Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pouhých pěti let Ted Bundy, jeden z nejobávanějších amerických masových vrahů, unesl a zavraždil stovky žen. Byl inteligentní, přítažlivý a měl charisma. Navždy změnil profil masových vrahů a právě proto je jeho příběh tak děsivý. Ted Bundy žil mezi námi a vraždil přímo před našima očima. Film byl natočen podle skutečných událostí a pokládá divákovi provokativní otázku: poznali bychom takového člověka? Vzbudil by v nás důvěru? (Intersonic)

(více)

Recenze (118)

Garch 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že věrně zpracované podle skutečnosti. Michael Reilly Burke je vynikající v přechodech mezi nejistým zlodějíčkem Tedem, a všehoschopným maniakem. Tím, že režisér natočil průběh rutinní přípravy před exekucí, dal alespoň malou satisfakci rodinám... .PS Je hrozné, že stačí malá anomálie v mozku, něco nesepne jak má a lidství je pryč. ..PPS Jak přemýšlí ty mraky žen, které se do odsouzených sériových zrůd zamilovávají, to mi zůstane záhadou. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy o sériových vrazích, které jsou jedinečné. Tak jako Henry: Portrait of a Serial Killer. Potom jsou filmy o sériových vrazích, které neohromí téměř ničím. Přes (a nebo pro) neustálé vraždění jsou ve výsledku monotónně ubíjející. Těch prvních je strašně málo - ostatně, proto jsou jedinečné. Těch druhých je bohužel mnohem víc, a tento film je zrovna jedním z nich. Pokud znáte story Teda Bundyho, klidně se na tohle zpracování vykašlete. Je totiž docela možné, že i vy byste je natočili invenčněji. I když... zase byste tam asi neměli Toma Saviniho v pidiroličce trochu znuděného policajta. ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Skvěla vyvražďovačka v době Hippies. Líbil se mi nadhled vraha při vraždění a podklad pohodové hudby ve filmu (např. scéna jak honí tu "dě*ku" s rozraženou hlavou po lese, ona utíka a on ji s přehledem a ladným krokem pronásleduje). Film je natočen tak, že mu postupem času začnete fandit. Film také ukazuje, že to nebyl výjimečný člověk a každý z nás by s těmito vraždami mohl začít. Konec je smutný a dosti reálně popisuje přípravu na popravu. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by nebyl ničím zajímavý, kdyby byl podle fantazie scenáristy. Tím, že je podle skutečné události, či některé události ze skutečného světa popisuje, se dostává do úplně jiného ranku pocitů a hodnocení. Kdo se případem Teda Bundyho alespoň okrajově zabýval, nasolí tomu pět bez mrknutí oka a zcela blaženě a radostně si to pustí znovu. Kdo si myslí, že Ted Bundy je postavou seriálu Ženatý se závazky, tak... mávnutí rukou stačí. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

O Bundyho případu mám lecos nastudované, takže mě film nijak extra nepřekvapil, snad až na tu nečekaně detailně natočenou scénu popravy, ale to nevadí, protože je to solidně zrežírované a více než slušně zahrané od představitele hlavní role. Takže na podobný skromně pojatý kousek určitě nadprůměrná záležitost, která se navíc nebere po celý film úplně vážně a dokáže občas celé téma odlehčit i přesto, že sledujeme snímek o jednom z největších vrahounů v Americký historii. Já jsem celkem spokojen.65% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Na začátku a konci filmu se objevují fotografie opravdových obětí Teda Bundyho. (Chatterer)

Reklama

Reklama