Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (609)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Absolutní extrém.... Sedmý díl legendární akční franšízy Mission Impossible se sice drží schématu předchozích dílů, ale tak poutavě, mistrovsky, a tak až moc na dřeň, že to fakt ani možný není. I v sedmém filmu dokáže Mission: Impossible přijít s něčím originálním, co v ní doposud ještě nebylo. Tentokrát sedmý díl fakt poutavě akcentuje - na první pohled celkem nudná, ale přesto aktuální - témata geopolitiky a umělé inteligence, a příběh sleduje pesimistického Hunta ve zběsilém víru událostí týkajících se těchto témat na pozadí konfliktu, který je víc osobní než kdy předtím... Všichni herci do svých rolí dávají veškerý svý maximum, ale zejména Tom Cruise je (jako ostatně vždy) absolutní legenda a chodící důkaz toho, že je posledním akčním hrdinou. Celý sedmý díl má rovněž neuvěřitelný dobrodružný nádech, jelikož za celou stopáž výprava vymění ihned několik exotických lokací - např. celá honička napříč Římem, kde jsou Tom Cruise a Hayley Atwell v poutech, má nehoráznej drive a dynamiku. O poctivém filmovém řemeslu radši ani nemluvě, jelikož s jakou dravostí, grácií a přitom neskutečně důvtipnou hravostí jsou pojaté akční scény (kde je absolutní minimum digitálních efektů, a naopak asbolutní maximum těch praktických) mi fakt hlava nebere.... M:I - DEAD RECKONING zároveň působí jako návrat k prapůvodní "mytologii" celé franšízy. Příběh na sebe vrství jeden zvrat za druhým, díky čemuž je divák v neustálým napětí a tudíž neví, co je lež, a co zase pravda. Snímek nejen na příběhové či formální bázi bravurně využívá klišé a tropy jak akčního žánru, tak celé franšízy jako takové. A když už si myslíte že vás tenhle film už ničím nedokáže překvapit, opak je pravdou a v ten nejmíň očekávatelný moment vás každý další zvrat zvedne ze sedačky víc než kdy předtím. Úvod je sice svým tempem pomalejší a víceméně "kecací a vysvětlovací", přesto jde však o fakt bravurní expozici, a ihned potom se film rozjede jak vlak, který nejde za žádnou cenu zpomalit, natožpak zastavit.... Mission Impossible - Dead Reckoning tak demonstruje, jak se mají točit plnohodnotný moderní blockbustery, a dokazuje, že série Mission Impossible je pomyslný etalon akčního žánru. To vše a nejen to dělá z tohoto akčňáku takřka tříhodinovou bombastickou adrenalinovou jízdu, která fakt nemá nejen v rámci akčního žánru, ale i v rámci hollywoodských blockbusterů, sebemenší obdoby. Bravo. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

K prasknutí napínavý a k neudýchání gradující nesplnitelná mise, kterou se možná neredefinuje celý žánr, ale série určitě ano. Nechápu, jak to McQuarrie dělá, že je díl od dílu intenzivnější, nepředvídatelnější a i přes množství lokalit a postav sevřenější. Všechno, co vidíme, je známé z jiných filmů či značek a stejně to snad nikdy nevypadalo a neznělo takhle dobře. Pasáž na letišti mi přišla jako něco tak rafinovaného a tempem k dokonalosti vyladěného, až jsem se bál, že zbytek filmu se podobné lahůdce bude snažit jen přiblížit, ale díky Benátkám, motorce i vlaku byl pravdou přesný opak. Jedna z návštěv kina, kdy bych i po pěti hodinách chtěl přídavek. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak jsem nakonec neodolal a musel jsem to už taky vidět i když na filmovém víkendu jsem se s tím minul, ale co taky dělat o dnešním deštivém večeru. No čím bych začal, že se pojede na efekt a v podobném duchu jako v předchozím dílu to bylo jasný už z trailerů. Zkrátka překonáme všechno viz téměř půlhodinová úvodní sekvence, ale bolestná pravda je ta, že pořádné akční scény se dočkáme až po hodině filmu. Do tý doby je to takový okecávání s tím, že se mluví hrozně špionsky a záporný postavy jsou totálně v pozadí a o jejich motivaci nevíme zpočátku vůbec nic, protože přeci tohle je teprve první díl a všechno to do sebe teprve zapadne v tom druhým a toho jsem se přesně obával. Naštěstí aspoň v druhý půlce týhle první části se to začne všechno jakž takž profilovat až do předimenzovanýho finále kde Cruise seskokem padákem z vrcholu hory do jedoucího vlaku definitivně posouvá tuhle sérii do žánru sci-fi. No uvidíme jak se to celý vyvrbí v pokračování. Po šestce jsem valný očekávání neměl a nemám ho ani od osmičky, ale třeba tentokrát sudý díl překvapí a celý to kvalitně zakončí. Kdo ví...55% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mission: Impossible je opravdu spolehlivá luxusní značka akčních blockbusterových trháků, která neumí zklamat. Přes jednoduchou zápletku "hledej klíč, šmudlo" dostáváme servirovanou vybroušenou akci do posledního detailu, například římská honička s fiatem, má nejen skvělou dynamiku, režii a kamerově vybroušený scény, ale i nápaditost a humor, že proti ní honička v tom samém římském exteriéru v Rychle a zběsile 10 vypadá jak chudá příbuzná lidí bez fantazie. Bení to však jen o honičce v Římě, pouštní přestřelka nebo Benátský fight mají zase jiné originality, jedna využívá pouštní bouři a druhá zase na emoce. Při závěrečné vlakovce si tvůrci vysloveně vyhráli s každým detailem. Mám vlastně jen dvě výhrady, první zásadnější, že tvůrci se báli nějak výrazněji přitvrdit směrem k přeživání postav a pak , já teda vím, že my muži často ženským čumíme jinam než do oči, ale nevšimnout si, že holka který koukám den co den do očí má najednou hnědé místo modrých očí to je teda v kontextu s následnou klíčovou scénou dost zajímavé, ale chápu nesrmetelnost postav neznamená že absenci barvosleposti. Ovšem tento oční otazník se neprojeví do mého hdonocení, protože jsem dostal absulutního akčního mazlíka, neodfláklýho, poctivýho, dělanýho s pořádno udávkou originality jaký už dlouho, dlouho v kinech nepamatuji. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že letošní filmové léto má vzestupnou tendenci. O sedmé MI jsem četl ledacos, ale po tom, jak nadšený jsem byl z dílu předchozího, jsem čekal bombu. A nezklamal jsem se. Upřímně, Tomíka moc nežeru, mimo tuto sérii občas jen nějaký ten sólový projekt (z poslední doby ale jen Na hraně zítřka, max. Nevědomí), ale pro ty nemožný mise začínám mít fakt těžkou slabost. Chvílemi malinko patetické, ze začátku jsem lehce nestíhal technické věci a párkrát musel trošku přimhouřit oko nad přemrštěnou akcí, ale to jsou jen promile záporů. Skutečně jsem si v kině hodně lebedil. Pevně doufám, že Oppenheimer bude ještě lepší a to už by měl být opravdu orgáč. 90%. ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • V decembri 2020, počas natáčania v Londýne, bola online zverejnená zvuková nahrávka Cruisea, ktorý nakričal na dvoch členov štábu za nedodržiavanie pravidiel COVID-19. Cruise bol vďaka tomu prirovnaný k svojej postave Les Grossman z Tropická búrka (2008). Film sa natáčal od 6. septembra 2020 do 11. septembra 2021. (Arsenal83)
  • Nebezpečnou scénu, kdy se Ethan (Tom Cruise) jedoucí na motorce odrazí z rampy na hraně hluboké propasti, absolvoval herec sám bez dubléra. V rámci tréninku absolvoval Tom Cruise přes 500 seskoků padákem a 13 000 motokrosových skoků. Během natáčecího dne zopakoval Tom Cruise skutečný skok z útesu dokonce šestkrát, aby dostal ze scény maximum. Samotná rampa ve filmu se na norském útesu stavěla několik měsíců pomocí helikoptér. (venus)
  • Počas natáčania v Taliansku bolo dvanásť ľudí na pľaci pozitívne testovaných na COVID-19. Výsledkom bolo, že po obnovení natáčania v Spojenom kráľovstve Tom Cruise osobne zaplatil 500 000 libier za starú výletnú loď, ktorú mali herci a štáb izolovať. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama