Reklama

Reklama

Love, Death & Robots

(seriál)
Trailer
USA, (2019–2022), 7 h 45 min (Minutáž: 6–21 min)

Kamera:

Ken Seng

Hrají:

Stefan Kapičič, Elaine Tan, Time Winters, Omid Abtahi, Christine Adams, Hakeem Kae-Kazim, Josh Brener, Gary Anthony Williams, Chris Parnell, Emily O'Brien (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(35)

Tim Miller a David Fincher sestavili antologii animovaných filmů, kde není nouze o děsivá stvoření, ďábelská překvapení a černý humor. (Netflix)

Videa (5)

Trailer

Recenze (257)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vidět epizody tohoto souboru krátkých animovaných filmů s rozdílným pojetím, žánrem i výtvarnou stránkou jednotlivě, tak dám asi vyšší hodnocení. Některé díly byly skvostné, jiné průměrné, jiné slabé. Některé experimentálněji pojaté filmečky mě nudily. Při sledování celé série mě však hodně otrávilo četné opakování motivu: jsme sami někde uprostřed ničeho a něco na nás vybafne a sežere nás. Tenhle námět se opakoval tolikrát, až se mi zajedl a snížil známku, kterou sérii dávám. Přesto stojí za zhlédnutí, protože některé díly jsou mimořádně dobré. Osobně vysoce hodnotím ty, které přišly s humorem a vymanily se tak z atmosféry dekadentní apokalypsy a deprese, která většinou převažovala. Několikrát jsem si tak s chutí pustila epizody o alternativních Hitlerových koncích či o superintelgentním jogurtu. A díl o přízračném pravěkém moři měl nádherně posmutnělou atmosféru. SHRNUTÍ: Když poodhalíme roušku světa, vykoukne na nás jiný. A ten se nám vůbec nemusí líbit. ()

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jsem vykolejen ze svých jinak klidných kolejí a zcela rozházen na všechny strany záplavou smíšených emocí z tohoto podivného bijáku z produkční taktovky Davida Finchera a Tima Millera, co jsou projekty podobného vizuálu (teda, ve hrané verzi) proslaveni. Krev, nadávky, sex, no a prostě cokoliv, co se dá jen od pořádného ratingu čekat. I když to postupem sérií ubývá na síle a žaludek se mi z krku pomalu vracel zpět na původní místo. Ale šíleně blbě se to hodnotí (proto to nehodlám nijak recenzovat hvězdičkami, pouze tímto skromným vyprůměrováním). Fascinující animace (která je občas, lepší občas horší), zajímavé příběhy. Někdy teda těžko stravitelné, kvůli svým brutálním výjevům, které však (díkybohu) mají své využití. Většinou. A ty díly, kde ne, mě upřímně štvou, ale když jsou podány humorně, tak to je prostě fajn. Mix emocí jako jsou strach, smutek, radost, atd...   Zajímavý projekt...  fakt zajímavý...     videorecenze ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení velmi zvláštním způsobem. Tak jak to najednou z ničeho nic přišlo, tak se i stejně rychle dalo smáznout ze stolu. Přeci jenom to všechno dohromady je jako dva filmy. Mnoho věcí na silné a dobré zamyšlení, další jen takové pseudo-kravinky. Někdy neuvěřitelná grafika, někdy asi trochu odfkláklá, ale vlastně stále dobrá. Celé to zavání Black Mirror a někdy to hold funguje, někdy ne. Je to prostě zvláštní hodnotit. Ale je to ve výsledku obohacující zkušenost. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Nesmierne zaujímavý a v súhrnnom výsledku i vydarený projekt. Súbor 18 krátkych príbehov ponúka divákovi obrovskú rozmanitosť, a to nielen z hľadiska žánru a obsahu, ale aj samotného vizuálneho spracovania. Predovšetkým prvá polovica série má ohromný náboj; do môjho vkusu sa dokázali trafiť vážne ladené i odľahčené epizódy. K jej koncu som síce nadobudol dojem, že scenáristom dochádza dych (predovšetkým predposledná časť s Hitlerom na mňa pôsobila ako infantilný kŕč s premrhaným potenciálom), no záverečná epizóda Secret War, ktorú spoločne s Beyond the Aquila Rift a Good Hunting radím na pomyselné medailové stupienky, ma uistila, že dva večery strávené pri Love, Death & Robots neboli stratou času. (80%) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem hrozně žral cinematic filmečky, které doprovázely marketingovou kampaň očekávaných her (nyní už jich ubývá) a roky jsem si přál pořádný renderovaný celovečerák k nějaké mé oblíbené hře (Batman Arkham). Love, Death & Robots mou touhu ukojilo pouze zčásti, už kvůli tomu, že víceméně každá epizoda využívá jiný typ animace a některé díly mi úplně nesedly. Jsem ale rád, že konečně oznámili druhou sezónu a pevně věřím, že Fincher s Millerem a fachmany z oboru přinesou více téhož zábavného. Seriál jsem si postupně dávkoval, ale pokud bych si měl vzpomenout a několik nejoblíbenějších dílů, tak to budou čtvrtý, sedmý a poslední. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (35)

  • Autorem předloh pro epizody Beyond the Aquila Rift (2019 a Zima Blue (2019) je Alastair Reynolds, známý space operou „Odhalený vesmír“ („Revelation Space“), ani jedna z povídek však z tohoto univerza nepochází. Jedná se o první filmové adaptace jeho díla. (FikusW)
  • Lucky 13 je typ Sikorski UH-80S vyrobená v září 2077 ve Valencii v Kalifornii. (NiWi)
  • V jedné z alternativních budoucností se první ženou na měsíci stala Janine Lindemulder. Toto jméno patří jedné z největších německých pornohvězd přelomu 20. a 21. století. (NiWi)

Související novinky

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Fincher oznámil nový film

Fincher oznámil nový film

11.07.2019

Režisér David Fincher (The Social Network, Zodiac) natočil svůj poslední film v roce 2014. Nějakou dobu koketoval s myšlenkou režie sequelu Světové války Z, jenže z toho pak sešlo, a tak jedinou věcí… (více)

Reklama

Reklama