Reklama

Reklama

Podle románu autora Čelistí vznikl v roce 1996 napínavý horor s hvězdou televizních seriálů Williamem Petersenem (Kriminálka v Las Vegas, Beze stopy). Přímořské letovisko Graves Point zažívá jednu z nejhorších sezón své historie. V pobřežních vodách se množí tajemné útoky na rybáře i turisty a celá oblast se obává přítomnosti lidožravého žraloka. Mořský biolog, doktor Talley, však zná děsivou pravdu. Na obyvatele dosud pokojného městečka útočí obří hlavonožec a je na nich samých, aby se s ohrožením vypořádali. Když je však ulovena velká krakatice a útoky nepřestávají, pochopí i ten poslední pochybovač, že v moři číhá něco obrovského. Něco, co má velký hlad… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (100)

danny_21 

všechny recenze uživatele

Peter Benchley a jeho další děsivá, mořská, přerostlá, nenažraná obluda. Na tehdejší tvorbu podobného ražení rozhodně lepší průměr, obstojí i trikově, až jeden nevěří, že jde o televizní produkci. Na jedno zkouknutí bez problému k přežití, rozhodně lepší než Anakondy nebo třeba Čelisti od dílu 3 - 60 % ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Tady ještě asi Vilda Pítrsnů netušil, že bude za pár let nejlépe vydělávajícím seriálovým hercem na světě....mě se náhodou ten film celkem líbil, na to, v jakém roce to bylo točené, to má více než uspokojivé vizuální efekty, krakatice je hezká potvůrka - a jelikož jsem to poprvé viděl de facto jako dítě, některé momenty tam na mě působily až hororově...............moje hodnocení = 6,5 z 10. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Peter Bradford Benchley je americký spisovateľ, ktorého román "Čeľuste" sa stal v roku 1975 predlohou kultového rovnomenného filmu Stevena Spielberga. Film som videl mnoho krát, ale knihu som ešte nečítal. No nie je to tak dávno, čo som prelúskal Benchleyho román "Beštia" o obrovskom hlavonožcovi. Ten sa tiež dočkal svojho filmového spracovania. V roku 1996 vznikol dvojdielny televízny snímok "Krakatica". Film sa v mnohých detailoch odkláňa od knihy, no i tak sa jedná o dosť dobrú televíznu adaptáciu. *** ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Totálne zbytočne natiahnutý film. Naozaj neviem načo mal 180 minút, keď by celkom stačila polovica. Takto tu bolo veľa zbytočných a aj nudných scén. Film ma miestami bavil, hlavne vtedy keď sa sústredili na zabitie krakatice. Čo ma ale nebavilo, bola ta vata okolo toho. Tie citečky a srdcervúce momenty si mohli vážne odpustiť. Ale na televízny film o morskej príšere celkom dobre a aj herecká zostava veľmi slušne zvolená. Myslel som si, že to bude prepadák, ale okrem toho, že bol príšerne rozťahaný, inú vážnu chybu som tu nezbadal. Tak silne 3*. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl kdysi a teď jsem kouknul znovu, když ho opakovali. Musím dát 3*, protože mám pro tyto filmy se zlými zvířátky slabost. Prostě se mi tyto filmy s žraloky, piraněmi, chobotnicemi atd. líbí. Samozřejmě, že hlavně triky s krakaticí jsou dosti slabé a určitě by filmu prospělo více peněz, ale jako televizní film je to dobrý a bavilo mě to. Howgh! ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy Petera Benchleyho. Benchley byl výkonným producentem této televizní adaptace. (LUKICKK)
  • Whip (William Petersen) označuje nouzový maják pro indikaci polohy jeho iniciálami: E P I R B. Obecně se vyslovuje „Eperb“. (LUKICKK)

Reklama

Reklama