Reklama

Reklama

Beznaděj

(TV film)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Na osamělé nevadské dálnici zastaví vůz manželů Jacksonových policejní automobil. Sedí v něm Collie Entragian, mohutný policista z malého městečka Beznaděj. Místo formální kontroly dokladů ovšem Petera a Mary odveze do městského vězení, kde je již zavřena i rodina Carverových, stárnoucí spisovatel Johnny Marinville a zvěrolékař Tom Billingsley. Collie se dle jeho slov zbláznil a vyvraždil celou pouštní osadu. Dokáží jeho příští oběti přežít a s pomocí věřícího hocha Davida Carvera porazit zlo zmítané Beznadějí? DESPERATION (Beznaděj) je filmovým zpracováním stejnojmenného románu Stephena Kinga z roku 1996. (Goodlooker)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

silentname odpad!

všechny recenze uživatele

Spolu s Needful Things najhoršia adaptácia Kingovho príbehu. Začína to celkom sľubne, a dokonca si myslím, že sa snažia držať atmosféru knihy, no herci sú v tomto filme absolútne strašní, sledovať film sa skoro absolútne nedá, lebo je frustrujúco nudný. Režisér nevie hercov viesť a v porovnaní s knihou sú vám všetky postavy maximálne ukradnuté. A keď ani ľudia ako Tom Skerrit alebo Ron Perlman nevedia čo do toho dať, tak niečo ste fakt posrali. Kniha mala svoje temné čaro, no myslím, že tento film toho pokazil fakt dosť. A to napriek tomu, že sa držali príbehovej línie (zväčša). Keby to urobili viac ako Resident Evil hry, tak to mohlo fungovať. Inak je to ako keby ste dostali obľúbené jedlo absolútne bez chuti, z ktorého sa vám zdvihne žalúdok. Tak na mňa pôsobí Desperation. Je to až zúfalá snaha akokoľvek zaujať. Aspoň čímsi. A absolútne to nefunguje. ()

Pajčus 

všechny recenze uživatele

Asi tak prvních 20 minut se mi zdálo celkem napínavých a dá se říci, že mě film jakýmsi způsobem vtáhl do děje, u kterého jsem absolutně nevěděl, co od něj čekat. V těch prvních dvaceti minutách se mi zdál tento film i úměrný době, kdy byl natočený (2006). Jakmile ale tato doba uplynula, začal film stárnout, začalo přibývat jedno kliše za druhým, až se z filmu stalo jedno obří klišé, které nemohlo zachránit už vůbec nic a když film skončil, myslel jsem si, že byl natočen minimálně před dvaceti lety. Děj se dal bez větších problémů a bez námahy předvídat. Rozuzlení vyznělo při nejmenším zábavně. Původně jsem si myslel, že tento film zařadím mezy ty, kterých lituju, že jsem je viděl, ale neudělám tak - dokonce bych tento film doporučil - nevyrovnanost tohoto filmu za zhlédnutí rozhodně stojí - přece mě v tom nenecháte samotného. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Další "horor" podle mastera Kinga. Kdyby to bylo v rovině šílenej psychopat vyvraždil město, naprosto mu hráblo, zachraňte se - utečte a vypadněte - případně ho i cestou zabijte a ne v rovině bůh "Tek" útočí, neviditelná síla ovládá zvířata a chce se pomstít, bylo by to pro mě stravitelnější, záživnější - méně nudné a stupidní. Ty kecy o "Bohu" a to ostatní mystično, je někdy u Kinga těžko vydejchatelný, jako např. tady. Takže toto patří spíš k tomu horšímu. Nejvíc se mi tady líbil Ron Perlman. Ten to hrál opravdu dobře. Jinak hovadinka. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

V krátké době jsem narazil na další film podle předlohy Stephena Kinga – kterou jsem bohužel rovněž nečetl a tak jsem dopředu neměl ani páru, co mě čeká. Mick Garris si však v minisérii Stephen King's The Shining (Osvícení) nevedl zas až tak špatně, takže jsem očekával další slušnou (tedy alespoň průměrnou) podívanou. No a té se mi svým způsobem i dostalo. Jenže…Není to vyloženě špatný film, jen mě docela srali ty pánbíčkářské kecy a do jisté míry rovněž naivní pojetí celé zápletky. Začátek to však mělo více než slušný, to je pravda. Ron Perlman v roli drsného policisty a posedlého „maniaka“ byl bezkonkurenčně tím nejlepším, co nám zde bylo nabídnuto. Zaprášené městečko plné zohavených mrtvol dopomohlo vytvořit zajímavou atmosféru, slabší jedinci se dočkají i několika lehce morbidních záběrů – no prostě to vypadalo super. Jenže tento příběh v sobě skrýval mnohem víc, než jen boj hrstky lidí s nějakým psychopatem a mysteriózní stránka filmu už tak dobrá nebyla. Máme tu zlého ducha z dolu, který si žádá pořád a pořád nové těla (nepohrdne ani zvířaty) – to by ještě nebylo tak špatné, ale pak tu máme i DOBRO v podobě věřícího hocha Davida a všechny ty jeho pobožné kecy mi zakrátko lezli neuvěřitelně na nervy. Bohužel tu hraje dost zásadní roli, takže mé přání, že natáhne brka mezi prvními, se nekonalo. Navíc bych v tomto případě ocenil mnohem kratší stopáž, protože ke konci tomu již značně docházel dech a viditelně pohasínala jiskra, kterou se režisérovi podařilo zažehnout v první polovině filmu. Charakteristika většiny postav nebyla moc zajímavá – vlastně mi přišlo, že tu byly spíš do počtu a na můj vkus těch přeživších bylo taky zbytečně moc. Pokud bych tedy přešel k hodnocení, tak za první půlku tak 60% - za tu druhou tak 40%. Takže zůstanu na zlatém středu, ale jen v případě že přimhouřím jedno oko. ()

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Prijde mi ,ze se jednalo o dva uplne jinym zpusobem tocene filmy.Prvni pulka mne dost brala, druhou jsem doslova prokoukal k titulkam.Dovoluji si rypnout si do tvurcu s jednim okamzikem filmu, ktery byl mimo scenar a doslo k nemu pouze a jenom myslim si neduslednosti tvurcu.Jedna se o scenu z vezeni a o manzelku Jacksona, ktery byl nekolik minut predtim zabit.Cely cas ma manzelka vlasy scesane k hlave rekneme do drdolu a to az do sveho zavreni v cele, i potom jsou na ni dva zabery jak mlcenlive sedi a sleduje celou situaci ve vezeni stale s vlasy v tomto ucesu.Prichazi strih ,ktery nas prinasi mimo vezeni zpet na dalnici,avsak pri opetovnem zaberu zpet do vezeni asi po 15 .minutach a pri zaberu na manzelku,spravne vdovu ji vsak nachazime s vlasy rozpustenymi, ktere uz k prekvapeni vydrzi beze zmeny az do konce.Prislo mi to silne lajdacke a neprofesionalni. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Film byl natočen již v roce 2004. Některé dohady ohledně distribuce jej však pozdržely o dva roky. (Terva)
  • Filmové spracovanie rovnomenného románu klasika hororového žánru Stephena Kinga z roku 1996. (ash99)

Reklama

Reklama