Reklama

Reklama

Freddy Krueger je v pekle - a to doslova. Jako odsouzenec k doživotnímu trestu chystá fantastickou pomstu... a jediné, co k ní potřebuje, je malá výpomoc. Na scénu přichází Jason Voohees, rovnocenná ikona zběsilosti, který Freddymu ideálně vyhovuje pro to, aby znovu šířil strach a hrůzu v Elm Street. Jak přibývá obětí, je jasné, že Jason není ochotný zůstat stranou. A tak se vyděšené město ocitá uprostřed strašlivého a šokujícího souboje dvou titánů zla. Vítěz zabije všechny! (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (480)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tak zábavný, kolik nabízí jeho potenciál, brázdí si to tenhle gore-crossover ve vražedném tempu krvavými splašky někam do nitra divácké staré školy a bez ochrnutí zbytečnými vysvětlovačkami nabírá sympatický směr k vrstvě moderního a tučného popcornu. Zbylo místo na příjemně úchylný humor, tuny nadsázky a sympatické pomrkávání na ty co vědí. Přiznávám, že 4* je hodnocení mírně subjektivní, ale nemohu opomenout svrbění konečků prstů a neskutečnou vnitřní radost, kterou jsem zažíval při finální bitce za mohutného vřískání kytar Machine Head, Ill Nino a Spineshank. Nevím, jestli se mi podobné přání ještě někdy splní ()

TheRaven odpad!

všechny recenze uživatele

Názorná ukázka toho, jak z nadějného námětu vykřesat pohřbení obou serií. Odporně trapné zneuctění Freddyho, Jasona a filmu obecně. Utrpení po stránce logické,příběhové a technické, což zapříčinilo naprosté vyhasnutí náboje a atmosféry původních filmů. Freddy ztratil veškerou svou tajemnost a nadhled, z Jasona je imbecilní oživlá hmota. Závěrečný souboj přidává dva odpady. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Vydarený kúsok! Freddy vs. Jason sa naozaj podaril. V tom dobrom slova zmysle. Je ťažké hodnotiť tento film presne podľa kategórie v akej je určený, predsa len až taký Horor to nie je ako by sme od toho mohli očakávať, resp. nie je až taký desivý. Isté ľakacie momenty však ani tu nechýbajú. U mňa je to však za plný počet ani nie až tak kvôli hororovej stránke ako kvôli tomu, čo ten film ponúka. Priznajme si, v posledných rokoch sme ťažko mohli vidieť nejakú originálnu zápletku, alebo niečo nové čo sme v hororoch nevideli. Všetko je to už opozerané a nikoho neprekvapí, kde v ktorom momente vyskočí vrah z tmavého rohu, skrátka horory sú si podobné a nakrútiť niečo nové čo by každého náramne videsilo (a hlavne nadšencov Hororu) je naozaj ťažké. Freddy vs. Jason treba hodnotiť hlavne ako Crossover, pretože toto bol hlavný zámer filmárov. A ten im vyšiel na výbornú. Mytológia postáv, to ako vznikol Freddy Krueger alebo Jasson Voorhees je veľmi dôležitá a je super, že film nestráca vôbec nič na duchu filmov z ktorých vznikol tento Crossover. Aj tí, čo nikdy predtým nevideli Freddyho alebo Piatok 13, nebudú o nič ochudobnení, sám som pred týmto filmom nevidel ani jednu jedinú časť Freddyho alebo Jasona a divák sa dočká všetkých dôležitých vecí a vysvetľovačiek, čo sa v jednotlivej sérií rozoberalo vo viacerých dieloch. Ak by som to mal porovnať s podobným pokusom sfilmovať dve gigantické hororové postavy vo filme AvP a AvP:Requiem, Freddy vs. Jason vyhráva na plnej čiare svojim príbehom a obsahom a hlavne záverečnou krvavou mlátičkou aká do súboja dvoch zosobnení zla jednoducho patrí. Samozrejme ako hororový film je Freddy vs. Jason niekde medzi 60 -70 percentami ale ak to mám hodnotiť ako Crossover založený na súboji dvoch postáv v ktorom nechýbajú ani hororové momenty, ani prepracovaná mytológia týchto dvoch charakterov s parádnym a drsným finále, je to na plný počet. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dvě děsivé postavy slavných hororových sérií 80 let: Freddy Krueger a Jason Vorhees, se setkávají v tváří v tvář. Freddy oživí Jasona, s jehož pomocí chce terorizovat Springwood. A co vznikne spojením takových dvou hororových ikon do jednoho filmu? Pořádně nadupaná jízda, ve které se tihle dva mydlí hlava nehlava, prostor dostávají krvavé orgie, ve kterých nikdo nezůstane ušetřen a také nebývalá nadsázka. Jason se svojí mačetou kosí kolem sebe co se dá a je v dobré formě. Freddy oproti němu zůstal trochu pozadu, ale to zase není tolik podstatné, protože tihle dva spolu upekli hodně akční řežbu, která končí až se závěrečným šibalským Freddyho šklebem. Jeden z nich nakonec z tohoto nemilosrdného souboje musí vzejít jako vítěz. A celé je to navíc natočeno s nadhledem. A ani na minutku jsem se nenudil. 100% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Rozverný troud-pederast v pruhovaném svetříku a znetvořený gólman, co se při oblevě kdysi propadl brankovištěm, svedení dohromady za účelem finančního obohacení. Jinými slovy, dvě slasherové ikony oblečeny do fraku teenager horrorů ala Vřískot a ten frak je rozežrán moly nudy a debilního komična až do podoby tzv. nových šatů císaře Ronnyho Yua. Jedna hvězda navíc za jakžtakž dynamický konec, netaktní hlášky kotelníka Kruegera a hlavně za to, že se ta dvojka na konci nepotkala v pekle s Pinheadem a Zdeňou Troškou v rozepnuté rozhalence. Upřímně, crossover Honza Zeman vs. Anna Holubová by mě vyděsil mnohem víc.. ()

Galerie (157)

Zajímavosti (27)

  • Podľa režiséra Ronnyho Yu použili tvorcovia špeciálnych efektov vo filme 300 galónov falošnej krvi. (Nekrofil)
  • Světová premiéra proběhla v USA 13. srpna 2003. Ne v pátek 13., ale ve středu. (Stocki)
  • Ve scéně, kdy Jason (Ken Kirzinger) prorazí zeď budovy, si zasekne nohu o krabici a s tou se pak přibližuje k přeživším. Ta ovšem nebyla ve scénáři, Ken Kirzinger se totiž do krabice zasekl omylem, naštěstí se mu scénu podařilo natočit i se zaseknutou nohou. Při kontrolování scény se členové štábu hodně nasmáli. (Raichu.Cz)

Související novinky

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

Pátek třináctého dostane seriálový prequel

01.11.2022

Zatímco poslední celovečerní příspěvek do jedné z nejpopulárnějších hororových sérií všech dob dorazil do kin už před dlouhými třinácti lety a dalšího filmu se kvůli tvůrčím sporům o práva na… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Freddy vs. Jason vs. ?

Freddy vs. Jason vs. ?

05.08.2008

Bývalý táborník z Crystal Lake Jason Voorhees a kotelník z Elm Street Freddy Krueger se nesmazatelně zapsali mezi hororové ikony, ale v kinech se naposledy objevili před pěti lety. A rovnou spolu.… (více)

Freddy a Frankie plánují návrat

Freddy a Frankie plánují návrat

08.01.2008

Dnes potěšíme příznivce dvou slavných hororových ksichtů. Freddy Kruger a Frankensteinovo monstrum jsou sice i přes žánrovou příbuznost dva naprosto odlišné a vzdálené fenomény, ale v uplynulých… (více)

Reklama

Reklama