Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom, Soap, Eddy a Bacon jsou obyčejní mladíci z Londýna, kteří přemýšlí, jak bez práce přijít k velkým penězům. Využijí proto toho, že jeden z nich je geniální karetní hráč a tak dají dohromady pracně naspořených 100 000 liber a vyrazí do Harryho tajné herny. Výsledek je ale zdrcující - dluží Harrymu něco přes půl milionu, který musí do týdne vrátit, pokud se nechtějí setkat s Harryho „vymahači“. Co teď? Rozhodnou se proto okrást své sousedy, kteří se chystají uloupit marihuanu jistým pěstitelům. To vypadá slibně! Netuší však, že prodat ji nebude žádná legrace a londýnské podsvětí je malé. Zaplatit dluh tedy asi nebude žádný med. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (871)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem tvrdiť, že "niečo" na tomto šialene premyslenom cool filmíku rokmi nezostarlo. Pre koniec deväťdesiatok a pre vtedajších stredoškolákov a dvadsiatnikov vrátane mňa maximálna lahôdka. Stále to ale aj dnes parádne šlape, hlášky občas parádne prekvapia a občas, sem tam, aj vyšumia. Nebudem tvrdiť, že sa mi iný Ritchieho film páčil viac, bola by to lož. Dokonca u mňa predstihol aj omnoho viac prehypovaný Pulp fiction. 90%. ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Představme si tohle. Dáme dohromady partičku řádně zhulenejch, pošahanejch a řádně roztěkanejch pěstitelů marihuany. Přihodíme k tomu partičku trochu nevyrovnanejch typoňů, kteří by rádi sehnali prachy sice jednoduchým, ale ne zcela standardním způsobem. Vedle nich si ještě představme mafiánskýho bosse. Poznávací znamení, miluje násilí a svoje vlastní alter ego. Dochutíme to drogovým baronem vyzbrojeným černým pepřem. Poznávací znamení, má rád násilí a fotbal. Každýmu dejme k ruce pár namachrovanejch goril. Poznávací znamení, banány nežerou. Jako třešinku na dortu přidejme dva duševně naprosto vypatlaný maníky, kteří nevědí, čí jsou. Poznávací znamení, odvaha jim nechybí. Pak jim hodíme kostičku a ono to už nějak dopadne. A že to budou jatka, je skoro jistý. Pár drsných dialogů a vtipných situací nesmí chybět. Kdo nebude moc zlobit, tak ho možná necháme i přežít. Dobrá akční komedie plná nadsázky je na světě. 61% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Hodně slušné. Děj sice není nijak přehnaně zauzlený, ale má to natolik lehce napsané dialogy a natolik elegantní režii, že se člověk prostě musí pobavit. I hlavní postavy stojí za to a určitě vyhoví všem, kteří mají rádi tenhle druh zločineckého karikaturismu. Vzato do důsledku mě asi Podfuck vtáhl do děje víc, ale i tak jsem se skvěle pobavil. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už jsem v to ani nedoufal, ale neuvěřitelné se stalo skutkem - já dávám svou první pěti hvězdu filmu od Guye Ritchieho a není to reklama na BMW!!! Po ohromně přeceněném Podfu(c)ku, ohromně nudící RocknRolle a povedeném, ne však dokonalém Sherlocku Holmesovi, jsem dal Ritchiemu poslední šanci v podobě jeho debutu. A dopadlo to prakticky stejně, jako u debutu Tarantina. Sbal prachy a vypadni je totiž skvělý mix černé komedie s akčním filmem. Dialogy parádní, scény dokonalý (přepadení prodejců marihuany a následný masakr rulez!) a k tomu Jason Statham a Danny John-Jules (alias Kocour z Červeného trpaslíka) a já málem umřel blahem. Co nejdřív si chci sehnout DC verzi a pokud budu stejně nadšený, tak tenhle film letí přímou cestou do mé TOP 10! ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchiemu se někdy nepřesně říká britský Tarantino. Každopádně jeho ujetá černohumorná kriminální komedie o svérázných figurkách britského podsvětí plná slangu, neuvěřitelných vulgarismů a hlášek, stejně jako i postav, motivů a nedorozumění, zaznamenala mimořádný ohlas a Ritchie tentýž styl ještě několikrát s úspěchem napodobil. Snímek je výrazně ovlivněný videoklipovou a reklamní tvorbou a režisér v zájmu autenticity dokonce použil naturščiky - drobné kriminálníky, které obsadil do rolí příslušníků britské galerky. Bylo to zábavné, s rychlým tempem a velkou filmařskou energií. Zrodil se pojem ritchiovka... Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (38)

  • Postava Big Chrise (Vinnie Jones) byla napsána podle životních osudů bývalého gangstera Dave Courtneyho. (don corleone)
  • Konec filmu se natáčel jako alternativní závěr nějakou dobu po ukončení prací. Proto má Tom (Jason Flemyng) na hlavě čepici, neboť v té době již měl značně delší vlasy než v celém filmu. (don corleone)
  • Když režisér Guy Ritchie narazil na Jasona Stathama (Bacon), budoucí herec skutečně nabízel na ulici kradené zboží. Úvodní scéna byla napsána speciálně kvůli němu. (don corleone)

Související novinky

Guy Ritchie chystá comeback

Guy Ritchie chystá comeback

16.05.2007

Pro producenta vykročení neobvyklým směrem, pro režiséra naopak návrat ke klasice. To je RocknRolla, nový film Guye Ritchieho. Režisér kultovních britských gangsterek Sbal prachy a vypadni a Podfu(c… (více)

Reklama

Reklama