Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (166)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slow-burn AF western s fenomenální Diane Lane a ďábelskou Lesley Manville, ve kterém ještě jako bonus hraje konstantně skvělý Costner. Co si sakra přát víc? Po pár minutách je sice jasné, kam se budě děj ubírat a kde nevyhnutelně skončí, ta cesta k tomu je ale tak náramně klikatá, plná jak dojemných chvilek, tak neskutečně vypjatých scén, že necelý dvě hoďky utečou jako voda a finále vás pak nenechá vydechnout. V rukou zkušenějšího režiséra by to sice vypadalo ještě líp, ale i tak byste poctivějších 8/10 hledali letos těžko. Pět hvězd tady, jen aby to proboha nebylo v modrejch... ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý ten príbeh je popísaný vlastne v obsahu a už potom ostáva len sadnúť a to utrpenie si „vychutnať“. Kevin Kostner ale opäť ukazuje emóciu len veľmi slabučko. Potom na vás čaká dlhá dráma, veľa dialógov, pomalý dej. Mení sa to zhruba po 75 minútach, kedy prichádza, a veľmi prekvapujúco, thrillerová fáza. Trvá však všeho všudy dve minútky a sme späť pri tom istom. Potom už smerujeme ku koncu a tam ešte trochu thrilleru a finiš. Nič mi ten film nedal. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Obvykle se na trailery na tento menší typ filmů nedívám, nicméně ten na Let Him Go jsem z nějakého důvodu viděl a o to více mě pak ve filmu překvapila druhá polovina, která se ubírá naprosto jiným směrem, než jsem mohl čekat. A to se mi dost líbilo, zvlášť po klasickém úvodu, kdy jsem hned měl pocit, že sleduju starosvětské drama například z dílny Clinta Eastwooda. A jelikož s nadšením sleduji seriál Yellowstone, tak při vyplnění mezer mezi sériémi kdykoliv rád matadora Kevina Costnera uvidím. Příjemné překvapení...70% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Váš vnuk je odteraz Weboy..." Costnera som mal vždy rád a D. Lane mi bola tiež vždy veľmi sympatická, len nemala také šťastie na úspešné filmy. Tu podala jeden zo svojich najlepších ak nie najlepší výkon, aký som u nej videl. Na svoj vek vyzerá skvele. Film má pomalší rozjazd, pokľudné tempo, no o to silnejšie potom pôsobí záver, ku ktorému to asi od polovice filmu pomaly gradovalo. Hudby je tu pomenej, no film je hlavne o príbehu a tu myslím nebude nikto namietať keď poviem, že väčšinu chytí z srdce. Možno sa nájde niekto kto povie, že je to otrepané, 100x videné, ale zvykajme si, tieto témy sú večné..."Gang" Weboyových to je dobrá parta magorov, ale "Weboy mama" to je iný level. Osobne by som privítal pár scén z Weboyovými naviac, trošku to slovne vygradovať, stačí dobre mierený pohľad od Weboy mamy a tlak vám stúpne dokonale. Mám rád takto ladené filmy, možno by mu viac sedeli 90. roky, v tých časoch by bol film hitom. 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Neo-westernová partie na šachovnici amerického severozápadu, v níž královna obětuje svého jezdce, aby zachránila malého krále. A pak při ohnivém garde, šeptajíce do jezdcova ucha, dojde k poznání, kdo byl vlastně král.. Devízy jsou dvě. Zvolený žánr, který umí prodat prostotu příběhu i prostředí a nepřijde s jediným dialogem nebo scénou bez opodstatnění a poctivý výkon adoptivních rodičů Clarka Kenta, co při čelení nové výzvě zosobňují střet rozumu a emocí. V životě, na rozdíl od šachu, vítězství vykoupené ztrátami bolí. Někdy tolik, že je to spíš prohra.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama