Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

cariada 

všechny recenze uživatele

Běžný zvířecí béčko z tv produkce. Obří oliheň napadá lidi, i takhle by se dal stručně popsat o co, že tam jde. Opět je tu několik lidí co se snaží olihen zabít pomocí výbušnin. Což se jim podaří, jenže.... Film postrádá to hlavní a to je atmosféra. Je to mdlé a nudné. Zápletka je tak jednoduchá a v podstatě o ničem. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Slávna kniha Petra Benchleyho, William Petersen známy dnes najmä zo CSI New York, televízne spracovanie a trikovo obstojná krakatica. Takýto koktejl nám ponúka dnes už skoro 25 ročný film pojednávajúci o obrovských hlavonožcoch potápajúcich lode. V prvom rade, technická stránka aj herci sú na televízny film veľmi schopné a nemám im príliš čo vytknúť. Téma tiež zaujímavá, keďže pre podobné monster/animal horory mám slabosť. Jediná slabina je dĺžka. 3 hodiny sú proste na podobnú záležitosť neúmerne veľa a vďaka tomu je vo filme veľa zbytočnej vaty, ktorá miestami spôsobuje nudu diváka. Keď je však na scéne ústredná Krakatica, tak to baví a aj efekty sú na televízny film a rok vzniku okej. U mňa veľmi slabé 3, ale chápem že pre ľudí, ktorých téma neosloví už po prvotnom prečítaní obsahu to bude trojhodinové trápenie a strata času. 50% ()

Reklama

Renie42 

všechny recenze uživatele

No, prostě jsem se rozhodla, že se podívám na film s obrovskou krakaticí, ale nebylo to, co jsem očekávala. Takové to vzrušení z filmu se nedostavilo. Jelikož jsem hlavního hrdinu stále viděla jako Gila Grisoma z CSI, tak se mi na to špatně dívalo. A ještě ke všemu mi bylo líto, jak nejdřív zabili mládě a potom nechali uhořet máti. ()

panfilmu 

všechny recenze uživatele

Když jsem to viděl na základce, byl jsem unešen, byla to prostě bomba, krakatice co žere lidi, no po žralocích by to byl další hajzl kterýho bych se u nás na rybníku mohl bát a že jsem se jich bál. Nu ale jak roky plynou a voda teče viděl jsem tento snímek po mnohal letech znovu a popravdě, jsem musel brečet smíchy, co za PVC obludu, tam ty lidi vlastně zabíjí, byla legrace koukat na film, který se vám líbí po tolika letech...………….masakr, z nostalgie tři hvězdy ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tady ještě asi Vilda Pítrsnů netušil, že bude za pár let nejlépe vydělávajícím seriálovým hercem na světě....mě se náhodou ten film celkem líbil, na to, v jakém roce to bylo točené, to má více než uspokojivé vizuální efekty, krakatice je hezká potvůrka - a jelikož jsem to poprvé viděl de facto jako dítě, některé momenty tam na mě působily až hororově...............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama