22. míle, relativně klidnou akci. Nicméně, jak už sem napsal v polovině je zvrat a zvrat sebou nese i podstatně lépe natočené dvě bitky, které sou i na celém film filmu parádní, hlavně ta finální. Co se týče herců, tak to táhne ústřední velká trojka, Chastain, Farrell a vynikající Malkovich, herec Common mi tak úplně nesedl do té role kterou hrál, ale čert to vem. Takže přes veškeré problémy, které film měl a přestože je na tomhle filmu vidět, že to neni úplně ono a že by si to zasloužilo lepší péči, tak sem z kina odcházel spokojený a možná to bude vypadat divně, vzhledem k tomu hodnocení zde, ale film doporučuji a za mně spokojené čtyři hvězdičky. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nejsem fanoušek Jessicy Chastain, ale dovedu si představit, že hodně lidí volalo po čistě jejím akčňáku. Zato jsem fanoušek Colina Farrella a ten tu bohužel nic extra nepředvedl. Ava je typický příklad protlačování ženských hrdinek do akčních filmů, když konečně díky Lucy začaly vydělávat. Samozřejmě v základu nic proti tomu, při sledování jsem si vzpomněl na Bessonovu Annu (evidentně došly normální názvy, ten český se alespoň snaží), ovšem ta má nesrovnatelně lepší akci. Tenhle film je celý takový bez nápadu, nemastný neslaný a rychle zapadne v bohaté filmografii této oblíbené herečky. Kované fanoušky akčňáren na těch 90 minut zabaví, ale bude vám omáčka kolem nich úplně šumák - takže back to the 80s...6/10 ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Film se natáčel v amerických městech Weston a Boston ve státě Massachusetts. (ČSFD)

Reklama

Reklama