Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Karla Homolka a Paul Bernardo, mladí manželé, které spojovala velká láska a perverzní sexuální praktiky, prosluli v Kanadě jako nejbrutálnější zabijáci moderní historie. Krátce po svatbě „naservírovala“ Karla novomanželovi svou třináctiletou sestru Tammy. Dívku omámenou léky jeden po druhém zneužili. Jejich hrátky se zvrhly a sestra zemřela. Následovala série únosů, sexuálních zneužití a bestiálních vražd nezletilých dívek. Policie neměla proti podezřelé dvojici žádné hmatatelné důkazy. Karla se nakonec rozhodla pro spolupráci s kanadskou justicí. Svědčila proti manželovi výměnou za mírnější trest. Pomohla tak vyšetření nejbestiálnějšího případu v severoamerické historii. Kontroverznost a brutalita snímku byla důvodem k pozastavení distribuce filmu a nejen v Kanadě se vedly obšírné diskuze o jeho vzniku. Karla Homolka, po otci Češka, opustila vězení loni v létě. Odborníci ji označili jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Za mřížemi se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Námět si přímo říká o kontroverzní a mrazivé zpracování ve stylu Zrůdy. Bohužel vznikl zcela nezajímavý a nudný snímek s televizní výpravou. Laura Prepon je v roli unylá a za celou stopáž se nedočkáme ani jedné zajímavé scény. Kauza Karly Homolky přímo vybízí k filmovému zpracování, ale tady je to neškodná lehce zapomenutelná záležitost. Lépe si najít nějaké informace na internetu než plýtvat čas sledováním této rádoby rekonstrukce. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nápad točit tenhle film podle výpovědí Karly Homolky je neuvěřitelně pitomý. Samozřejmě, že se bude líčit jako oběť (a třeba se najde i hrstka diváků, kteří jí na to skočí). A snaha tvůrců vyhnout se záběrům jakékoli nahoty vypadala vzhledem k tématu vyloženě směšně. Celé to na mne působilo jako návštěva v obludáriu, kde předváděná monstra nejsou hnusná po fyzické stránce, o to horší věci ovšem jsou v jejich hlavách. ()

Reklama

Crocuta 

všechny recenze uživatele

POZOR, SPOILER. Snímek výstižně charakterizují komentáře kOCOURA nebo DaViD´a 82, tento námět by si rozhodně zasloužil invenčnější zpracování, než jaké předvedli Bender a spol. Jen si dovolím drobnou poznámku - v závěru snímku se dozvídáme, že titulní hrdinka si odseděla svých 12 let a v roce 2004 byla propuštěna na svobodu. Tolik dovětek filmu. Skutečná Karla Homolka byla v Kanadě vystavena neustálým (a dost pochopitelným) útokům ze strany veřejnosti i rodin Bernardových obětí a rozhodla se přestěhovat - světe div se - do vlasti svých předků, České republiky. Dnes tato dáma podle jedné verze údajně v klidu a pohodě žije v Berouně. Andrej Drbohlav v "Psychologii sériových vrahů" (Grada Publishing, 2013) zase uvádí, že po propuštění si změnila jméno na Leanne Tealeovou, výhodně se vdala, v roce 2007 se jí narodil syn a v současnosti studuje na univerzitě. Zdá se mi to, nebo jí spoluúčast na dvou vraždách a zabití vlastní sestry přišla docela lacino? ()

mira007 odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh vražedkyně, který je natočen spíše z jejího pohledu, který sama prezentovala před soudem. Jako téměř spoluoběť svého ultrasadistického manžela, která byla donucena k zločinům tak nějak vedle něj. Ve skutečnosti se po objevení videí ukázalo, že to byla vysoce manipulativní osoba, která často akty násilí iniciovala. Film je to tedy stupidní a neuctiví i vůči obětem a behledě na to je to tak unyle nudně asexuálně zpracované, že se na to moc nedalo koukat, ale hodnocení odpadu dávám s ohledem na skutečné oběti. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Zatímco se většina žalobců a lékařů participujících na případu kloní k možnosti, že to byla pravě Karla, kdo zprovodil nebohé dívky ze světa a nikoliv na doživotí odsouzený její manžel Paul, režisér Joel Bender má jasno. V jeho verzi byla Kája jen slepě zamilovanou ženou, která by si pro neutuchající lásku k Pavlovi nechala vrtat koleno(Co na tom, že nikoliv svoje vlastní) a tenata lásky jí donutila mlčet o zvěrstvech jejího vyvoleného. Jejím největším hříchem bylo opomenutí psí loužičky, za které byla následně po zásluze vyplísněna sériíí direktů od pana dokonalého, které se pak v pravidelných periodách opakovaly po několik let. Škoda, že za nevidomost svého citu nezaplatila samotná Karla, které by posmrtný pobyt uprostřed půdního horizontu, či deltě řeky slušel nepochybně víc, než tělům nevinných dívek, jejichž životy mohla zachránit jednou blbou větou do telefonu. Ovšem proč by to dělala, když byla mnohem pravděpodobněji než figurou zaslepenou láskou....zasranou sadistkou, která se svezla na vlně perverze jejího drahého chotě. 40% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Sám Misha Collins nemá tento film rád a dokonce nabádal své fanoušky, aby se na něj nedívali. (TeraBum)
  • Před uvedením v Kanadě se dožadoval právník rodičů dvou zesnulých dívek, přednostního promítnutí filmu, aby se rozhodli, zda nebudou žalovat tvůrce. Po shlédnutí se rozhodli nijak nezasahovat. (don corleone)
  • Odborníci označili Karlu Homolku jako osobu s nesmírnou inteligencí a vysokou schopností manipulovat s lidmi. Ve vězení se jí právě díky těmto vlastnostem podařilo vystudovat psychologii. (Terva)

Reklama

Reklama