Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osvald, zbavený cti být vůdcem dětské party, připravuje strašlivou pomstu. Lucie se bude divit, až se zmocní jejích formeláků Ferdy a Ferdy a podstrčí jí za ně neuměle vyrobené napodobeniny, zbavené všech kouzel! Chystá se na ni právě v den svých narozenin. Ale doma je všechno vzhůru nohama. Dětská komedie A zase ta Lucie režiséra Jindřicha Poláka navazuje na film Lucie, postrach ulice. Duchovním otcem doma i v zahraničí oblíbené Lucie je scénárista Ota Hofman, autor již desetiletí úspěšného Pana Tau. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (144)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Nejlepší na celém filmu je ta kalamita v Rúžové 15. Což je podle mě i jedna z nejlepších scén z čsl. filmů. Další povedené scény jsou, jak chytal formeláky na trhu, s Lábusem, když honil utíkající otvor do benzínové nádrže na autě nebo Osvaldův "casting" před profesorem Hartmanem. [11355. hodnocení, 119. komentář, 65%] ()

topi 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem dycky žral scénu v bytě Lucie, kde lednička která nechladila začala mrazit a na opravu zrovna přišel Karel Augusta. Během dvaceti minut se začaly objevovat herecké esa, po Augustovi přišli opraváři elektriky Karel Effa a Pavel Zedníček, k rozbité televizi je přivolán Václav Lohniský, další se zjevil instalatér Ladislav Křiváček, poté se k rozbitému oknu přiřítil Eugen Jegorov a nakonec musel být povolán tapetář Vlastimil Bedrna. Skoro jak z nějaké němé grotesky. I další herci v malinkých rolích jsou bezvadní, třeba prodavač ovoce a zeleniny František Filipovský nebo profesor hudby Jiří Hrzán (bohužel předabován Romanem Skamenem). Tyhle dva filmy s Lucií a jejími formeláky, kteří provádějí všemožné bláznivé vylomeniny jsou klasikou rodinných filmů let osmdesátých. A k tomu krásná hudba Angela Michajlova. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bývalá česká detská filmová hviezda Žaneta Fuchsová sa ešte pred tým ako zažila dobrodružstvo s "Chobotnicami z druhého poschodia" objavila vo filme "Lucia, postrach ulice" s podobnými oživlými plastelínovými postavičkami. Stvárnila postavu šesť ročnej Lucie, ktorá sa za pomoci modrého a zeleného formeláka snaží zapadnúť do partie mladistvých výrastkov. Projekt vznikol v roku 1980 na objednávku západonemeckej televízie, kde bol vysielaný ako šesť dielny seriál, z ktorého urobil režisér Jindřich Polák dva filmy pre ČSO. Jedným z nich bol titul "...a zasa ta Lucie". ** ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Lucii se díky formelákům podaří najít přátele po celém ulici, i Osvaldova banda (až na Osvalda samotného) ji bere jako dobrou kámošku. Ale to si Osvald nechce nechat líbit - a spřádá plány, jak Lucii formeláky zabavit. Ti se ale dokáží velice účinně bránit. Jenže prázdniny se blíží ke svému konci, a Lucie slíbila, že "seknuté" formeláky než půjde do školy vrátí ... O chlup horší než Postrach ulice, na druhou stranu co se týče hereckého obsazení mnohem nabitější. Své na tom udělala oprava Luciina bytu, kde se v rolích různých opravářů vystřídají snad všichni známí herci (Karel Augusta, Pavel Zedníček, Jiří Krampol a další a další). Žaneta Fuchsová je ve své dětské roli okouzlující, ale opět filmu dominuje (samozřejmě kromě formeláků) Michael Hofbauer (chudák kluk, jaký účes si musel nechat vyrobit pro tento film :) ) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Oba filmy mne docela nudily, i když ano, je zde kus fantazie a oba formeláci mají být vtipní - i tou žravostí, ale na mne to prostě nefungovalo, přišlo mi to utahané, pomalé (což je dáno i tím, že jde o sestřih seriálu) a přijde mi, že autoři, jakkoliv kvalitní, to točili spíše z povinnosti a kvůli finančnímu zajištění. U druhého dílu sice pobaví poslední Hrzánova role nebo netradiční reklama na všechny opravárenské služby, ale je to poněkud málo. Navíc třeba nevěřím, že by dospívající Mahulena Bočanová měla zájem hrát si s prťaty, místo aby lovila chlapy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Když Lucie s rodiči snídá, formeláci jsou pod stolem a chtějí, aby jim hodila cukr. Lucka si vezme do ruky kostku - čtyřlístek. Když jim cukr hodí, na zem dopadne obyčejná kostka. (Skarface)
  • Servisní vozy firmy Arnold a Arnold byly československé užitkové Škodovky 1203 vyráběné v letech 1968 až 1982 v AZNP v závodu Vrchlabí. Policista (Jiří Krampol) jezdí ve filmu na německé motorce BMW R27 250cc vyráběné v letech 1955-1969. Lucčina (Žaneta Fuchsová) matka (Hana Maciuchová) jezdila ve filmu britským vozem Austin Rover Mini vyráběném v letech 1959 až 2000. (JARDAHONDA)

Reklama

Reklama