Reklama

Reklama

Queer as Folk

(seriál)
Trailer
USA / Kanada, (2000–2005), 65 h 52 min (Minutáž: 44–87 min)

Hudba:

Tom Third

Hrají:

Gale Harold, Thea Gill, Hal Sparks, Chris Potter, Peter Paige, Sharon Gless, Sherry Miller, John Furey, Robert Gant, Lawrence Dane, Victoria Snow (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(83)

Obsahy(1)

Reklamný kreatívec Brian pohrdá všetkým okrem sexu, ktorého si dopriava vždy a všade. Keď do svojho podkrovia pozve nezletilého a neskúseného študenta Justina, netuší, že z toho bude viac než len známosť na jednu noc. Dobrák Michael ako manažér v supermarkete tají svoju orientáciu, ale v reštaurácii svojej žoviálnej mamy Debbie a na vykričanej Liberty Avenue žije druhý, oveľa zaujímavejší život. Jeho vytočený kamarát Emmett holduje extravagantným tričkám a virtuálnemu sexu a po planom poplachu s pozitívnym testom na HIV sa rozhodne stať heterosexuálom. Našťastie len dočasne. Osud sa zahral aj so „suchárom“ Tedom, ktorý po drogovej kóme rázne prehodnotil svoje priority. Rovnováhu medzi teplými priateľmi z amerického Pittsburghu vyrovnávajú lesbičky Lindsay a Melanie, ktoré „majú dieťa“ s Brianom a vždy sú poruke s ramenom na vyplakanie či s teplou večerou... (arkis)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (86)

Wendy 

všechny recenze uživatele

Co říci ke svým 5*? Jako seriálovému diváku mi celých pět sérií Queer as Folk nic nechybělo. Naděje s přehnanou hloubkou jsem si nikdy nedělala; tu jsem našla snad jen u Six Feet Under (neřku-li Angels in America seriálem). Ale dost reklamy. QaF má pro mě správně odměřené dávky romantiky (ano, Brian & Justin), vtipu (že by Emmett? nejen on... - Teddy of course) a dramatu celkově. Všechny postavy jsem si bez výjimky oblíbila. No, a boj o "Gayopolis" v podobě Liberty Avanue mě v průběhu seriálu nenechal chladnou. Na závěr ještě pár subjektivních dojmů na obvyklé argumenty - (1) moc sexu, moc teploušského sexu, sex, sex, sex... Říkám, no a? Je to holt se vším všudy a na kvalitě seriálu mi to neubralo. Ale to už je zase problém něčeho (někoho) jiného, že (drazí "mravokárci"? (2) Naše země že není připravena? Amerika snad byla? (No, možná trochu víc...) A ptal se na to někdo? (3) Ozývají se hlasy i zevnitř, že QaF zobrazuje gay komunitu ve špatném světle... Co se na to vykašla? Kdyby heterácký chlap balil každý den novou "babu", budu se taky ptát, jestli to zobrazuje správný obraz heterosexuálního světa? A co je na chlapcích a dívkách (pamatuju i na Linds, Mel a Debbie, nebojte) vlastně tak špatného? Proč by se vzorní "homosexuálové" vůbec měli snažit zavděčit a zapadnout mezi "většinu"? Vždyť každý člověk je (nebo by měl být), individuální, ne? Nehledě na to, že seriál zobrazuje víc rovin - promiskuitní Brian x "Stapford Fag" Mikey a další... Zbývá už jen poslední otázka... :-) What have you done today to make you feel proud? *** Oblíbené postavy: Brian Kinney, Emmett Honeycutt, Melanie Marcus, Vic Grassi ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tohle mi nedá spát.. Gale Harold svou roli hraje tak skvěle, že občas přemýšlím, jestli ji vůbec hraje (btw: je radost se na něj dívat). Už dlouho jsem neviděla seriál, který by mě svou upřímností a otevřeností tak dostal, zda-li jsem vůbec nějaký takový předtím viděla. Je to natočené opravdu hodně uvěřitelně, možná je to i tím, že někteří hlavní hrdinové jsou opravdu gayové, no každopádně tenhle seriál nabízí trochu jiný pohled na život, jeho požitky a taky na jeho strasti - jedním slovem "Unique". Škoda, že se nenatočila další řada, ale jsem ráda, že poslední díl je natočen tak, jak je, protože když se nad tím zamyslím, aby zachovali pointu, lépe to ukončit nemohli.. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

83/83 Intenzivně jsem žila s tímhle seriál cca půl roku, zrovna když mi vyšla pauza mezi pozdějšími sériemi The L Wordu. A byla jsem okouzlena. Jako seriál je to velice komplexní a uspokojující i náročné fanoušky. Je zde mnoho atributů k detailnějšímu prozkoumání, ale stravitelné je to i jen jako pravidelná schůzka s oblíbenou partou. Milovala jsem párování Chrise Pottera a Hala Sparkse v 1. sérii a jelikož to nedopadlo, tak později to byl hlavní stín na celkovém vývoji. Nicméně nákup comicsu Rage a knižního průvodce k prvním třem sériím zase odehnal mráčky na mém čele. Ptáte se na srovnání s původní UK verzí? US to rozhodně vyhrává na celé čáře, včetně uvěřitelnosti. ()

JoVanGogh 

všechny recenze uživatele

Škoda, že naše televízie tento seriál nevideli. Zato ja som si užila jeho sledovaním skvelý mesiac. Queer as Folk ma naučil veľa, priblížil ma k LGBT svetu ešte viac, ako doteraz, zžila som sa s postavami, akoby boli súčasťou môjho života. Rozosmieval ma, inšpiroval ma, dojímal ma a je ťažké sa s ním rozlúčiť. Ale čo je ľahké vďaka QaF; vidieť a tešiť sa zo všetkých farieb, ktoré svet ponúka. SPOILER: Vďaka scenáristom za to, že sa nepridržiavali klasiky gýčových amerických happy-endov. ()

Allka 

všechny recenze uživatele

První série zhlédnuta a já se nedočkavě pouštim do další :) Zatím musím říct, že ten seriál je úplně něco jiného, než jsem původně čekala... Každopádně i tak je to bomba :) Občas bych sice přivítala kratší díly, protože v téhle podobě je to opravdu žrout času :-D Ale musí se nechat, že všechny díly jsou zatím nabité událostmi a v každé epizodě se toho stane tolik, co v jiném seriálu pomalu za celou žadu :) Mno nic, já se jdu zase kochat Brianem a jeho přáteli, jsem zvědavá, jak se bude všechno vyvíjet dál. Oblíbené postavy: Brian, Emmett, Ted ()

Galerie (50)

Zajímavosti (30)

  • V jednom rozhovoru se Galea Harolda ptali, jaký měl pocit, když líbal muže. Gale Harold odpověděl, že polibek s Justinem (s mužem) je více živočišnější. (Dlee)
  • Přestože se děj odehrává v Pittsburghu, natáčení probíhalo v kanadském Torontu. (Dlee)
  • Původně autoři seriálu počítali i s natáčení 6. série, na kterou odkazovala i poslední epizoda série páté. Kvůli sporům mezi protagonisty se však od plánu upustilo. (Dlee)

Reklama

Reklama