Reklama

Reklama

Muž se zaječíma ušima

  • Slovensko Muž so zajačími ušami (více)
Trailer

Obsahy(1)

Josef (Miroslav Krobot) je spisovatel, který jednoho dne získá nečekanou schopnost – mimořádný sluch v podobě zaječích uší. Ten mu umožňuje výborně slyšet nejenom hlasy dalších lidí, ale především jejich myšlenky... Střet cizích a vlastních představ o sobě samém otevře Josefovi oči. Když mu pak jeho mladá přítelkyně Katka (Alexandra Borbély) oznámí, že s ním čeká dítě, Josef ví, že je to jeho poslední šance, jak si uspořádat dosavadní život. Rozhodne se s ní oženit a narovnat rodinné vztahy... Muž se zaječíma ušima je tragikomedií o muži, kterému se život převrátí vzhůru nohama ze dne na den, ale i vyprávěním o našich představách o životě a o tom, jak někdy mohou být mylné a zároveň smutné i komické. (Bioscop)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Po takýchto filmoch ma vždy len napadne úryvok z Tabáčku: "No je to fakt bída." Stredná pasáž filmu bola ok a čakal som, že sa to ešte niekde rozvinie, ale nič neprišlo. Krobot fajn, ale uši mu už nedávajte. A neviem, prečo je na titulke Pauhofová. Skoro vo filme nehrá a keď sa objaví na obrazovke, tak nehrá už vôbec. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Šulík si nakrútil tento film presne tak ako chcel, čo ale v tomto prípade znamená, že pre seba, ešte inými slovami, že jeho novinku pochopí určite menej ľudí, než dúfa. Krobotov ultimátny poker face sa k jeho celkom nesympatickej postave skvele hodí. Film o kríze umelca, ktorý sa ocitá v záverečnej tretine života je možno autobiografický, ale načrtáva témy, ktorým sa mohol venovať viac na úkor tých ďalších. Osobne by som si pozrel napríklad celý film venovaný plagiátorskej kauze, ale zase som pritom, že Šulík urobil film presne tak ako chcel. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Najskôr som sa snažil všetko vo filme pochopiť. Potom som od toho upustil a snažil som sa film aspoň vydržať. Nebolo to jednoduché, ale druhá úloha sa mi podarila (na druhý pokus). No veľa pozitívneho napísať nedokážem, v podstate len to, ako tuším, že ide o veľmi intímnu spoveď autora a tak je pre bežného diváka, ktorý sa neorientuje v jeho mysli, film ťažkou náložou. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Člověk se musí bránit manipulacím svého okolí. Každý po vás něco chce. Každý chce, abyste se přizpůsobili. Žena, děti, kamarádi. Pokud si chcete zachovat charakter, musíte se vzbouřit! Musíte je všechny poslat doprdele! Jednou provždy. A nakonec zjistíte, že jste sám. Sklopíte uši a chodíte je prosit o odpuštění. Charakter máte, ale přišli jste o důstojnost.“ Od Tlumočníka to je rozhodně posun. Už úvodní prohlášení mi naznačilo, že půjde o netypickou podívanou. Film mě zpočátku příliš nebavil, musel jsem si k němu hledat cestu, ale v průběhu se to změnilo a já se začal u téhle silně nadsazené, občas nepříliš divácké podívané bavit. A nedokonalost (či přímo sobeckost?) hlavního hrdiny jsem nakonec také přijal, ve stínu chování ostatních postav se totiž jevila jako stále víc pochopitelná. Ano, film jednoznačně má svá hlušší místa, klady ale podle mě přece jen převládají, proto ještě dám slabší 4*. „Máš šesťdesiatdva rokov. Uvědomuješ si, že to dieťa sa bude pozerať už len na to ako umieraš?“ - „Lepší než padnout ve Vietnamu.“ ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zväčša som skôr namrzený, keď mi film poslednou klapkou nedocvakne. Tu som to uvítal. A tie početné komentáre, že obsahovo išlo čisto o artovú onaniu chápem, ale je to hlúposť, či priam hrdosť na nepochopenie. Mne to celé príjemné zaklaplo a nemusel som nasilu hľadať. Asi som génius. A Krobot charizma nevídaná. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení se zúčastnilo 12 zajíců, celkem se ve filmu objeví 4 druhy zvířat – 1 kůň, 3 psi, 4 rybičky a uvedení zajíci. (Bioscop)
  • Hlavní roli svěřil Šulík Miroslavu Krobotovi, na kterého myslel, už když roli psal. „Mně se líbí jako člověk i jako herec. Mám pocit, že to je herec, který má svoje tajemství,“ uvedl režisér a scenárista filmu. (SONY_)
  • Filmový štáb měl 42 členů. (Bioscop)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

Cenu filmových fanoušků získal Zátopek!

17.01.2022

Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) dnes oznámila kompletní seznam nominací pro 29. ročník udělování cen Český lev. Mimo to byly během dnešní tiskové konference oznámeny i dvě nestatutární… (více)

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

47. Letní filmová škola Uherské Hradiště

07.07.2021

Od pátku 6. 8. až do čtvrtečního odpoledne 12. 8. 2021 nabídne Filmovka cestu historickým, současným a česko/slovenským filmem. Do srdce Slovácka opět zamíří hvězdy stříbrného plátna, s nimi dojde na… (více)

Reklama

Reklama