Reklama

Reklama

Mission: Impossible Odplata - První část

  • USA Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ethan Hunt (Tom Cruise) se s týmem Impossible Mission Force tentokrát vydává po stopách děsivé zbraně, jež má potenciál zničit celé lidstvo, aby ji zajistil dřív, než se dostane do rukou nějakého šílence. Při svém zběsilém a nebezpečném pátrání se však musí neustále ohlížet přes rameno, protože z jeho dávné minulosti se vynořil až příliš živý přízrak. Gabriel (Esai Morales) znal Ethana v dobách, kdy ještě nebyl elitním agentem, a ví o každé jeho slabině. Ethan, pro kterého bylo vždy zdraví a bezpečí jeho blízkých a členů týmu víc než úspěšně splněná mise, možná bude tentokrát muset své priority přehodnotit. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 5

Recenze (615)

verbal 

všechny recenze uživatele

Krpatému dědovi Tomášovi už to požírání placent scientologických potratů a srkání smutýs z jejich kmenových buněk evidentně přestalo zabírat, a jakmile zapomenou na chvíli zapnout kamerové filtry a on nemá při venkovních scénách na držce tunu mejkapu, vypadá jako oteklý, roztékající se botoxoid. Vyhlížel by daleko lépe a skoro i mužně, kdyby si nechal rozorat držku vráskami a přiznal šediny, protože tenhle dobarvovaný, přebalzamovaný, prkenně bezmimický Ken za zenitem s porcelánovým chrupem už je místy až strašidelný, a v případné dvojce Mumie by se s takovým vizuálem parádně vyjímal na opačném konci spektra jako náhle oživlá náplň zatuchlých pyramidových sarkofágů. Jinak je tento boj s umělou demencí sice tak trochu Myšn Inpussyblb, v němž prefíkaná CIA v obavách před digitální penetrací najme tisíc strojopisců, kteří začnou panicky datlovat počítačové archivy do analogů, místo aby je prostě hodili do oflajnu a tupě vytiskli. Nicméně zdaleka ne tak sterilní a přitroublý Eintopf jako předchozí Výpadek, mile progresivně nepřenegrovaný, nepřebuzněný či nepřetranzistorovaný (Dicki, drahý Paramounte!), a hlavně neustále zábavný a naprosto spektakulárně natočený se třemi prdelemi parádních originálních akčních vyfikundací, mezi nimiž kraluje dominový vlak. Prostě taková velmi důstojná a adeqátní náhrada Bondáže, která neslavně skončila jako potrava pro moderní, kvocientně strádající světoobčany v kýčovitě patetické křeči afroamerických kmenových válek a přitrouble oslizlé homoromantiky. Náhrada Bondáže, které by ovšem také slušel nějaký sympatičtější, charismatičtější, a zejména hrající děda v hlavní roli. ()

Hunt 

všechny recenze uživatele

Vrchol série (pro mě pátý díl Národ sobě) již je za námi, přesto se jedná o kvalitní akční nakládačku, u které se nenudite. Navštívíme podmořskou hladinu, Rakouské alpy, Řím včetně jeho známých míst, stejně tak Benátky, kde v úžasných uličkách běží Hunt svou misi. Cruise má i ve svých 60 letech stále na to a rozhodně nepůsobí při akčních scénách trapně - ba naopak, velký respekt! Trochu mi vadil styl natáčení některých dialogů, kdy se pro zpestření používaly závěry hovořící osoby z vícero úhlů a při rozhovoru dvou osob šly dialogy proti ose, tedy působily nepřirozeně a člověk se pak neorientuje, kde druhá osoba je...ale je to asi jen můj problém. Akční scény i při změně kameramana zůstávají přehledné a např. bitka v mini uličce je přesvědčivá a velmi pusobivá. Jestli na něco jít do kina, tak na Mission impossible- série přináší to, co v tv bude již poloviční a co lze nazvat letní hit;) ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Všechno v čem má prsty Cruise baví a většina toho v čem má prsty McQuarrie nebavila. Minimálně takový je první dojem po shlédnutí MI7. V případě Toma je vidět extrémní nasazení, píle, snaha udělat pro diváka všechno jen aby se bavil. O kaskadérských kouscích, včetně dnes již legendárního skoku z útesu ani nemluvě. Ovšem obsahově to nebaví. Devadesátkový děj, dialogová vata a většina postav nedostatečně prokreslených a tedy emocionálně plochých a to včetně hlavního "megazáporáka" o kterém se dozvíme onen osudový moment historie přes pěti vteřinový flashback, který nám tvůrci pro jistotu v průběhu trvání filmu zopakují tak třikrát. Extrémně nabobtnalá stopáž je při feelingu filmu ala Tomorrow Never Dies těžko ospravedlnitelná. Fyzická akce sice nějaká je, ale Cruise se v tomhle těžko může rovnat s Craigem, nebo s řezníkem Hemsworthem. Na to nemá věk a hlavně fyzické parametry. Tolik diskutované vlakové finále je uspokojivé, ale určitě ne to nej, co kdy MI nabídla. Šestka, která je formální stylizací podobně střižená špiónská jízda je lepší. A ty hřmotné "darknightovské" syntezátory jako by vypadly z dílny Hanse Zimmera tomu pomáhají jen trochu a vykrádají hodně. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

K prasknutí napínavý a k neudýchání gradující nesplnitelná mise, kterou se možná neredefinuje celý žánr, ale série určitě ano. Nechápu, jak to McQuarrie dělá, že je díl od dílu intenzivnější, nepředvídatelnější a i přes množství lokalit a postav sevřenější. Všechno, co vidíme, je známé z jiných filmů či značek a stejně to snad nikdy nevypadalo a neznělo takhle dobře. Pasáž na letišti mi přišla jako něco tak rafinovaného a tempem k dokonalosti vyladěného, až jsem se bál, že zbytek filmu se podobné lahůdce bude snažit jen přiblížit, ale díky Benátkám, motorce i vlaku byl pravdou přesný opak. Jedna z návštěv kina, kdy bych i po pěti hodinách chtěl přídavek. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tváří v tvář dokonalé těžkotonážní šestce vlastně zklamání. Moc postav, moc vysvětlování, málo vyloženě památných scén, záporák nic extra. Jako showreel akčních scén, na které zbytek blockbusterového pole kouká s otevřenou pusou, to ale samozřejmě pořád funguje (byť není highlightem motorka, ale až dechberoucích posledních 10 minut). Snad to příště zase bude žánrová špička! ()

Galerie (85)

Zajímavosti (34)

  • Nicholas Hoult mal byť pôvodne obsadený do úlohy hlavného záporáka priamo na popud Toma Cruisea, ktorému sa páčil na konkurze na film Top Gun: Maverick (2022), v ktorom mohol hrať Bradleyho „Roostera“ Bradshawa (Miles Teller), pričom ho uznali za mimoriadne talentovaného herca, ktorý sa na túto rolu jednoducho nehodí. Nakoniec kvôli posunu v natáčaní a konfliktom v plánovaní rolu prevziať nemohol. (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Reklama

Reklama