Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (129)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po Baahubalim sa režisérovi S. S. Rajamoulimu podarilo dotiahnuť ďalší hollywoodsky hit takmer k dokonalosti. Zábavná a svieža 3-hodinová akčná dráma s historickým pozadím, ktorá ma bavila od začiatku po koniec. Primerane uletené, emotívne a pre diváka odchovaného na európskych a amerických filmov naozaj netradičné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

K indickým filmům mám odpor, protože jsou dlouhé, přeplácané, digitálně mizerné a vždy tam je dlouhá taneční vsuvka. Všechno tohle má i RRR, ale tentokrát mi ta přeplácanost, přemrštěná akce i slabé digitální triky, překvapivě sedli a i přes zbytečně roztaženou stopáž jsem si tenhle typicky indicky velkolepý film užil. Jen to taneční číslo bych vystřihl, to mi nesedne nikdy. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Během natáčení nebyla zraněna žádná zvířata nebo ptactvo (ptáci asi nejsou zvířata). Koně, osli, ptáci, tygři, vlci, medvědi, leopardi, jeleni, ryby a hadi vystupující ve filmu, jsou všechny vytvořeny počítačem.” Pak následoval ještě jeden alibistický blábol, že je to vše vymyšlené a nikomu není cílem ublížit. Má smysl psát ještě něco víc, nebo jako představa co za guláš to bylo stačí? Za poznámku ještě stojí, že jde o Indiánské zpracování pravdy o životě dvou národních hrdinů (“metrosexuála” a “naturalistu”). A že sakra epicky. P.S.: zrovna dnes jsem se dozvěděl o smrti (před dvěma dny) Raye Stevensona… RIP. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, když se konečně vydat do vod Bollywoodu, proč si nevybrat tu nejrozmáchlejší a údajně nejnabušenější pecku, co je momentálně k mání? I když ruku na srdce - to, co mě definitivně přesvědčilo, bylo rozloučení s Rayem Stevensonem (Sbohem, legionáři Pullo!), protože tři hodiny se mi při očekávání nemalého množství tanců a zpěvů (jo, jsou tam, a je jich hodně;)) zdály přece jen trochu příliš. A výsledné dojmy mám vskutku poněkud rozpačité. Tahle Volavka po Pandžábsku je totiž pro nepřipraveného diváka opravdu silná káva. Obdivuji naprostou bezuzdnost akčních scén, a vlastně i to, že Indové zřejmě, když přijde na vyprávění o revoltě proti koloniálnímu útlaku, neznají míru, a nebojí se křísit ducha Sandokana i za cenu přece jen už bolestivého dívání na CGI zvěřinec. Hlavní hrdinové mají určité charisma (každý svoje), a Stevensonův guvernér je naprosto dokonalý comicsový zloduch (a paní guvernérová naprosto dokonalá reklama na zrůdnost plastické chirugie;)). A vzhledem k řadě větších i menších zvratů dokonce i ty tři hodiny docela utečou. Ale že bych měl potřebu se někdy dívat znovu, to pardon, ale ani omylem. S radostí někomu, kdo se mě zeptá na esenci Bollywoodu, pustím na Youtubu třeba Naatu Naatu, protože tam je to všechno, od obrovské energie, přes precizní řemeslo, po řekněme kulturní svébytnost. Ale jinak si RRR (neplést s RRRrrrr ! ! !, to byla poněkud jiná komédie ;)) uchovám v paměti jen jako humornou roznětku pro představu, že bychom u nás tímhle stylem namísto Otakara Vávry a spol. zfilmovali něco o Jungmannovi, Palackém a Máchovi:D :D :D RRR je pomník filmovému umění, ale v nahlížení úplně jiné (pop)kultury, než je ta moje. Takže můj zážitek se ani zdaleka neblížil tomu, co dokázaly mnou nejvíce ceněné filmy. A protože ta nesoudnost ohledně CGI je u tvůrců RRR nemalá, neuchýlím se ani ke zvýšení celkového hodnocení pro nadstandardní řemeslnou kvalitu. Takže se vším všudy to vyjde na 70%. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Pokud byste aspoň jednou za život měli vidět jeden bollywoodský trhák, je jím právě telugský spektákl RRR – neprohloupíte. Ta překombinovaná žánrová různorodost, která balancuje mezi epickým historickým velkofilmem [kritika kolonialismu i glorifikace mýtu indické revoluce nečekaně funguje], pompézním ale i bizarně stylizovaným akčňákem [jak se podařilo natočit některý akční scény mi fakt hlava nebere, protože ta dynamická a přesto extravagantní akce je neskutečnej randál], sentimentálním romantickým melodramatem, feel-good bromance buddy-movie [Bheem symbolizuje vodu, zatímco Raj oheň], a groteskním family-friendly muzikálem [Naatu Naatu taneční scéna je to nejlepší co jsem letos viděl] nemá sebemenší chybu, protože tenhle film má doslova VŠECHNO! Nic nechybí, nic nepřebývá. Pro jedny sice půjde o tříhodinový bollywoodský škvár, pro druhé zas půjde o dechberoucí 3áčkový over-the-top mind-blowing spektákl, který snadno strká do kapsy všechny západní blockbustery. Nehorázná pecka toto. Od teď chci aby každý vysokorozpočtový film byl jako RRR.... Co dodat? BOLLYWOOD AT ITS FINES! 9,5 turbanů z 10 🇮🇳🔥 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama