Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Hodně v poslední době koukám na různá pokračování filmů, které mě zaujali před pár lety. První Escape Room mě bavil jako fanouška samotných her. Navíc byl nenáročný, bez gore a hezky se uzavřel. Vlastně jsem i trochu čekal, že by z toho mohla být série. I tak jsem ale VŮBEC nezaznamenal pokračování. Natož, že by to šlo i do našich kin. Chvála Netflixu, že si na mě vzpomněl. Escape room dva je klasický sequel, který nabídne stejnou porci obsahu jako posledně. Ale na rozdíl od Murder Mystery 2, které jsem recenzoval před chvilkou, tak ER 2 nenabídl vůbec nic navíc. Ačkoli jsem se docela bavil a film utekl, tak u filmu, který má ambice být kvalitní hororovou zábavou (alespoň jako jednička), tak je to zoufale málo. Hádanky jsou zajímavé, ale zvrat na konci slabý a celková zápletka nijak nezajímavá. Tady už bych raději sérii opustil. (48 %) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jednička byla fajn a tohle je klasická dvojka se vším všudy.Princip zůstal stejný,jen mi to celé přišlo ukřičenější,pasti/místnosti jsou rozmáchlejší a víc hightec (čímž jsou méně "uvěřitelné") a jako celek to nemá moc čím překvapit.Jako oddechovka v Saw stylu je Escape Room 2 ok,ale pokud bych si měl vybrat,tak se raději znova podívám na jedničku...60% ()

Reklama

Eraserhead 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co dělá v žánrovém označení horor, který tam není zastoupen ani vteřinu. Příběh absentuje a jen se tu plynule přeskakuje z jedné místnosti do druhé. Na této úrovni to vlastně funguje celkem dobře. Únikové sekvence jsou napínavé, řemeslně slušně provedené, ale film nenabídne vůbec nic navíc. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Parádička. Dvojka je sice o poznání naivnější a více spoléhá na náhodu, ale celou dobu to šlape a člověk se královsky baví. V návaznosti na zběsilé tempo sice místnosti přicházejí o svou uvěřitelnost (v tom čase a stresu by na to prostě nikdo nepřišel), ale film tak díky bohu neztrácí na zábavnosti a zvládne zakrýt, že přízemnější a více psychologickou podívanou by scénář asi neutáhl. Jako jednohubka super a trojku bych si dal rád. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování Únikové hry je rozhodně ve všech směrech slabší než jeho předchůdce, a jelikož už právě první díl nebyla žádná hitparáda, tak dvojku jsem si už vážně jako že neužil. Vzhledem k obsahu se zde tvůrci navíc evidentně pokoušejí rozjet pořádně rozsáhlou sérii, k čemuž snad ale nedojde, jelikož mi přijde, že se se svými nápady již dost vyčerpali v jedničce a už tady chvílemi vařili z vody, respektive vykrádali, co mohli, což by ovšem nebyl možná až takový problém, kdyby to ovšem alespoň celé tak nějak trochu fungovalo, či působilo. Co tedy vytknout filmu nemohu, je jeho spád, kdy se těch necelých devadesát minut pořád něco děje, horší je, že nic z toho není jakkoliv zapamatování hodné. Ani mdlé postavy, ani nenápadité hry, ani dějový vývoj. Jak postavy, tak jejich herečtí představitelé jsou totiž nevýrazní a vesměs i nesympatičtí nýmandi, dále veškeré místnosti nemají koule, postrádají wow efekt, a kvůli nim ve filmu chybí i napětí, no a dějový vývoj též nepřekvapí, a to i přes závěrečnou pointu, která se sice snaží šokovat, na mě to ale nezapůsobilo nějak výjimečně. No a samozřejmě na konec jsem si jako zásadní výtku nechal naprostou absenci krve, což odmítám jakkoliv tolerovat, přes to prostě vlak nejede, aby se v takovémto typu hororu neobjevila ani kapička krve, či násilí, s tím ať se jdou tvůrci, respektive studio vycpat. Za mě zkrátka velmi slabý průměr, který toho příliš nenabízí. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • V čase 56:32 můžeme vidět loď v láhvi. Tato láhev je od 15leté skotské whisky Dimple Haig 15 yo. Je balená v typické třírohé láhvi s důlky – anglicky dimple, odtud její název. (DJMaroko)
  • Společnost Minos nese svůj název po krétském králi Minósovi z řeské mytologie. Ten nechal budovatele Daidalose postavit labyrint, do kterého byl zavřen Minotaurus, zrůdný potomek Minósovi manželky Pasifaé a posvátného bílého býka. (NiWi)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)

Reklama

Reklama