Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Smrt v oblacích (S04E02)

(epizoda)
  • Velká Británie Death in the Clouds (více)

Obsahy(1)

Hercule Poirot si vyjel do Paříže. Příjemné dny odpočinku tráví na výstavách, prohlíží si památky, navštíví i tenisový turnaj. Všechno hezké ale jednou skončí a velký detektiv se vrací do Londýna. Meteorologická předpověď zaručuje klidný let, Poirotovi je však stejně nevolno - nemůže se totiž zbavit strachu z cestování letadlem. Jedna dáma na palubě je na tom ovšem ještě mnohem hůř než on: stevard krátce před přistáním zjistí, že je mrtvá, a malá bodná ranka na krku svědčí o tom, že nešlo o přirozenou smrt. Podezřelí jsou všichni pasažéři i členové posádky. Geniální Belgičan postupně objevuje překvapivé vztahy mezi některými zúčastněnými a obětí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Při vší úctě k páně Poirotovi/Suchetovi, tohle je jeden z nejméně povedených dílů seriálu. Hezké záběry z Paříže, standardně dobrý Poirot, byť jeho chytré poučování o památkách Paříže mně tentokrát lezlo na nervy. Nicméně překombinovanost závěru a neuvěřitelné rozpletení celého příběhu, včetně naprosto stupidního přiznání se pachatele to pozitivní přece jen do jisté míry degradovaly. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hercule Poirot v tomto diely rozbehne zaujímavé pátranie po vrahovi z lietadla, ktorý nemal problém uskutočniť vraždu na malom priestore tak, aby si ho nikto nevšimol. Dokonca ani samotný Poirot. Detektívne schopnosti tohto slávneho detektíva tak musia zabrať na plné obrátky... 80/100 ()

Reklama

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé je, že při druhém a třetím shlédnutí jsem byl kritičtější. Popření zamilovaného happyendu sice stále oceňuji, jenže režisérské a scenáristické lapsy mne štvaly o poznání více (k čemu např. v příběhu figurovala ona vosa se vám nikdo neobtěžuje osvětlit). Vrcholem byl podraz v podobě komorné, jejíž tvář jsme ovšem nesměli ani koutkem oka zahlédnout. Ubližuje i klasické přiznání bez jediného důkazu, alespoň oddacím listem se tu mohlo zamávat. Ve čtvrté sérii se detektivní zápletka konečně dostala do centra pozornosti, a přestalo se kalkulovat s divákem vyžadujícím zábavu a oddych; jenže tento díl stále jakoby počítal s absencí malých šedých buněk u televizního publika. Škoda. *** ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pečlivě připravená vražda postarší dámy (ve skutečnosti odporné lichvářky, co odložila vlastní dceru) otrávenou šipkou a k tomu v letadle za přítomnosti ostatních cestujících, to je tedy něco... Atmosféra výtečná, herci výborní, Poirot s Jappem nezklamali ani tentokrát, postrádala jsem však Hastingse, mám ráda jeho nesmělý úsměv i modré oči.. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ku zvracení vhodný tenisový match ve městě PSG a Moulin Rouge je rozbuškou, jež exploduje na trase Paříž - Londýn. Šedesátiletý oplzlý detektiv natahuje své plachty co to jde, aby vyslechl rozhovory týkající se mordu a lichvy. Veškeré osazenstvo soukromého letu (dále jen "Business Class") máchá končetinami, aby odehnalo nebezpečnou vosu. Její umělohmotná družka made "Kdes u Orinoka" nelítostně opíchá paní, jíž lichva není cizí a o zápletku je postaráno. Chlouba Scotland Yardu vrchní inspektor Džíp lamentuje, nabádá a chrlí jednu konspirační teorii za druhou. KEEP STRONG, Hercule! 83% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku epizody sledují na Stade Roland Garros postavy finále tenisového turnaje mezi Angličanem Fredem Perrym a Němcem Gottfriedem von Crammem. Zápas se skutečně odehrál, a to v roce 1935. Perry zvítězil 3:1. Agatha Christie však v předloze nic takového nezmiňuje. (PhillM.)
  • Když Poirot prohlíží mrtvolu a na krku objeví stopu po otrávené šipce, je vidět, jak pod vpichem tepe tepna. Oběť tedy nemohla být mrtvá. (pjotri)
  • Letadlo zobrazené ve filmu je Douglas C-47B Dakota 4. V románu je ovšem typ letadla Handley Page HP42. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama