Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Z hlediska dialogů a plynulosti děje mnohem lepší a ne tak škrobené. Bohužel však dějově a scénáristicky téměř tragické. První polovina ještě ujde. Hlavní hrdina podává překvapivě slušný herecký výkon a jeho noční můry jsou působivé. Poté se ale scénárista dopouští neuvěřitelných kiksů, které mají za následek naprosto nelogické vložky, či dokonce celé sekvence. Na závěr tak už máme jen samoúčelná krvavé jatka, která ještě ke všemu nejsou ani trochu působivě natočena. Těžký paskvil, který těží tak maximálně z dobrého jména svého předchůdce a z neodolatelně slizkého hlavního záporáka. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Krásne hlúpy a veľmi zábavný diel ságy. O niekoľko stupňov horší ako jednotka a asi aj právom tak opomínaný a opovrhovaný, lenže nemôžem sa zbaviť dojmu, že je to jeden z najzábavnejších filmov v sérii. Má tak krásnu atmosféru osemdesiatych rokov (nakrútený presne v strede dekády!) a postavy a dej sú také hlúpe, že sa nemožno nebaviť. Plus ten homoerotický podtext (ktorý si closet-gay predstaviteľ hlavného hrdinu údajne nevšimol!) je strašne vtipný! A úvodná scéna je fenomenálna a zásadným spôsobom určuje atmosféru nasledujúcich troch dielov. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Celá podstata zla, která je v postavě Freddyho ztělesněná, je výborná, ovšem realizace více než mizerná. Ženy opět dokázali, že jsou vůči zlu daleko odolnější a z Freddyho se pro mně stává, sice vytrvalá, ale zoufalá postavička snažící se zabíjet. A hlavně, za nafukovacího panáka, majícího v jedné scéně představovat hlavní postavu, nemohu dát více než dvě. Na další pokračování toho, jak jeden upálený školník (nebo kdo to byl) volá po spravedlnosti, se dostanu opravdu jen čirou náhodou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola fajn a s prižmúreným okom, aby ma Freddy v spánku nezabil, som dal tejto klasike aj tu štvrtú hviezdičku, no dvojka je veľké sklamanie. Prišlo mi to ako keby si tvorcovia chceli dokázať, kto dokáže dať Freddymu efektnejšie vraždy. Príbeh ma vôbec nebavil a hlavné, ale aj vedľajšie postavy mi prišli otrasné a viac som fandil Freddymu. Sklamanie. 50% - 2* ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Hneď v úvode filmu je možné v okne autobusu vidieť odraz jedného člena štábu. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama