Reklama

Reklama

Possessor

  • Velká Británie Possessor (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o agentce pracující pro tajnou službu, která používá technologii mozkových implantátů, s jejichž pomocí je možné se zabydlet v tělech nevinných lidí a postupně tělo na dálku zcela ovládnout. Když je hostitel zcela pod kontrolou, mohou pokračovat v plánu s eliminací svého cíle bez jakéhokoli podezření. Doteď tento způsob fungoval, avšak tentokrát si vybrali člověka se silnější vůlí než předpokládali... (Eliott)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (130)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Possessor je hodně netradiční film, do kterého jsem šel úplně na slepo, a o to více jsem byl překvapen zajímavým námětem. Sledování, unášení a následná kontrola lidí přes mozkové implantáty není přece jenom běžný filmový nápad a když se přimíchá hororový žánr, jde o kombinaci, která si zaslouží pozornost. Co se ale stane, když se ovládnutý subjekt vymkne kontrole a vrátí se mu jeho původní vědomí? Nedostatkem pro mainstream diváky je určitě pomalé tempo, které se trochu rozjede až po hodině a přinese s sebou teda brutální a nečekanou rozjezdovou řežbu, která potěší hlavně gore fandy. Od této chvíle dále už to jede a divák ví, na čem je. Styl vyprávění je místy moc “umělecký”, záběry dlouhé a hudba psychotická až sugestivní, ale paradoxně mi to zde sedlo a v přiměřeném množství s tím nemám problém. Finále je ponuré, depresivní, skvěle reflektuje interferenci obou osobností (“posedávače” i posedlého) a zároveň nutí diváka si pokládat existencionální otázku o celém tomhle tématu. Taková filmová verze Black Mirror. Film se nezavděčí každému, ale kdo se do něj dostane, bude nadšený. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Jablko nejen že nepadlo "daleko" od stromu, ono tady padlo přímo pod něj, a ještě po cestě nabralo pár vrstev navíc. Cronenbergův syn je intelektuálnější, chrlí témata modernější a futurističtější, ale jinak se potatil extrémně a tenhle jeho body-horor je tak nejzajímavějším příspěvkem k žánru od... eXistenZ, se kterým se se žánrem (na čas) rozloučil před dvaceti lety jeho táta.  Mladý Brandon mu zjevně tehdy při natáčení koukal přes rameno. 9/10 ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele

Neotrela, drsna, znepokojiva, ale podmaniva zalezitost. Riseborough i Abbott v tomto "psychaci" hviezdia. Hodnotim sice len trojhviezdim, ale film ako taky ma svoje "peaky" i slabe useky. Hodne brutalnych i psychologicky ubijajucich, ci wtf-momentov. Moze sadnut, ale i prinutit vas vypnut to pri prvej vypatej scene. Na vlastne riziko. 60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Kanadská podivnost od mladého Cronenberga. Hodně zvláštní film, který má zajímavý nápad o mozkových implantátech, které dokážou ovládat cizí těla a přinutit je k ošklivým věcem. Pamatuji si, že první ohlasy z festivalů byly velmi nadšené a film utekl na internet dřív než jeho trailer, tedy jsem nevěděl, do čeho jdu, ale příliš spokojený nejsem. Film má hodně pomalé a nezáživné tempo a ikdyž se zde objeví asi tři hezké brutální scény ( začátek, střed, konec), tak jsem se spíše nudil než bavil. Na můj vkus je film až moc za každou cenu artový a rozhodně je spíš pro náročnější diváky. Své fanoušky si film však najde. Příběh***, Akce**, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost**, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí**. 5/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„DOSTAŇTE MĚ VEN…“ /// Není to zajímavý jen krví. Jak je u Cronenbergů zvyklostí, jde i o zajímavou hru s obrazem. A má to takovou komorní atmosféru… Baví mě to i tím, jak se vyvíjí příběh. Nevím, kolik to stálo, ale za ty prachy (asi?) je to biják jako hrom! Krásný fujtajbly, psycho hrabárna s mrtvolama, spoustou krve a fajn momenty překvapení. No a samozřejmě skvělá Andrejka! Takže teď už jen chybí, aby se mě někdo zeptal – „a jaký z toho máte pocit?“ Za čtyři píčo! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem chtěl, aby predátora napadl hostitel. 2.) Při práci mi hrozí poškození mozku. 3.) Thx za titule „leniucha“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Galerie (219)

Zajímavosti (2)

  • Žádná z postav ve filmu nekouří klasickou cigaretu. Pokud někdo kouří, tak pouze z elektronické cigarety. (pornogrind)
  • Natáčelo se v Torontu a v Revival Film Studios (provincie Ontario, Kanada). (Rominator)

Reklama

Reklama