Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nakolik je to věrné předloze nebudu soudit, protože nejsem znalcem Lovecraftova díla a jestli se to drží spisovatelova ducha je mi srdečně jedno. Já viděl film, ve kterém spadne rodince na růžovej šutr v důsledku čehož začnou všichni postupně blbnout. Na začátku to vzala kamera skrz krásně nasnímané lesy, což mě navnadilo. Pak to sice trošku ztratilo na úbytě, ale pořád se na to dalo dívat i díky faktu, že film místy působí jakoby byl natočen v 80. letech. Asi v půlce objala matka syna a začal psycho masakr, který mě zakoval do sedačky a pustil mě až se závěrečnými titulky. Herecky oukej a Cage si u mě trochu spravil reputaci a ukázal, že když chce, tak ze sebe ještě dokáže něco vymáčknout. 80% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Color Out of Space byl pro mě hodně očekávaný kousek už jen kvůli tématu a předlohy a hlavně zahraničním recenzím. Nakonec to nebylo asi až tak dobré, jak bych chtěla, ale některé aspekty byly super. Například celková atmosféra byla vyobrazena opravdu nepříjemně, bezmocně a až surově si hrála s psychikou zdejších postav. Efekty taky byly znamenité a gore scény potěšily. Nejzapamatovatelnější scénou byla určitě proměna matky a syna, což bylo fakt hrozně nepříjemné a asi nejvíce hororové z celého příběhu. Oceňuji takové ty vedlejší maličkosti spíš než námět a postavy. Takže za tři lepší. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Presun do súčasnosti tomu pravdaže dosť uberá, ale inak je to monštrózna jazda s neskutočnou atmosférou. Richard Stanley aj v obmedzenom rozpočte maximálne dávkuje atmosféru podivnej farby, ktorá prišla z vesmíru a pohlcuje a deformuje všetko, čo s ňou príde do styku. Roztomilá žánrovka a jedna z najlepších adaptácii Lovecrafta. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že jsem čekal více atmosferický film, poslední čtvrtina je ale slušná psychedelická jízda s odkazem na Věc, a tak jsem byl nakonec spokojen. Úvodní záběry lesa doprovázené titulky v sobě mají nádhernou tajemnou temnotu a navnadí. Než se však mimozemská síla projeví naplno, proběhne mučivě dlouhý čas, kdy je vše jen v náznacích. Znovu a stále se nemohu zbavit dojmu, že držet se věrněji skvělé Lovecraftovy předlohy, byl by výsledek lepší. Laciné optické efekty přebijí ty mechanické spolu s maskami. Mutace rozhodně potěšily a navodily očekávané napětí. Zaplést do toho čarodějnictví možná nebyl až tak špatný nápad, i když se ve skutečnosti jeho důsledky nijak neprojevily. A samozřejmě nesmělo chybět několik záběrů na proslulý Necronomicon, který si Lovecraft vymyslel, aby zamotal hlavy nejen tehdejším badatelům a zájemcům o temnou stranu, nýbrž i některým současníkům.Obstojné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovu povídku, kterou se tento film nechal inspirovat, jsem nikdy nečetl. Věřím však, že to musí být parádní počteníčko. S hodnocením samotného filmu mám však dost rozporuplné pocity. Richard Stanley není špatný režisér a již několikrát dokázal upoutat mou pozornost svými filmy, stejně tak si nejde nevšimnout, že i on je fandou Lovecraftovy tvorby a jeho fiktivního světa. To všechno je fajn a já mu fandil i tentokrát, jenomže tady jsem zpočátku tvrdě narazil.    Prvních 45 minut mě neskutečně nudilo. Příroda byla fajn, rodina docela ujetá, i když svým způsobem i tak trochu roztomilá (hlavně ta dcerka by stála za hřích), stárnoucí Cage i Richardson už mají svá nejlepší léta dávno za sebou, ale tady mi vyloženě nevadili. Jenže to pomalé startovní tempo bylo na můj vkus poněkud otravné, nervózně jsem pořád pokukoval po časomíře a asi dvakrát dostal chuť, to prostě natvrdo vypnout. Naštěstí se pak výrazně zlepšila nejen samotná atmosféra, ale konečně jsem dostal i slušnou porci bizarní podívané. A že to byl docela úlet.    Dva ufiknuté prsty a studna sice dost připomínali již xkrát viděné klišé, ale vesmírné barvičky potom rozpoutaly lahodnou napodobeninu Věci a fandové bizarní podívané si přijdou na své. Nechybí metamorfóza lidí i zvířat, řezání kosočtverců do čela, postupná eliminace jednotlivých hlavních postav a přestože úplný závěr mě zase trochu zklamal, nakonec odcházím od tohoto filmu jakžtakž spokojený. Zázrak se nekonal, ale na průměrné ohodnocení to nakonec dosáhlo. I když nevím, jestli si to ještě někdy pustím znovu. 50% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, při které Ward Phillips (Elliot Knight) vidí poprvé projevy barvy z kosmu, si zakrývá oči novelou „The Willows“ od Algernona Blackwooda. Jde o dílo, které H.P. Lovecrafta – autora předlohy –  zásadně inspirovalo v jeho vlastní tvorbě. (DanteZ)
  • Kniha ležící na stole, která je vidět v 19. minutě filmu, je Simonova verze Necronomiconu (Avon Books, New York 1980). Jde o fiktivní dílo, ale minimálně jedna část textu, obsahující kolekci exorcismů, čerpá ze seriózní vědecké publikace (Die Assyrische Beschwörungsserie Maqlu nach den Originalen im British Museum herausgegeben, Acta Societatis Scientiarum Fennicae, Tom XX, Nr. 6, Helsinky 1895). K tomu však byly přičleněny neautentické doplňky, hlavně tzv. „Svědectví šíleného Araba“. Název „Necronomicon“ obdrželo dílo z komerčních důvodů. (Adramelech)
  • V 10. minutě rodina obědvá pokrm nazvaný Cassoulet. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie, které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole. Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc, zejména města Toulouse, Carcassonne a Castelnaudary. Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. (Trajektt)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama