Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý psychiatr Marek (Jaromír Nosek) a farmaceutka Daria (Klára Miklasová) se seznamují přes sociální sítě, ale hned po první osobní schůzce přitažlivá femme fatale Daria zmizí. Marek ji objeví až po několika dnech v psychiatrické léčebně, kde pracuje jeho matka (Jana Šulcová). V rámci své praxe se ujme jejího případu a snaží se rozklíčovat, co se stalo. Nejprve to vypadá, že je Daria opravdu blázen, brzy však zjistí, že si s ním možná jen trochu zahrává. Nebo je to jinak? Dariu s Markem někdo sleduje a nový soused Taz (Paul Louis Harrell) jim pomůže „ztratit se“ na vzdálenou biofarmu, kde žijí lidé, kteří nechtějí či nemohou být součástí dnešní společnosti. Žije tam i profesor (Jiří Schmitzer), který tvrdí, že se jedná o hru mocných a že se Daria, úspěšná ve farmaceutickém výzkumu, znelíbila některým lidem… (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (106)

mira007 

všechny recenze uživatele

Trailer sliboval moderní stylový mysteriózní paranoidní thriller s hororovou atmosférou, ale bohužel. Každý film se skládá z pásma scén a kdybych si tady vzal každou jednu scénu a viděl to nadabované v albánštině, tak bych opravdu viděl něco moderního, se skvělou kamerou a vymazleným vizuálem, který mne upřímně uchvátil , přičemž některé scény vypadají jako špičková podívaná - akční, napínavé, strhující se skvělou hudbou ... jenže já to viděl v češtině a ukázalo se že dialogy jsou ukrutně hloupé, nelogické a ty scény pokud se poskládají za sebou do 89 minut tak jsou ukrutně nelogické úplně ( scénárista Miňovský, který stál za Prázdninami v Provance - nejdementnější film posledních let ) a výsledkem je ukrutný dadaismus. Dvě hvězdy za uvěřitelnou femme fatale Kláru Miklasovou , za polského sympoše Delaga, který si odskočil asi z natáčení Všechno nebo nic a jak jsem říkal za vizuál, díky kterému jsem to i dokoukal do konce. ()

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

Pokud existuje hra, v níž si hráči tahají různé karty popsané jednotlivými dějovými úseky, tajemnými podzápletkami a jalovými hláškami s cílem poskládat s nimi poté rádoby koherentní filmový příběh a pak se hromadně válet smíchy, co z toho při té nouzi nakonec vzniklo za totálně neobstojný paskvil, scénář k Darii vznikal během hraní této hry. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

10% — Jedním z hlavních problémů filmu je, že se bere strašně vážně. Je jako teenager s chmýřím na bradě, který se urputně snaží, aby ho ostatní brali jako dospělého. Po technické stránce to, podle mého, není až tak špatné, ale jinak je ve filmu špatné skoro všechno. Postavy mluví pateticky, vrhají ostré pohledy, jsou tajemné jak hrad v Karpatech, až je to celé směšné. Navíc je nejspíš špatné i režijní vedení herců, protože všichni hrají jak amatéři (a nepodezřívám paní Šulcovou a pány Noska, Lichého, Schmitzera, že by to lépe nedovedli). Druhým problémem je samotný děj. Je dost zmatený, vyskytují se tam podivné postavy (např. Taz s téměř nadpřirozenými schopnostmi) a dá docela problém si v tom udržet přehled. A třetím problémem filmu je pak jeho samotný závěr, resp. pointa. To bylo, prosím pěkně, jako co?! Sice to tak trochu vysvětlovalo zmatený děj, ale zase to byl perfektní podraz na diváka. Vlastně chybělo málo, aby ten závěr poslal u mě celý film do odpadu. Nakonec ta jedna hvězdička sice skomíravě, ale přece jen mihotá. Zbytečný film. ()

3DD!3 odpad!

všechny recenze uživatele

Bizarní český thriller, který nedává smysl a scenárista to moc dobře ví, jinak by si poslední scénou, tou s odhaleným levým ňadrem chrnící Miklasové, nad zpraseným příběhem takhle amatérsky neumyl ruce. Herecké výkony jsou slabé, Nosek je vyloženě na pěst, ale při tak špatném scénáři je to asi jedno. Hartova kamera je ovšem profesionální, nasvícení scén a celková výprava je na český film výjimečně dobrá. Škoda peněz a práce těch talentovaných lidí na takový paskvil. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Upřímně, mi to na český film až tak hrozný nepřišlo, ale dávám tak málo, protože to prostě nebyl vůbec můj vkus, nebylo to vůbec originální a bylo to hrozně prosté a nic nového to nepřineslo. Ani žádná akce nebo napětí. Občas to bylo dost nelogické například otevření dost očividně nebezpečného emailu v počítači. Strašná a amatérská chyba. Postavy často reagovali přehnaně a fráze ,,pojebaný kus papíru'' mě dostala. Dariu pravděpodobně nenaučili, jak se přikrývat, protože aby jí koukala jedna koza ven, bylo dost zbytečné tak jako její jedna a pouze jediná halucinace s ďáblem. Ale dost oceňuji, že to konečně není jako každý český film a snaží se to být více celosvětové. Bohužel to nejde kvůli zmíněním mínusům, ale dost se to podle mě podobá alespoň německým filmům, takže doufám, že český filmy budou někdy na vzestupu. Konec je hodně líný a jak kdyby ho vymyslel druhák. Mně se styl úvodních a závěrečných titulků tolik nelíbí, jak zde někteří zmínili (je mi to fuk), ale o to nejde. Spíš chci říct, že mi přijde lehce líné, že ty samé dali i na závěr. Nahota mi tu přišla celkově dost zbytečná. VYHODNOCENÍ: STAČILO JENDO RANDE A SKONČILA V BLÁZINCI ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

Související novinky

Zemřela Jana Šulcová

Zemřela Jana Šulcová

29.07.2023

Ve věku 76 let opustila pozemské jeviště a plac jedna z nejoblíbenějších hereček 70. a 80. let Jana Šulcová. Už jako dítě navštěvovala Dismanův rozhlasový dětský sbor, účastnila se školních… (více)

Reklama

Reklama