Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (223)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhý diel filmu Križovatka smrti je omnoho väčšia infantilná hovadina, ako jednička. Najlepšie z celého filmu boli skazené scény v záverečných titulkoch. Na trojku už som sa nechcel pozerať, ale tú chybu som aj tak urobil. Ukecaný Chris Tucker a rýchly Jackie Chan nás pobavili už v jednotke a dvojka mala ponúknuť keď už nič iné, tak aspoň rovnako dobré hlášky, alebo prostredie, alebo soundtrack, ale nestalo sa. Takto tu máme ďalšie slabé pokračovanie, ktoré robí prvému dielu hanbu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pokračování předešlého snímku navazuje na předchozí děj. Minule se vše odehrávalo v Americe, teď jsou oba policisté v Hongkongu. A opět dostali případ a opět se je jiní vyšetřovatelé snaží vyšachovat z vyšetřování. Takže nic originálního. Tvůrci se však tentokrát viditelně vyvarovali z předešlých chyb a rozehráli akci odlehčenou skvělým humorem přesně tak, jak jsme u Jackieho Chana zvyklí. Chris Tucker září jako nikdy a v každém záběru je vidět, jak se oba skvěle doplňují. Akční scény plné výtečných kaskadérský kousků mi připomínají Chanův skvělý 'Police story'. Tempo je opět rychlé, ale logičnost a srozumitelný spád to vůbec nepostihuje. Stopáž je o něco kratší, než byl u minulého snímku, a zdá se, že k dobru věci. Dvojka se tentokrát povedla a napravuje tak svoji pošramocenou předchozí reputaci. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojice Chan-Tucker je překvapivě docela fajn. V ideálním případě bych viděl hláškujícícho Tuckera neustále jen stát a sledovat všude kopajícího Jackieho, který se neusměje. Občas je mit o splněno a mé srdce plesá, občas není a má nechuť ke klaunovské póze Jackieho se vrací. Jen nechápu, že když ve dvojkách má být všeho více, proč akce je tu méně a povídání naopak víc. Opačně by to nejeden divák jistě ocenil. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

O sto procent méně akčnější a o sto procent více ukecanější. To věru není dobrá kombinace a když se k tomu přidají již poněkud vyčpělí a opotřebovaní hrdinové, kteří cedí naprosto stejné hlášky jako před pár lety, nesympatičtí hlavní záporáci a neslaně nemastně natočená akce, nevznikne z toho žádné veledílo. Potěší sympatická agentka tajná služby a několik otoček a chvatů hvězdy východu, ale jinak opravdu není důvod vidět tento film jednou, natožpak vícekrát. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Pokračování v pravém slova smyslu. jede se dál podle ověřených not. Tucker v českém dabingu suprově hláškuje a opět mě několikrát dostal jen tím, kdy a za jakých okolností použil určitou větu. Akce, možná se mi to jen zdálo, je tak nějak pitomě sestříhaná a tentokrát mě tolik nebavila. I když Chanův styl je stále super. Jenže střihači občas umí "divy". Děj je trošičku lépe vystavěn a jediné co mu vytknu je to, že by mu občas slušela trošku temnější atmosféra. Tím, že je hlavní dvojce už ve vztahu kamarádském, se trošku omezí jejich špičkování a vzájemné naschvály. Což je škoda, protože to mě asi na jedničce bavilo nejvíc. Každopádně ta chemie tam stále je. Rozhodně se jedná o zábavnou žánrovku a 70 procent je tak akorát. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (33)

  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)
  • Severoamerické tržby byly 226,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 347,3 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 90 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama