Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Děj filmu se odehrává v koloniální Indii, kdy britský důstojník a jeho žena násilně vezmou do péče kmenovou dívku z komunity Gond a je na místním kmenovém hrdinovi Bhimovi (N.T. Rama Rao Jr.), aby zachránil dítě. Spolu s několika dalšími členy své komunity míří do Dillí, kde je mladá dívka držena v zajetí. Mezitím Ram, statečný britský policista, dostane za úkol najít Bhima a jeho muže a zatknout je. Ram a Bheem se stanou blízkými přáteli, když se v Dillí střetnou. Co se stane, když poznají své skutečné úmysly? (jorgus)

(více)

Recenze (130)

Marze 

všechny recenze uživatele

Se zdejsimi komentari souhlasim. Je to smes zanru akcni, muzikal, romanticka komedie a historicke drama (historicka fikce). Melodrama trochu prepalene. O indickem boji za svobodu, proti kolonialismu a o pratelstvi. Barevne, divoke, nasilne, hlasite, vzrusujici zvlastni efekty. Vzhledem k trihodinove stopazi nez moc soudrzne. Ale zpev a tanec v kombinaci desiveho pribehu dela film pocitove kratsi. Do kazde sceny je vlozeno hodne energie. Hrdinove zachrani deti, zapasi s tigrem s lacinym digitalnim vzezrenom pouhyma rukama. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Strašnej nářez. Od Rajamouliho jsem předtím viděl ještě Bahubalii, a to mě teda zase až tak neoslovilo, RRR je ale fakt bomba. Hlavní hrdinové jsou oba skvělí a jejich epická bromance je jádrem celého filmu, díky ní i přes svou šílenou, over the top povahu, v emocionálních momentech RRR doopravdy funguje. Hollywood by si fakt měl vzít příklad. 9/10 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, když se konečně vydat do vod Bollywoodu, proč si nevybrat tu nejrozmáchlejší a údajně nejnabušenější pecku, co je momentálně k mání? I když ruku na srdce - to, co mě definitivně přesvědčilo, bylo rozloučení s Rayem Stevensonem (Sbohem, legionáři Pullo!), protože tři hodiny se mi při očekávání nemalého množství tanců a zpěvů (jo, jsou tam, a je jich hodně;)) zdály přece jen trochu příliš. A výsledné dojmy mám vskutku poněkud rozpačité. Tahle Volavka po Pandžábsku je totiž pro nepřipraveného diváka opravdu silná káva. Obdivuji naprostou bezuzdnost akčních scén, a vlastně i to, že Indové zřejmě, když přijde na vyprávění o revoltě proti koloniálnímu útlaku, neznají míru, a nebojí se křísit ducha Sandokana i za cenu přece jen už bolestivého dívání na CGI zvěřinec. Hlavní hrdinové mají určité charisma (každý svoje), a Stevensonův guvernér je naprosto dokonalý comicsový zloduch (a paní guvernérová naprosto dokonalá reklama na zrůdnost plastické chirugie;)). A vzhledem k řadě větších i menších zvratů dokonce i ty tři hodiny docela utečou. Ale že bych měl potřebu se někdy dívat znovu, to pardon, ale ani omylem. S radostí někomu, kdo se mě zeptá na esenci Bollywoodu, pustím na Youtubu třeba Naatu Naatu, protože tam je to všechno, od obrovské energie, přes precizní řemeslo, po řekněme kulturní svébytnost. Ale jinak si RRR (neplést s RRRrrrr ! ! !, to byla poněkud jiná komédie ;)) uchovám v paměti jen jako humornou roznětku pro představu, že bychom u nás tímhle stylem namísto Otakara Vávry a spol. zfilmovali něco o Jungmannovi, Palackém a Máchovi:D :D :D RRR je pomník filmovému umění, ale v nahlížení úplně jiné (pop)kultury, než je ta moje. Takže můj zážitek se ani zdaleka neblížil tomu, co dokázaly mnou nejvíce ceněné filmy. A protože ta nesoudnost ohledně CGI je u tvůrců RRR nemalá, neuchýlím se ani ke zvýšení celkového hodnocení pro nadstandardní řemeslnou kvalitu. Takže se vším všudy to vyjde na 70%. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Když už si běžný filmový fanda začne myslet, že už ve filmu viděl asi všechno, je ten správný čas zamířit do Bollywoodu. A právě třeba takové RRR je tou ideální kombinací epického příběhu, přepálené, ale skvěle nasnímané akce, velkorysé stopáže, namakaných kníratých herců a půvabných hereček a v neposlední řadě svérázných bollywoodských vizuálních efektů. Proto je jenom dobře, že se podobné filmy objevují na Netflixu, protože stupněm zábavnosti často překonávají i leckteré hollywoodské blockbustery. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

pár Indických filmů už sem sice viděl, ale pořád jich není ani zdaleka tolik kolik bych chtěl a tolik abych měl alespoň základní přehled co se v (T)Bollywoodu děje. U RRR sem nicméně zhruba věděl co mě čeká a nakonec to i dostal. Tedy pokud bych svoje "očekávání" vynásobil minimálně dvěma. Tady je totiž úplně všechno. Sympatičtí (super)hrdinové, akční scény za které by se nemusely stydět ani Marvelovky, brutální zpomalovačky, tanec a zpěv, boj s digitálním tygrem a dalším zvířectvem a mnoho dalšího a dohromady to tvoří extrémně zábavný celek, který se během těch tří hodin ani jednou nezastaví. Drobnější výtky jdou pak primárně ke dvěma věcem. Tou první jsou záporáci, kterými tu jsou angličané.Je na jednu stranu zábavné je vidět jako pure evil sadisty na hraně karikatury, ovšem na druhou stranu jsou až moc jednorozměrnou masou. Minimálně hlavní zloun by si zasloužil trochu větší propracování. Druhá menší výtka jde k absenci výraznější ženské postavy, která k indickým filmům patří a tady prostě chybí. Trošku viditelnější jsou tu všehovšudy dvě ženy, přičemž minimálně u Jennifer by bylo zajímavé sledovat její rozpor mezi tím být správnou angličankou, zamilováním se do jednoho z hrdinů a tím co tam pak její "milý" vyvádí. Nic z toho tady bohužel není ani náznakem. I přes tyhle dva drobné nedostatky je každopádně RRR mnohem zábavnější než většina hollywodských blockbusterů a ve vší své přepálenosti a hravosti je strká do kapsy levou zadní...85% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

  • Název filmu RRR byl původně jen názvem pracovním a písmena R mají odkazovat na jméno režiséra a hlavních hvězd  – S.S. Rajamouli, Ram Charan a Rama Rao Jr. Ovšem fanouškům se líbil natolik, že se producenti rozhodli jej zachovat a název se poté přizpůsoboval tak, aby zapadl do RRR, a to i přesto, že název má poté rozdílný překlad (Rise, Roal, Revolt v hindštině, Raudraṁ Raṇaṁ Rudhiraṁ v telužštině, Rattam Raṇam Rauttiram v tamilštině, Raudra Raṇa Rudhira v kannadštině a Rudhiram Raṇam Raudhram v malajámštině). (marrjaana)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno