Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson bude asi taky dost zajímavej týpek, protože napsal tenhle dost dobrej film, kůl :))) Je to všechno prostě kůl. Od charakterů, které nejsou ploché, jak by se mohlo zdát, přes zpracování, ke všem těm krásným mladým lidem, kteří tam vystupují, až k Another Brick In The Wall, Pt. II., kterážto byla ve filmu použita velmi, velmi kůl, tedy cool :-) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Another Brick In The Wall (Part 2) - Class of 99/Layne Staley [4:18] ,2. The Kids Aren't Alright - The Offspring [2:59] ,3. I'm Eighteen - Creed [3:11] ,4. Helpless - D Generation [3:34] ,5. School's Out - Soul Asylum [3:25] ,6. Medication - Garbage [4:08] ,7. Haunting Me - Stabbing Westward [3:38] ,8. Maybe Someday - Flick [3:47] ,9. Resuscitation - Sheryl Crow [3:59] ,10. It's Over Now - Neve [4:01] ,11. Changes - Shawn Mullins [3:32] ,12. Stay Young - Oasis [5:08] ,13. Another Brick In The Wall (Part 1) - Class of 99 [5:19], ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na věznice a odtučňovací tábory. Největší peklo v Americe mají na středních školách... Scénáristicky není Fakulta žádná sláva (Postavy jedou až moc podle schématu. Hned víte, kdo je fotbalové macho, kdo školní otloukánek a to, že jsou všichni vlastně školní outsideři zjistíte záhy). Ostatně na tento fakt jsem u Rodrigueze všichni zvyklí, i když po Vřískotu je to od Williamsona docela velké zklamání. Jenže slabý scénář schovává Rodriguez za velkou stylovost, kdy všechny ty kamerové nájezdy a rychlý střih krásně doplňují tajuplnou atmosféru, která se snoubí s všudypřítomným nadhledem a dobrou hudbou ( Film otevírá skladba od The Offspring. Takže jsem si ani nemohl přát víc.). Navíc má film zajímavé herecké obsazení v čele s hodně divně učesaným Hartnettem a šíleným Robertem Patrickem, který mě bavil v každé scéně, ve které se objevil. Fakulta je velice příjemná, přiznaná vykrádačka sci-fi klasik o vesmírných návštěvnících parazitujících na lidech, která může oslovit nejen fanoušky Roberta Rodrigueze, mezi které se já hrdě hlásím. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kevin Williamson převypravuje INVAZI LUPIČů TĚL pro teenagery v duchu svého VŘÍSKOTU, to jest se sympatickými postavami, napínavým dějem a zábavnými dialogy se spoustou metavtipkování. Jak je FAKULTA přiznaně neoriginální (a efekty digitální), tak je svižně napsaná, dobře obsazená a odehraná a efektně natočená, s příjemně podvratným podtextem, kdy žák zastřelí ředitelku a svět můžou zachránit jen drogy. Scéna průchodu školou obsazenou mimozemšťany je boží a ani variace/vykrádačka testu z VĚCI není špatná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Zřejmě je to Rodriguezem, kterej si po svém dokázal pohrát i s klasickým nenáročným teenagerovským oddechovým více sci-fi než horor filmem, ale na ten film je fakt docela radost pohledět. A možná kdyby to nenatočil Rodriguez, ale někdo jinej, hodnocení by tady bylo mnohem nižší. Jenže tenhle film má i docela (v rámci možností, žánru atd. bla, bla, bla) docela dobré herecké výkony. Milé setkání s Piper Laurie, známější spíše ze seriálu Twin Peaks (hraje tu stejnou svini jako tam he, he) a Famke Janssen jsem poznal až kdesi v půli filmu. Takže, námět nic moc, konec nic moc, ale všechno ostatní docela jde. Když už jsme u toho konce, závěr filmu je přesně ten, kterej nemám rád a ve filmech mi vadí, tady se to dá ale považovat za popkulturní odkaz a hříčku, navíc se přesně o tom konci ve filmu mluví už kdesi od poloviny, takže tady by se to, na rozdíl od jiných filmů, dalo ještě snést a považovat to za jistý druh obskurního popkulturního humoru. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Scéna s testom na drogy je poctou krvnému testu v horore Vec (1982). (Arsenal83)
  • V jedné scéně říká Delilah (Jordana Brewster), že je Portugalka. Ve skutečnosti umí Jordana plynule mluvit portugalsky, jelikož jako malá žila s rodiči čtyři roky v brazilském městě Rio de Janeiro. (Stocki)

Reklama

Reklama